Pokaż wyniki od 1 do 20 z 23

Wątek: wygina się do tyłu

Mieszany widok

Chustomanka Awatar andzia_1978
    Miejscowość
    pomiędzy wawą a wołominem

Domyślnie

zawiąż kangurka, chusta ładnie wtedy otula całe plecki dziecia, jeżeli nadal będzie się odchylać polecam wizytę u lekarza.
    OT. ile ma dzieciaczek?
    P 1995, A 1997, B 2008, W 2015 i L 2017
    jestem matką idealnej córki i równie idealnych czterech synów

Chustomanka Awatar roni21
    Miejscowość
    Pruszcz Gdański

Domyślnie

moim zdaniem powinnas zmienic wiazanie
    w X czesto sie zdarzaja takie wychylenia
    moja prawie 2 latka wygina sie z plecaka z krzyzem
    -Niektórzy ludzie są podli ,bo kłamią!- krzyknął Lubiński
    -A inni są jeszcze bardziej podli ,bo mówią prawdę- odparł doktor.

Chusteryczka Awatar magnolia
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

u nas też było takie wychylanie i to w i w chuście i w nosidle ergo więc raczej problemem nie było 'wiązanie', mały się po prostu wychylał jak był na plecach, trwało to kilkanaście tygodni i po prostu pewnego razu mu przeszło
    Ostatnio edytowane przez magnolia ; 20-05-2010 o 18:44 Powód: dziwne słowo mi się wkradło:)

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

ważne ile ma dziecko - bez tego cięzko cokolwiek doradzić.

jedyne co jest niezalezne od wieku to pozycja miednicy - nawet w 2x wkładając ręce pod chustę można ładnie usadowić dziecko z wpadniętą pupą i w prawidłowej żabce.
    to że piszesz o "przyciskaniu" dziecka chustą do siebie świadczy o tym, że miednica jest za mało odchylona do tyłu - a w efekcie pupa za mało wpadnięta w materiał. chusta ma podtrzymywac dziecko jakby od dołu a nie płasko przyciskać.

Chustonówka

Domyślnie

Mała ma 4,5 m-ca

Chustoholiczka Awatar amst
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

W takim razie stawiam na wzmożone napięcie mięśniowe mięśni karku. Najpierw przydałaby się rehabilitacja apotem w chuście bedzie ok. Mówię z własnego doświadczenia, bo tez nie mogłam jakoś tak dociągnąć żeby plecki miały łady pożądany łuk a tu się okazało, że nie w tym problem...

Chustomanka Awatar andzia_1978
    Miejscowość
    pomiędzy wawą a wołominem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czaga Zobacz posta
    Mała ma 4,5 m-ca
    stanowczo polecam kangurka lub prosty plecak, jeżeli to nie poprawi sytuacji to faktycznie przyjrzałabym się napięciu mięśniowemu
    P 1995, A 1997, B 2008, W 2015 i L 2017
    jestem matką idealnej córki i równie idealnych czterech synów

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

a ja powiem inaczej, zanim zdiagnozujecie WMN albo inne choroby..
    4,5 miesięczniak zaczyna czuć potrzebę oddzielenia się od rodzica.. Ani kangurek ani inne wiązanie tu nie pomoże. W fazie aktywności dziecko po prostu chce leżeć swobodnie a nie być skrępowane. Taki bunt 3-4 miesiąca jest zauważalny w wielu aspektach życia - zobaczcie jak zaczynają się niespokojnie zachowywać dzieci w tym wieku przy piersi. Zobaczcie, ze dzieci wożone w wózkach mają w tym wieku okres "buntu" wózkowego a noszone w chuście mają okres buntu chustowego. Po prostu chcą inaczej.
    Aby było inaczej możesz czasowo zamienić noszenie z przodu na noszenie na boku lub na plecach - powinno pomóc.
    SWoje wnioski wyciagam z faktu, że Czaga pisze, że to wyginanie dzieje się od niedawna, a nie od zawsze.
    przeżuć dziecię na biodro, na plecy lub nawet czasowo do wózka na noszenie z przodu jeszcze przyjdzie znów czas

Uprawnienia umieszczania postów