Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 92

Wątek: Dlaczego kangurek jest jedynym słusznym wiązaniem?

Chustonoszka Awatar jubu
    Miejscowość
    Warszawa-Praga Pd.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olapio Zobacz posta
    no pod nogami wlasnie nie chce a po nogach jakos dziwnie
    cholera, po co krótka chuste sprzedałam
    żebyśmy my miały się na czym uczyć kangurka ale kurcze nie chce wyjść ;/ chyba dzieć za bardzo się wierci, a ja jakoś źle dociągam...
    Zu - czerwiec 2009

Chustoholiczka
    Miejscowość
    miasto

Domyślnie

nie udalo mi sie tego wiazania przerobic.

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jubu Zobacz posta
    żebyśmy my miały się na czym uczyć kangurka ale kurcze nie chce wyjść ;/ chyba dzieć za bardzo się wierci, a ja jakoś źle dociągam...
    no właśnie na za długiej chuście trudniej się w ogóle wiąże kangurka, bo jest cięższa, majta się po ziemi i trudniej się robi te zawinięcia na ramionach.
    synek 2007 córol 2010 ​proszę nie cytuj moich zdjęć taka podstawa autonommii.

Chustomanka Awatar i_n_a
    Miejscowość
    Poznań / Suchy Las

Domyślnie

ja tylko z długiej wiążę. ale ja lubię długie ogony jak za długie, to sobie rozkładam chustę za węzłem pod pupą i przekładam do tyłu pod nogami, tworząc coś na kształt fartuszka czy coś. no to po prostu trzeba zobaczyć.
    Karolina: (*), Milena - 8 września 2008, Ania - 17 czerwca 2011, mąż i 2 koty
    Doradca Noszenia ClauWi
    ® - www.matami.pl
    http://kulinarneperwersje.blogspot.com
    W Poznaniu też nosimy

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez i_n_a Zobacz posta
    ja tylko z długiej wiążę. ale ja lubię długie ogony jak za długie, to sobie rozkładam chustę za węzłem pod pupą i przekładam do tyłu pod nogami, tworząc coś na kształt fartuszka czy coś. no to po prostu trzeba zobaczyć.

a możesz wkleić takie zdjęcie "fartuszka"? Rodzę już wkrótce, kangurek do mnie baaardzo przemawia, ale mam tylko długie chusty i jak ćwiczę to wiązanie, to nadmiar materiału na końcu mnie trochę irytuje
    Z góry dziękuję
    2 + 7 (2005-2018)

Chusteryczka

Domyślnie

chciałam jeszcze zapytac o rączki. opadają nam tak luzno na dól w kangurku, tak ma byc ?mam wrażenie, ze przez to malutka tak trochę opiera się na główce o mnie.

Chusteryczka

Domyślnie

kto mi powie co z rączkami plisss

bo w kieszonce to malutka ma tak wyżej rączki, tak się opiera o mnie na przedramionkach, może to zle?

Chustomanka Awatar neverendingstory
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

mnie się wydaje że rączki to sobie dziecko samo daje tak jak mu wygodnie, nie wiem czy to ma jakieś znaczenie
    moje lwice: Jadzia -05.08.2000, Justynka - 15.08.2009

Chusteryczka Awatar Stella
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Kilka razy już próbowałam podejść do kangurka niestety nie potrafię dobrze dociągnąć, tzn, przy szyi jest bardzo ciasno, przy pupie jest ciasno, ale na całej długości kręgosłupa tak jakoś dziwnie. A jak młody weźmie rączki wyżej, to nie ma mowy o zawiązaniu go bo się odpycha, a i jeszcze spodobało mu się skakanie na mnie.
    Zresztą same zobaczcie.
    Skoki do góry

tu wygląda jak by się odchylił i było nie dociągnięte, ale jemu to sie wręcz wpijało w szyje

dupka chyba dobrze wpadnięta
    Madzia 10.07.2004, Marcel 1.09.2008, Marek 29.12.2009 i Martynka 1.02.2012 - 1460 gram - 29 tydzień.

http://monikamnich.blogspot.com/

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

po pierwsze za wysoko zawiazany, po drugie dupka nie wpadnieta, po trzecie jak napisałas za luzno na plecach, dociagnij srodek chusty, po czwarte wsadz wiecej materiału pod pupe

Chustoholiczka Awatar Agnen
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mako Zobacz posta
    kto mi powie co z rączkami plisss

bo w kieszonce to malutka ma tak wyżej rączki, tak się opiera o mnie na przedramionkach, może to zle?
    Teoretycznie najlepiej żeby miała tak jak w kieszonce - oparte o Ciebie, jeśli luźno zwisają to może Twojej młodej tak akurat bardziej pasuje (jak luźno zwisają, jakby się napinala i ciągnęła rączki w dół to najlepiej wyjąć), a może masz nierównomiernie dociągniętą chustę - więcej luzu na plecach.

