zawiąż kangurka, chusta ładnie wtedy otula całe plecki dziecia, jeżeli nadal będzie się odchylać polecam wizytę u lekarza.
OT. ile ma dzieciaczek?
zawiąż kangurka, chusta ładnie wtedy otula całe plecki dziecia, jeżeli nadal będzie się odchylać polecam wizytę u lekarza.
OT. ile ma dzieciaczek?
P 1995, A 1997, B 2008, W 2015 i L 2017
jestem matką idealnej córki i równie idealnych czterech synów
moim zdaniem powinnas zmienic wiazanie
w X czesto sie zdarzaja takie wychylenia
moja prawie 2 latka wygina sie z plecaka z krzyzem
-Niektórzy ludzie są podli ,bo kłamią!- krzyknął Lubiński
-A inni są jeszcze bardziej podli ,bo mówią prawdę- odparł doktor.
u nas też było takie wychylanie i to w i w chuście i w nosidle ergo więc raczej problemem nie było 'wiązanie', mały się po prostu wychylał jak był na plecach, trwało to kilkanaście tygodni i po prostu pewnego razu mu przeszło![]()
Ostatnio edytowane przez magnolia ; 20-05-2010 o 18:44 Powód: dziwne słowo mi się wkradło:)
Franek 4.12.2008 Staszek 24.10.2010
podaj dalej
gatki podaj dalej
magnolia-podajdalej.blogspot.comhttps://www.facebook.com/podajdalej.magnolia/
ważne ile ma dziecko - bez tego cięzko cokolwiek doradzić.
jedyne co jest niezalezne od wieku to pozycja miednicy - nawet w 2x wkładając ręce pod chustę można ładnie usadowić dziecko z wpadniętą pupą i w prawidłowej żabce.
to że piszesz o "przyciskaniu" dziecka chustą do siebie świadczy o tym, że miednica jest za mało odchylona do tyłu - a w efekcie pupa za mało wpadnięta w materiał. chusta ma podtrzymywac dziecko jakby od dołu a nie płasko przyciskać.
klikam tu od października 2007...mama magdalenki [07.07] i marcela [08.09]
Akademia Noszenia Dzieci - współzałożycielka i trenerka - szkolenia na doradcę noszenia w chustach i nosidłach miękkich
Mała ma 4,5 m-ca
a ja powiem inaczej, zanim zdiagnozujecie WMN albo inne choroby..
4,5 miesięczniak zaczyna czuć potrzebę oddzielenia się od rodzica.. Ani kangurek ani inne wiązanie tu nie pomoże. W fazie aktywności dziecko po prostu chce leżeć swobodnie a nie być skrępowane. Taki bunt 3-4 miesiąca jest zauważalny w wielu aspektach życia - zobaczcie jak zaczynają się niespokojnie zachowywać dzieci w tym wieku przy piersi. Zobaczcie, ze dzieci wożone w wózkach mają w tym wieku okres "buntu" wózkowego a noszone w chuście mają okres buntu chustowego. Po prostu chcą inaczej.
Aby było inaczej możesz czasowo zamienić noszenie z przodu na noszenie na boku lub na plecach - powinno pomóc.
SWoje wnioski wyciagam z faktu, że Czaga pisze, że to wyginanie dzieje się od niedawna, a nie od zawsze.
przeżuć dziecię na biodro, na plecy lub nawet czasowo do wózkana noszenie z przodu jeszcze przyjdzie znów czas
![]()
Aga-mama Ani (2004) oraz Franka (2006)
Doula, od 2007 roku instruktorka noszenia w chuście, Certyfikowana doradczyni Die Trageschule® Dresden warsztaty i indywidualne konsultacje chustowe www.kanga.com.pl