Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Proszę o definitywne rozstrzygnięcie kwestii manducy

Chustomanka Awatar czarna_zaba
    Miejscowość
    Kielce

Domyślnie Proszę o definitywne rozstrzygnięcie kwestii manducy

Przeglądając różne wątki dot.ergonomików zauważyłam brak jednoznacznych informacji odnośnie wieku/masy/umiejętności dziecka, które ma być nosidła użytkownikiem.Szczególnie interesuje mnie to w odniesieniu do manduci, która niby jet od noworodka, a w postach pojawiaja się wątpliwości czy mozna w niej nosić 4-5 miesięczniki. Własnie manduce zakupiłam i teraz sie zastanawiam, czy juz mogę używać. W porównaniu do chusty wydaje mi się, ze żaba jest zbyt szeroka a plecki za proste, ale może się czepiam? Mały waży 8 kg, mierzy ok 70cm.
    I jeszcze jeno- od kiedy w manduce na plecy?

Chusteryczka Awatar Zazuza
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

nie jestem specjalista ale jak synek ma juz pol roku to spokojnie bym w manduce nosila
    ja wlozylam nadie jak siedziala (ale jeszcze nie siadala)
    i od razu tez na plecy wrzucalam, bo pozycja dobra tylko kwestia twojej psychiki czy ci nie przeszkadza ze nie widzisz dziecka badz jak dziecku bedzie to przeszkadzac ze cie nie widzi
    Zuzia

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

trudno powiedzieć jednoznacznie przez internet. Sama musisz wyczuć- żaba nie może być zbyt szeroka ( idealnie pod kątem 90-100%), nóżki muszą być podgięte plecy zaokrąglone.
    Każde dziecko jest inne gabarytowo.

Chusteryczka Awatar anifloda
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Moim zdaniem, jeśli masz inne możliwości, bezpieczniej nie nie nosić w nosidłach dzieci, które jeszcze same nie siedzą. W nosidle trudno uzyskać tak dobrą pozycję jak w chuście.
    Pozdrawiam anifloda mama H. (10.08.2003), K. (25.11.2006), M. (31.07.2009) i L.(10.06.2012)

W Poznaniu też nosimy!
    anifloda kontra nitki

Chusteryczka Awatar ewadbr
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anifloda Zobacz posta
    Moim zdaniem, jeśli masz inne możliwości, bezpieczniej nie nie nosić w nosidłach dzieci, które jeszcze same nie siedzą. W nosidle trudno uzyskać tak dobrą pozycję jak w chuście.
    zgadzam się
    też zaczęłam nosić w manduce dopiero gdy sam usiadł
    nie ma co się spieszyć

Uprawnienia umieszczania postów