Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 41 do 43 z 43

Wątek: brzydki zapach :(

Chustomanka Awatar ewaruszki
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

zosinamama, dzięki za info
    pelasia, płyn do prania raczej, bo do płukania się nie używa przy pieluchach..
    Dziewczyny, moje źródło smrodku to też jak się okazało pranie w programie eko. Dwa razy tak wyprałam i wystarczyło. ten program zużywa mniej wody i do prania pieluch najwidoczniej się nie nadaje.
    Ale woda też swoje robi - ja często gotuję pieluchy u rodziców bo takiego efektu u siebie z twardą wodą nigdy jeszcze nie osiągnęłam..

Chustomanka Awatar pelasia
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

no tak myślałam, że do prania, ale wolałam się upewnić
    ja próbuję cały czas optymalnego prania i powoli chyba znajduję sposób: płukanie i odwirowanie przed praniem właściwym, pranie na 40/60 stopni z detergentem z opcją płukanie intensywne. i jednak po wypraniu w 60 stopniach mam wrażenie, że pieluchy mają się lepiej, nie wiem tylko czy to nie wpływa na PUL? że paru osobom PUL się rozwarstwił przy praniu w 90 stopniach to wyczytałam, ale czy komuś nie wytrzymał 60 stopni?

Przydasie Pelasi - domowe przetwórstwo materiałowe i różne pomysły na zajęcia z dziećmi

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

hm... mi tez czasem pieluchy podsmiarduja jak długo schną w łazience zwlaszcza...
    ale dzis sie poddalam i zakładam pampki bo mlody ma biegunke...
    i wiecie co...one jakos strasznie chemicznie smierdza - wczesniej tego nie czulam...az mi niedobrze - ide po jakies inne jednorazówki - mniej zapachowe...
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Uprawnienia umieszczania postów