Pokaż wyniki od 1 do 20 z 92

Wątek: Dlaczego kangurek jest jedynym słusznym wiązaniem?

Mieszany widok

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie Dlaczego kangurek jest jedynym słusznym wiązaniem?

Ja wiem ze to związane jest z kursem
    Ale moze jakies fachowe argumenty? Bo mnie to bardzo zainteresowało
    Zarciki tez mile widziane tylko prosze o takie zrozumiałe dla niewtajemniczonych

Nymphadora
    Guest

Domyślnie

Jakim konkursem?

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nymphadora Zobacz posta
    Jakim konkursem?
    kursem

Nymphadora
    Guest

Domyślnie

Musze isc do okulisty

Na SuT jest piekny watek na ten temat ze zdjeciami i wyjasnieniami (po niemiecku):

http://www.stillen-und-tragen.de/for...p?f=103&t=9741

Chustomanka Awatar szokam
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

dla mnie okazał sie po prostu wygodny. pewniej mi sie go dociaga, bo jedna reka trzymam chuste a druga dociagam. a w kieszonce ciagne jedna reka i nie moge podtrzymywac druga tego co podciagnelam, nie wiem czy wyrazilam sie jasno. no i mniej goraco. wiecej powietrza po bokach.

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

musze sie i ja nauczyc kangura

Chusteryczka

Domyślnie

no właśnie, ja też jestem ciekawa, dziewczyny mówią dużo o tym kangurku, niby mi wyszedł z 5 razy, ale nadal wydaje mi się trudny i taki jakiś nieobliczalny ( raz wychodzi super, raz wcale ;( )
    ja mam wrażenie, że jednak ten materiał jest mniej napięty wzdłuż kręgosłupa małej, mimo iż pulchniutka i bardzo mi ciężko idzie chyba dociąganie, jak się mała wygnie, to takie nieładne C wychodzi w drugą stronę niż w kieszonce.
    miłe jest to, że taki e brzusio do brzusia, kolki to mijają momentalnie i mała jednak mniej się rozciąga niż przy kieszonce ( tak się nie musi jakby rozpychać ). Zastanawiam się też do jakiej wielkości dziecka jest to wygodne, bo niektóre dziewczyny mówią, że to dla noworodków, inne, że można dłużej...

edit no i jeszcze jestem drobna i ta chusta to aż do łokci mi spada, co prawie całkiem redukuje napięcie chusty. no i trzeba trzymać jednak dziecko tak długo jak się nie zwiąże chusty, co jest trochę ciężkie do wykonania ( bardzo męczące) w kieszonce jednak od razu jest jakotakie przytrzymanie i to pomaga.
    Ostatnio edytowane przez mako ; 18-05-2010 o 23:17
    synek 2007 córol 2010 ​proszę nie cytuj moich zdjęć taka podstawa autonommii.

Chusteryczka Awatar anqa
    Miejscowość
    Gdańsk / Sopot / Warszawa

Domyślnie

Jest najlepszy wg. mojego fizjoterapeuty szczególnie dla dziecka nie raczkującego bo nie odwodzi za mocno nóg w bioderkach, jest zdecydowanie najlepsze ułożenie spośród wszystkich wiązań z przodu. Wogóle już kilku terapeutów mi mówiło że jeśli chodzi o ułożenie to najlepsze są 3 wiązania i te stosuje - biodro, kangur i prosty plecak.

Chustoholiczka
    Miejscowość
    miasto

Domyślnie

nie udalo mi sie tego wiazania przerobic.

Chusteryczka Awatar doominikaa
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

to temat rzeka jak się okazuje
    napiszę Ci, co mnie przekonało - ile razy chustowałam noworodka, to zawsze się martwiłam, ze się nóżki zbyt mocno maluchowi rozjeżdżają na boki, bo tyle chusty między nogami, były też kombinacje z niepodkładaniem chusty między nóżki, a tu masz - kangurek, który jeszcze niedawno był uważany przeze mni za szczyt trudności - okazał się primo, prosty, secundo - pięknie rozwiązuje opisany wyżej problem.
    oczywiście jest to jeden z argumentów, nie mogę pisać więcej bo mnie mąż goni od komputera, niech piszą inne przewałkowane na kangurzą stronę
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®, niepraktykujący ale z sentymentem.
    Matka Mateusza (wrzesień 2005) i Małgośki (styczeń 2008), była chustonoszka, ale trzymająca jeszcze szmaty w szafie.
    No chustopróchno po prostu.

Uprawnienia umieszczania postów