Pokaż wyniki od 1 do 13 z 13

Wątek: dociaganie cienkich chust

Chustomanka Awatar szokam
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie dociaganie cienkich chust

czy cienkie chusty nie wrzynaja sie na krawedziach? mam lniana samoróbkę i mam wrażanenie właśnie że krawędzie za mocno wciskają się w ciałko, czy to wina mojej chusty?jest super cienka, 100% len więc na lato byłaby super. a np ellaroo tez nie jest skosnokrzyżowa, więc chyba też się nie rozciąga przy dociąganiu, a może się mylę?

Chusteryczka Awatar doominikaa
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

ja zaczęłam przygodę tkanochustową z Ellaroo, nie doczytałam, ze nie jest skośnokrzyżowa, kupiłam, bo piękna była.
    Faktycznie wiecznie mi wisiały falbanki z brzegów, nie wrzynały się jakoś mocno, ale musieli doświadczenie mocno nade mną pracować, zebym w miarę dobrze ją dociągała.
    ALE jak już to opanujesz... to świat jest Twój
    A moja samoróbka była nie do noszenia absolutnie (flanela)
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®, niepraktykujący ale z sentymentem.
    Matka Mateusza (wrzesień 2005) i Małgośki (styczeń 2008), była chustonoszka, ale trzymająca jeszcze szmaty w szafie.
    No chustopróchno po prostu.

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

dobrze dociągnięte na całej szerokości - jak dla mnie nie...

tzn najcieńszą w łapach to miałam bambusa diamentowego Nati - fakt generalnie trochę się wrzyna przy 10kilo ale żeby tam krawędź specjalnie "piła" to nie...
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chusteryczka Awatar lola_22
    Miejscowość
    Katowice ;-)/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez doominikaa Zobacz posta
    ja zaczęłam przygodę tkanochustową z Ellaroo, nie doczytałam, ze nie jest skośnokrzyżowa, kupiłam, bo piękna była.
    Faktycznie wiecznie mi wisiały falbanki z brzegów, nie wrzynały się jakoś mocno, ale musieli doświadczenie mocno nade mną pracować, zebym w miarę dobrze ją dociągała.
    ALE jak już to opanujesz... to świat jest Twój
    A moja samoróbka była nie do noszenia absolutnie (flanela)
    bo ellarro nie jest typowo skosnokrzyzowa ale wykazuje zachowania skosnokrzyżowej czyli oporuje (mozniej niz standardowo) po długości i szerokosci za to po skosie pieknie pracuje wiec naprawde mozna sie z nia dogadac
    Doradca noszenia w chuście po kursie podstawowym Trageschule Dresden®,
    już nie .pl ale wciąż zamotana

Chustomanka Awatar Dharma

Domyślnie

Potwierdzam - mam ellaroo i jest fantastyczna. Dociąga się bardzo ładnie, nie zauważyłam, żeby cokolwiek się "wrzynało".

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Sosnowcu

Domyślnie

z samorobka raczej bym sie nie zaprzyjaźniła (wiem bo miałam), ale jak bedziesz miec okazje to spróbuj zakardowego vatanaja- świetnie się dociąga i fajnie nosi

Chusteryczka Awatar malgos
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja mam cienkiego hopka i też dociąga się bardzo dobrze, a z mojego doświadczenia efekt wrzynania się krawędzi wystepuje, gdy chwyci się w dłoń zbyt małą ilość materiału przy dociąganiu, tak ja przetestowałam na sobie, miałam tak zawsze jak dociągałam dowolną chustę (nawet mięciutkie indio).

Chustonoszka Awatar Almelle

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malgos Zobacz posta
    Ja mam cienkiego hopka i też dociąga się bardzo dobrze
    Popieram, próbowałam w dwóch różnych cienkich hopkach (pasiak i nadruk) i nie wrzyna się nic.

Za to wrzyna mi się Vatanai.... nie wiem czemu

Chustomanka Awatar szokam
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

właśnie przyszedł do mnie Julian Didka, cienki żakardzik, suszy się, jutro zobaczymy a samoróbkę schowam na pamiątke.

Chusteryczka Awatar doominikaa
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

bo ellarro nie jest typowo skosnokrzyzowa ale wykazuje zachowania skosnokrzyżowej czyli oporuje (mozniej niz standardowo) po długości i szerokosci za to po skosie pieknie pracuje wiec naprawde mozna sie z nia dogadac
    ja to w ogóle tą moją Elsę uwielbiałam. Piękna była, te frędzle i w ogóle...
    no i się dużo na niej nauczyłam
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®, niepraktykujący ale z sentymentem.
    Matka Mateusza (wrzesień 2005) i Małgośki (styczeń 2008), była chustonoszka, ale trzymająca jeszcze szmaty w szafie.
    No chustopróchno po prostu.

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Indio Loden jak dokładnie rozłożyłam poły to nigdy mi się nie wrzynał. Jak na szybko to owszem.
    Jak poły są szeroko rozłożone to nic mi się nie wrzyna.
    Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

Chustoholiczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Almelle Zobacz posta
    Popieram, próbowałam w dwóch różnych cienkich hopkach (pasiak i nadruk) i nie wrzyna się nic.

Za to wrzyna mi się Vatanai.... nie wiem czemu
    a mnie się wrzyna i Vatanai, i cienki Hopek i Girasol i w ogóle wszystko mi się ostatnio wrzyna albo coś robię strasznie źle alebo sama już nie wiem, skoro Pyza nie przybrała zbytnio na wadze

Cytat Zamieszczone przez malgos Zobacz posta
    Ja mam cienkiego hopka i też dociąga się bardzo dobrze, a z mojego doświadczenia efekt wrzynania się krawędzi wystepuje, gdy chwyci się w dłoń zbyt małą ilość materiału przy dociąganiu, tak ja przetestowałam na sobie, miałam tak zawsze jak dociągałam dowolną chustę (nawet mięciutkie indio).
    o, może o to u mnie chodzi, tylko jak złapać dużo materiału, gdy chcę dociągnąć tylko "podpupnik" lub "podkarczak" w kieszonce?

Chustomanka Awatar olka
    Miejscowość
    Plewiska/k.Poznania

Domyślnie

No mi też Ellaroo świetnie się dociągała. Chyba najlepiej!
    Zuzu (styczeń 2010), Kalina (wrzesień 2012)
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci, Instruktor masażu Shantala. Bliskość na starcie - ja w sieci
    W Poznaniu też nosimy

Uprawnienia umieszczania postów