Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 26

Wątek: Chusta czy MT - bijĂŞ sie z myślami

Chustopróchno Awatar Budzik

Domyślnie Chusta czy MT - biję sie z myślami

Nie miałam nigdy okazji spróbować noszenia w MT, ale mam wrażenie, że jest łatwiej wiązać - nie ma co dociągać i jest szybciej. Antek jest coraz cięższy (waży ok. 9kg) i zaczyna sam siadać, chciałabym nosić go już raczej na plecach, ale sama nie potrafię się zamotać z nim, a w tygodniu jestem sama (bez m. który by mi pomógł). W MT byłoby mi chyba łatwiej. No i chłodniej, przewiewniej teraz, latem (zwłaszcza np. w jakimś lnianym).
    Problem polega na tym, że nie stać mnie na posiadanie jednocześnie i chusty i MT więc mam wybór - albo jedno, albo drugie. Myślicie, że to dobry pomysł, sprzedać chustę i kupić MT, czy może z jakichś względów będę tego żałować? poza oczywiście sentymentem Kocham swoją chustę.... Aha - w MT size matters więc czy z czasem trzeba je wymieniać na większe, czy można kupić jakiś rozmiar uniwersalny, który starszy mi na długo?

No i MT nie jest tak widowiskowy

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Sosnowcu

Domyślnie

jak juz chesz naprawde kompletnie zrezygnowac z chusty to tylko na rzecz ergonomika, powaznie.

Chustoholiczka Awatar Agnen
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

No nie wiem ja w sumie noszę tylko w MT i mi się podoba.

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca Akademii Noszenia
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Chustofanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Budzik, napisałam Ci PW

Chusteryczka Awatar buns
    Miejscowość
    Tarnowskie GĂłry

Domyślnie

My też od jakiegoś czasu tylko w MT nosimy.
    Ania, mama Agusi (19.02.2007) aka dr buns

Chustomanka

Domyślnie

A ja noszę ostatno mneij więcej tyle samo w MT i w chuście na plecach i w zasadzie obie formy równie wygodne. Tyle że MT łatwiej zawiązać i nie ma takiego ryzyka że coś się źle podociąga i będzie niewygodnie.
    Ja bym się chyba na tego MT zdecydowała, tym bardziej że faktyczne letnie lniane moga być bardziej przewiewne.
    Pomóżmy Teosiowi! www.naturscy.pl/teo

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ania
    jak juz chesz naprawde kompletnie zrezygnowac z chusty to tylko na rzecz ergonomika, powaznie.
    jestem tego samego zdania

Chustomanka

Domyślnie

A moim zdaniem jeśli mają nosić dwie osoby o różnych wymiarach to lepszy MT bo dociąga się na bieżąco a nie trzeba regulacji przestawiać.
    Pomóżmy Teosiowi! www.naturscy.pl/teo

Chustoholiczka Awatar Linda
    Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

Ja mam i nosidla ergonomiczne i MT, jezeli jestem sama z malym, zawsze nosze w MT, uwielbiam moje MT, moge w nich dlugo nosic, latwo sie wrzuca malego na plecy, sa bardzo wygodne. W weekend zabieram zawsze i MT i nosidlo ergonomiczne, moj maz zdecydowanie woli nosidlo ergonomiczne.

Chustoholiczka Awatar hanti
    Miejscowość
    Warszawa-Żoliborz

Domyślnie

to ja chyba jestem jakaś dziwna bo ja wolę nawet dla Karolki chustę (chociaż oczywiście nie każdą).
    Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci

Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)

and life's like an hourglass glued to the table,
    No one can find the rewind button girl
    So cradle your head in your hands.
    And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe

Chustoguru Awatar grimma
    Miejscowość
    joli bord - warszawa

Domyślnie

ja coprawda motam niewprawne plecaczki (taki moj kompleksik - ale pracuje nad tym (tzn nad kompleksem i wiazaniem) ale przewaga chust jest dla mnie niepodwazalna.. jakies przytulniejsze mi sie wydaja i wygodniejsze (jak mi sie juz uda dobrze zamotac
    wiec ja w najblizszym czasie nabede chuste
    "za każdym razem, kiedy sprawiasz przykrość swojemu dziecku, powinieneś wrzucić do skarbonki dolara na jego przyszłą terapię"

Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

Hanti, ja ciebie zawsze podziwiam za takie umiejetne wiazanie Kini. Jak juz wroce do PL, to chetnie pozycze ci jeden z moich MT do 'zadan specjalnych', przetestujesz, moze polubisz MT

Chustofanka Awatar Goswiek
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

MT są fajne, ale ja jednak wolę nosidła ergonomiczne i teraz wyprzedałam chusty, żeby kupić Mandukę Czekam tylko na info o nowej dostawie

W MT też trzeba dobrze podociągać, i to wcale nie jest takie łatwe, jak się wydaje, mówię z własnego doświadczenia. A swoją drogą, Linda, ja też bym chętnie poćwiczyła na Twoich MT, sama pierwsza klasa

Ostatnio ćwiczyłam zakładanie na plecy Mei Tai od Mamy_Trójki, przyjemnie się nosiło . Potem też włożyłam w Dream Carriera i miałam uczucie, że Madzia jest za nisko a możliwość regulacji się skończyła, czy to normalne? Czy coś jeszcze muszę poprawić?

Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

Gosiu, w zadnym nosidle ergonomicznym, jakie testowalam, nie moglam miec dziecka tak wysoko jak w MT. Z nosidel ergnomicznych (jakie mialam przyjemnosc testowac, a bylo tego troche..) tylko calyx pozwalam na wzglednie wysokie ulozenie dziecia na plecach. Dla mnie wygodny MT zawsze bedzie nr.1 No ale dla noworodka tylko chusta, teraz mysle, ze fajna elastyczna bylaby najlepsza

Chustopaleozoik Awatar zulam

Domyślnie

Ja jak Hanti, wolę chustę Może jeszcze się bardziej do MT przekonam, ale ja wolę mieć wysoko dziecko i nie umiem maluchów tak wywindować w miętku. Nosidła ergonomiczne oglądałam tylko z zewnątrz, muszę wypróbować

Chustofanka Awatar Goswiek
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Dzięki Linda

Tak, dla noworodka najlepsza chusta, na początek elastyczna. Ja trzymam swoją z chusty.pl dla następnego chuścioszka

Budziku, pożycz od kogoś MT, zobacz czy Ci przypasuje i dopiero zadecyduj, ergonomiczne też u kogoś zobacz Wtedy podejmiesz na spokojnie decyzję

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Sosnowcu

Domyślnie

a biorąc pod uwagę wzrastający ciężar dziecka... wybrałabym chustę
    nawet 17 kg mojego syna wolę nosić w chuście niz w MT.

Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

Wow Ania, 17 kg dziecia w chuscie... chyle czola...
    No coz, nie bedzie tutaj jednoznacznej odpowiedzi.... kazda z nas nosi w tym czym lubi

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Sosnowcu

Domyślnie

Linda bo ja już taki paralitostwór jestem ze mi sie albo pasy MT wrzynaja pod zebra (te gorne oczywiscie jak juz je w supel wziaze) albo obojczyki poodciskane....albo siniaki na kosciach biodrowych
    żadna chusta jeszcze nigdy sie nie okaleczylam a Staszkowe kilosy w jedwabnych falach i moim prostym plecaczku naprawde nioslo sie przyjemnie

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ania
    a Staszkowe kilosy w jedwabnych falach i moim prostym plecaczku naprawde nioslo sie przyjemnie
    a dał sie niesc????

Uka kofa Stasia

Uprawnienia umieszczania postów