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca Akademii Noszenia
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Chusteryczka Awatar Stella
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olapio Zobacz posta
    po pierwsze za wysoko zawiazany, po drugie dupka nie wpadnieta, po trzecie jak napisałas za luzno na plecach, dociagnij srodek chusty, po czwarte wsadz wiecej materiału pod pupe
    czyli wiązać niżej? Dupka była wpadnięta, ale on mi do góry skacze, opiera się o moje biodra i hop do góry, no i jeszcze problem z dociągnięciem, bo góra i dół idzie ok, ale środek fatalnie. Kieszonka mi się dociąga super, a tu chyba przez to wywinięcie na moich ramionach, które przy dociąganiu zjeżdża.
    Dziękuję za rady, będziemy ćwiczyć, próbować do skutku
    Madzia 10.07.2004, Marcel 1.09.2008, Marek 29.12.2009 i Martynka 1.02.2012 - 1460 gram - 29 tydzień.

http://monikamnich.blogspot.com/

Chustofanka Awatar sylabelle
    Miejscowość
    Poznań/Luboń

Domyślnie

Mnie kangur przekonał do siebie tym, że w porównaniu do innych wiązań z przodu, rewelacyjnie rozkłada ciężar ciała na caaałe plecy i ramiona. Dzięki temu wiązaniu (i nowej chuście ) zażegnałam swój kryzys chustowy związany z chwilowo za-ciężkim dzieciem. Polecam!
    Julka (VII 2009), Kornelia (V 2013), Konstanty (IX 2014)

Mój blog szydełkowy: sylabelle.blogspot.com
    FB: https://www.facebook.com/sylabellesylabelle

Chustoholiczka Awatar Liv
    Miejscowość
    Wieś zwana Warszawą, zielone Powiśle

Domyślnie

wczoraj przeczytałam wątek, obejrzałam foty a SuTie (niemieckiego nie znam, ale foty dużo dały ;D) i powiem Wam, że jestem jednoznacznie przekonana. tj. następnego noworodka będę wiązać w kangurka, kieszonkę dopiero później. tylko muszę jeszcze wiązanie podszkolić.

Stella, w instrukcjach forumowych znalazłam elegancki filmik: http://www.youtube.com/watch?gl=DE&hl=de&v=rfuoWaK9I7Q
    Mama Zosi (XII.2008), Drobinki [*] i Maksa (V.2012)

Pochłonęło mnie życie,
    więc w wirtualnym niebycie
    pozostaję do odwołania.

Chusteryczka Awatar rosass
    Miejscowość
    Góry izerskie
    GAJENKA-23.12.08
    Certyfikowany Doradca noszenia ClauWi®

Chustomanka Awatar neverendingstory
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylabelle Zobacz posta
    Mnie kangur przekonał do siebie tym, że w porównaniu do innych wiązań z przodu, rewelacyjnie rozkłada ciężar ciała na caaałe plecy i ramiona. Dzięki temu wiązaniu (i nowej chuście ) zażegnałam swój kryzys chustowy związany z chwilowo za-ciężkim dzieciem. Polecam!
    i ja potwierdzam! dziś podczas całodziennego spaceru po Krakowie nosiłam w kangurze, kieszonce i plecaku prostym - i najlżej niosło mi się właśnie w kangurze!
    moje lwice: Jadzia -05.08.2000, Justynka - 15.08.2009

Chustoguru Awatar Winoroslinka
    Miejscowość
    miejsce wymarzone

Domyślnie

ja tez spróbowałam i rzeczywiscie cos w tym jest, ze dobrze rozkłada ciężar. Nosiłam niedługo, bo tak na próbe ale zastanawiam sie czy po jakims czasie malucha nie bola nogi otoczone chusta?
    E. 2009

"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Winoroslinka Zobacz posta
    ja tez spróbowałam i rzeczywiscie cos w tym jest, ze dobrze rozkłada ciężar. Nosiłam niedługo, bo tak na próbe ale zastanawiam sie czy po jakims czasie malucha nie bola nogi otoczone chusta?
    w każdym wiązaniu chusta ma przebiegać pod kolankami, dokładnie w dołkach podkolanowych, aby nóżka miałą ruchomość swobodna od kolanka w dół.
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Chustoguru Awatar Winoroslinka
    Miejscowość
    miejsce wymarzone

Domyślnie

widziałam na jednej z instrukcji na youtube ze poły szły nie pod nózkami jak w kieszonce tylko na nózkach wydawalo mi sie to niewygodne i wrecz niewiarygodne ze tak ma byc, czyli tak ma nie byc?
    E. 2009

"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie

nie wiem, która to instrukcja.
    ale jak szły po łydkach to zdecydowanie tak ma nie byc
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Uprawnienia umieszczania postów