Pokaż wyniki od 1 do 13 z 13

Wątek: Mei tai

Chustonówka

Domyślnie Mei tai

Cześć
    a co sądzicie o Mei Tai?
    Mam 14 miesięcznego syna Nikodema i zastanawiam się bardzo poważnie nad kupnem. I tu mam dylemat chusta czy Mei Tai.

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

meg
    jest mnóóóóstwo opinii o miętkach na forum
    większość dziewczyn jakiś ma, a parę właśnie jak dziecko ma około roku preferuje mei taje.

Domyślnie

Poczytaj rozne opinie, ja mam 2,3 letnia coreczke i do chusty za chiny nie chce a MT sprawdza sie rewelacyjnie,zwlaszcza jak w polowie spacerku nozki juz ja bola,Mt jest w torbie,szybko sie zaklada i juz mam corke na plecach,ona i ja zadowolone.

Chustoholiczka Awatar hanti
    Miejscowość
    Warszawa-Żoliborz

Domyślnie

obawiam sie że dopóki sama nie przetestujesz to ciężko Ci będzie podjąć decyzję
    ja zdecydowanie wolę chusty, mój małż też, ale jest też dużo dziewczyn które wolą MT
    Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci

Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)

and life's like an hourglass glued to the table,
    No one can find the rewind button girl
    So cradle your head in your hands.
    And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe

Chustonówka

Domyślnie

Dzięki za tak szybką odpowiedź.
    W czoraj testowałam MT i chustę.Jak na nowicjuszkę bardziej podobało mi się MT (bo może mniej skomplikowane?)

Chusteryczka Awatar sabcia
    Miejscowość
    Skoczów

Domyślnie

W brew pozorom w MT jest mniej gorąco niż w chuście, bo on tak dokładnie nie opatula dziecka i noszącego jak chusta, ja mam czarnego z ze sztruksu i jest nam w upalne dni lepiej niż w jasnej chuście. Pozatym ja radziłabym już MT, bo lepiej rozkłada ciężar takiego dużego szkraba i jeżeli kupisz dobry, taki z wypełnionymi pasami, to będzie ci się napewno wygodniej nosiło niż w chuście. A najlepiej kup i mietka i chustę
    Zuzanna 06.07.2007
    Liliana 25.06.2009
    Doradca z Doświadczeniem®

Chusteryczka
    Miejscowość
    Cieszyn

Domyślnie

Z moich doświadczeń - dla starszego dziecka mt albo nosidlo ergonomiczne. U nas chusta wiązana się nie sprawdziła, jedynie kółkowa

Chustonówka

Domyślnie

Hyba zdecyduję się na bamberoo
    Muszę się rozeznać teraz gdzie kupić, z szyciem poczekam...

Chusteryczka Awatar kobra
    Miejscowość
    Chicago

Domyślnie

Ja wlasnie sprawilam sobie MT, uszytego zreszta przez koleznake forumowa(niedlugo pochwale sie zdjeciami) i nareszcie moge nosic Kajtka na plecach. Moje proby wiazania plecaczkow konczyly sie zawsze niepowodzeniem, w MT zarzucenie mlodego na plecy zajelo mi minutke.
    Goraco polecam
    Nothing you become will disappoint me;
    I have no preconception that I'd like to see you be or do.
    I have no desire to foresee you, only to discover you.
    You cannot disappoint me.

Aska - mama Kajetana (19.10.2007)

Chustofanka Awatar u_lcia
    Miejscowość
    józefów / warszawa

Domyślnie

a ja mimo wszystko chyba wolę chustę. moja córcia na razie bardziej ją lubi (ale może musi się przyzwyczaić..) i nosząc ją głównie z przodu wydaje mi się, że w MT jest cieplej, bo okrywa całe plecy dzidzi. jak ją zamotam w 2x to chusta jest dopiero poniżej łopatek. na plecach też na razie woli w chuście, ale rzadko się tak jeszcze nosimy. z kolei mi nie podoba się długa chusta do zwykłego plecaczka, i zaczyna mi chodzić po głowie coś krótkiego... ups, szmata uzależnia...

Chustoholiczka Awatar Linda
    Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

Meg, ja do 9 miesiaca nosilam mlodego w chustach, teraz nosze glownie w MT, a takze w weekendy w nosidlach ergonomicznych. Ubierala mi sie kolekcja MT, wiec jak jestes z Wwy i przyjdziesz na jakies chustowe spotkanie (latem to pewnie w plenerze, bo nie ma spotkan w 100 Pociechach), to moge przyniesc jakiegos MT do przymierzenia Dziewczyny w PL szyja piekne MT, mam nadzieje, ze jeszcze dam rade jakis przymierzyc , pod koniec lipca wracam do Polski, przywioze moj stosik (mam 3 bamberoo wiec bedziesz mogla cos przymierzyc. Pozdrawiam.

Chustofanka
    Miejscowość
    milanĂłwek

Domyślnie

mam nadzieje ze i ja sie w koncu wybiore na spotkanie i bardzo chetnie tez bym prymierzyla

Chustonówka

Domyślnie

Linda
    Stokrotne dzięki ale niestety nie jestem z Warszawy!!

Uprawnienia umieszczania postów