Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: wielonowka z problemami :)

Chusteryczka Awatar Zazuza
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie wielonowka z problemami :)

Dziewczyny
    zaczelam dopeiro z kieszonkami noughty baby
    i tak pranie mniej wiecej opanowuje.. widze ze temp i wirowanie robia roznice w dopieraniu, kupilam wczoraj szare mydlo i zobaczymy jak zadziala na Kajowe zolte kupy
    oprocz tego ze pogoda taka ze nic nie chce mi schnac... nawet otulacze schna dluzej niz noc :/ wiec jakby co bede musiala sie jednorazowkami ratowac to mam jeszcze problemy natury technicznej
    otoz nie bardzo mi idzie ukladanie papierkow, zeby zbieraly caly staly towar - macie jakies patenty??
    poza tym przeciekanie... nie wiem czy dociskac bardzo te pieluszki (mloda wazy juz ponad 6kg i malutka nie jest) bo siki czesto wyciekaja przy nogach lub gora (i nie chodzi o pelnosc pieluszki...) eh
    pierwsze noce tez dwie wkladki dawaly rade, a dzis byla powodz w lozeczku... mam nadzieje ze to jakos ogarne
    tyle na razie
    Zuzia

Chustomanka Awatar anitanelka
    Miejscowość
    Konin

Domyślnie

Z przeciekaniem nie pomogę... ale na noc to raczej NB się nie nadają... spróbuj jakąś formowankę

Chustoholiczka Awatar gouraanga
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

no i nie polecam za bardzo ściskania - NB i tak odciskają się same z siebie na ciałku.
    papierki przy wczesno-niemowlęcej kupie średnio pomagają. jak wprowadzisz stałe jedzenie - wtedy owszem.
    mydłem nie dopieraj, bo zatłuścisz polar w kieszonkach i będziesz miała problem z chłonnością. próbuj doczyścić papką z sody oczyszczonej.
    na noc najlepsza jak dla nas - formowanka bambusowa + otulacz pulowy, nie do przesikania. przy NB też zdarzały się wycieki.
    powodzenia!

Domyślnie

Też nie polecam NB na noc. Ja w ogóle ich używam jako ostateczność. Nam często przeciekały górą, myślę że to ze względu na przeszycie pod rzepem. Przez to wkladka nie wchodzi "do końca". Najmocniej jak Młody wiekszość czasu spędzał na brzuchu.
    Na suszenie pogoda kiepska, ale otulacze zdecydowanie szybciej schną jak się je wiesza środkiem do góry. Cześto też wieszam je na wieszakach ze "szczypcami"
    Papierki na luzne kupy nie pomogą

Chustomanka Awatar ewinka

Domyślnie

NB wcale nie są takie najgorsze, ale ponieważ to one sizy, to może być problem z dopasowaniem i tu może być przyczyna przecieku - w pieluszkach wielo (ale i jednorazowych też) ważne jest dobre dopasowanie rozmiaru.
    Jeśli zapierasz mydłem, to radzę prać w praniem wstępnym i w 60 stopniach, bo tak jak dziewczyny piszą, polar może się zatłuścić - ale jeśli do tego dojdzie, to namaczanie w płynie do naczyń pomoże.

Chusteryczka Awatar marcy
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

na noc chyba lepiej byłoby coś innego zastosować... U nas się tetro z otulaczem sprawdzają - nawet do 12 godzin wytrzymują...
    A NB wymagają troszkę wprawy w zapinaniu żeby je dobrze dopasować, na pewno niedługo będzie ci łatwiej.

Chusteryczka Awatar Zazuza
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

no dobra
    zalozylam mlodej na noc wonderosa wczesniejn sie balam bo wydawaly mi sie strasznie wielkie
    ale na noc tylko miekko w pupe bedzie miala bardziej
    jakby co mam jeszcze 2 flipy i bede sie tetra ratowac albo kupie reczniczki ikeowskie
    no a z mydlem to staram sie dokaldnie wyplukac i pranie z wstepnym i dodatkowym plukaniem
    no i kupilam bnabinex zachwalany przez Yette i jutro pierwsze pranie
    ale dziekuje Wam i prosze nie psioczyc na NB juz kupione to teraz trza uzywac nie ma juz funduszy na wymiane, a nei stac by mnie bylo na tyle innych
    a z iloscia ledwo wyrabiam przy tej pogodzie, dobrze ze mam po dwie wkladki bo otulacze szybciej schna a 1 wkladka na dzien starcza
    no tyle
    Zuzia

Uprawnienia umieszczania postów