Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Pierwszy kangur - jak dociągnąć? :/

Chustofanka Awatar Lila
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie Pierwszy kangur - jak dociągnąć? :/

Maleństwo ma już caaaały tydzień życia za sobą, więc spróbowaliśmy się zawiązać na chwilkę... Uczyłam się tylko z filmików, więc nie bardzo. Mały chyba ma dobrze zaokrąglone te plecki? A nóżki tak szeroko mają być?
    Tylko wygina się główka - za nic nie jestem w stanie dobrze dociągnąć tego paska przy karczku co na plecach jest na zewnątrz, no za nic - jak dociągnę i ma łebek prosto, to za chwilę przy wiązaniu supła mi się rozłazi.
    Aha, no i te motylki mi się też rozłażą, czasem aż do łokci i muszę "ręcznie" poprawiać przy dociąganiu rozłożenie na ramionach...

Co jest nie tak, jak poprawić?

Druga rzecz to samopoczucie dziecka - siedział sobie spokojnie, ale po kilknastu minutach zauważyłam, że głośno i wyjątkowo szybko oddycha, miał też dość ciepłe łapki a zwykle zimne, po rozebraniu był mocno ciepły, ale nie spocony. Wyjęłam go, bo zresztą zaraz się rozdarł jak syrena (rzadko ma taki nagły start płaczu, nie wiem o co chodziło). Mamy w tym pokoju gdzie go nosiłam 19-20 stopni, był w samym pajacyku. Czy jemu mogło być jakoś tragicznie gorąco? Przecież gołego nosić nie będę, bo mu się poobcierają nóżki Aha, no i przy przewijaniu zauważyłam, że się poodgniatało troszkę na nózkach dziecko, takie czerwone pręgi chyba od tej chusty. To normalne czy coś robię źle?

Bardzo proszę o porady, bo ta chwilka kiedy siedział w chuście była cudowna! Mogłam iść do łazienki i zejść do kuchni bez myślenia: gdzie położyć/kto potrzyma/gdzie jest pies/gdzie moje dziecko

Chustodinozaur Awatar franada
    Miejscowość
    BB

Domyślnie

Ja się nie znam na wiążaniu, ale co do temp. to chyba indywidualne dla dziecka. My wkładamy w pajacu bawełn. (nic pod spodem) i nie marudzi, ale ona jest raczej ciepłolubna. A co do obcierania nóżek to w lato przecież będzie miała gołe?

Myśmy poddali się w kwesti i jak wiele osób początkujących przeszliśmy na kieszonkę. Na oko dużo lepiej wygląda Twój kangur niż nasze pierwsze

Aha, co do odgnieceń to mój mąż jak wyjął jakiś czas temu chustę to miał na klacie i brzuchu odciśnięte na czerwono łapki i kolana
    "Szczęście dla ludzkości, że nie możemy zmusić dzieci, by ulegały wpływom wychowawczym i dydaktycznym zamachom na ich zdrowy rozum i zdrową ludzką wolę." J. Korczak

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa Tarchomin

Domyślnie

za duże motylki troszkę, a tak to dla mnie bomba
    jeszcze taki myk z włożeniem chusty pod chustę by prześwitów nie było na sam koniec by się przydał
    i jeszcze chusta nie powinna tak na nóżki zachodzić,
    ja bym spróbowała zawiązać maleństwo trochę niżej,
    moze się wtedy inaczej ułozyć

Chustofanka Awatar Lila
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martekle Zobacz posta
    za duże motylki troszkę, a tak to dla mnie bomba
    jeszcze taki myk z włożeniem chusty pod chustę by prześwitów nie było na sam koniec by się przydał
    i jeszcze chusta nie powinna tak na nóżki zachodzić,
    ja bym spróbowała zawiązać maleństwo trochę niżej,
    moze się wtedy inaczej ułozyć
    nie rozumiem, co z tą chustą pod chustę... :/
    dzięki za rady, niedługo spróbujemy jeszcze raz, bo dziecko twierdzi że musi być noszone, a mnie mięśnie brzucha pobolewają już... mały trochę się upasł to może bedzie łatwiej

kupiłam też kółkową co ma niby być łatwiejsza niż kangur i to dopiero jest porażka

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

o nie, kółkowa to wg mnie dla zaawansowanych prawie
    Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa Tarchomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewaibartek Zobacz posta
    o nie, kółkowa to wg mnie dla zaawansowanych prawie
    Kółkowa naprawdę jest banalne, trzeba tylko wiedzieć co i jak
    Kiedy twist zrobić, jak chusta zablokować by sie nie sciagalo ramię podczas dociagania
    Jest kilka mykow, któryś których z kółkowa bedzie jak pod górę

Uprawnienia umieszczania postów