Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 60 z 92

Wątek: Dlaczego kangurek jest jedynym słusznym wiązaniem?

Chustomanka Awatar olka
    Miejscowość
    Plewiska/k.Poznania

Domyślnie

No, dociąganie lepiej idzie He! Kangur rulez!
    Zuzu (styczeń 2010), Kalina (wrzesień 2012)
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci, Instruktor masażu Shantala. Bliskość na starcie - ja w sieci
    W Poznaniu też nosimy

Chustoguru Awatar Winoroslinka
    Miejscowość
    miejsce wymarzone

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ithilhin Zobacz posta
    nie wiem, która to instrukcja.
    ale jak szły po łydkach to zdecydowanie tak ma nie byc
    to juz zgłupiałam. Po pierwsze na cytowanej tu stronie niemieckiej sa wlasnie takie zdjecia, ze poły chusty ida nie pod nózki tylko po nózkach, poza tym dzisiaj jak spróbowałam, to sie rpzeraziłam bo w pewnym moemencie poczułam ze mi sie pupa wysuwa, bo jak zawiaze pod nogami to dziecko jest trzymane tylko przez te walki materialu pod pupa - one sie zawsze moga wyślizgnąc w trakcie spaceru.
    E. 2009

"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski

Chusteryczka Awatar Zelda
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Winoroslinka Zobacz posta
    to juz zgłupiałam. Po pierwsze na cytowanej tu stronie niemieckiej sa wlasnie takie zdjecia, ze poły chusty ida nie pod nózki tylko po nózkach, poza tym dzisiaj jak spróbowałam, to sie rpzeraziłam bo w pewnym moemencie poczułam ze mi sie pupa wysuwa, bo jak zawiaze pod nogami to dziecko jest trzymane tylko przez te walki materialu pod pupa - one sie zawsze moga wyślizgnąc w trakcie spaceru.
    material idzie PO nóżkach ale POD kolankami - o to chodziło
    Kubuś (7.7.2005) i Ninusia (13.7.2007)
    Nubik - nosidła ergonomiczne, MT
    moj blog

POŁOŻNA))))) i DOULA - wsparcie dla przyszłych rodziców
    MASAŻ SHANTALA oraz Doradca Laktacyjny CNoL - Lublin i okolice, zapraszam
    DORADZTWO CHUSTOWE - Doradca po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule®
    gosia_nubik

Miejscowość
    miejsce wymarzone

Domyślnie

no, to juz wszystko jasne, bo sie rano przeraziłam jak zawiązałam POD nóżkami (na szczescie tylko na chwile)
    E. 2009

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie

przepraszam, jeśli z rozpędu napisałam niezrozumiale. chciałam tylko pokreślić, żeby po łydkach chusty nie prowadzić - bo i takie cuda widziałam
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Chustomanka Awatar szokam
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

a ja dziś chciałam zawiązać kieszonkę, bo zimno, więc, żeby miał więcej warstw. tak się umęczyłam przy dociąganiu a potem na spacerze poprawiałam a i tak mi się przy głowie luzowało, że w końcu wrzuciłam dziecko do spacerówki starszaka a starszak szedł do domu na nogach. od dziś wracam do ukochanego kangurka i bede mu wierna póki mały nie dorośnie do innych wiązań niż kieszonka.

Domyślnie

za pierwszego dziecia, dałam sobie spokój po kilku nieudanych próbach,
    teraz za drugiego nie dam za wygraną. oświeciłyście mnie z tym kangurkiem!

Chustomanka Awatar neverendingstory
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szokam Zobacz posta
    a ja dziś chciałam zawiązać kieszonkę, bo zimno, więc, żeby miał więcej warstw. tak się umęczyłam przy dociąganiu a potem na spacerze poprawiałam a i tak mi się przy głowie luzowało, że w końcu wrzuciłam dziecko do spacerówki starszaka a starszak szedł do domu na nogach. od dziś wracam do ukochanego kangurka i bede mu wierna póki mały nie dorośnie do innych wiązań niż kieszonka.
    nooo, ja w ubiegły weekend miałam też podobne odczucia. Spacer zaczął się kangurem, potem młoda "przeskoczyła na plecy", a potem chciałam mała znów na przód - do spania. Nie wiem co mnie napadło, że zamotałam kieszonkę (lubię młodej główkę przysłonić jak zaśnie, ale zwykle 2 X wiążę w takich sytuacjach), no straaaaasznie źle mi było, poły wpijały mi się w ramiona i młodej chyba za gorąco było, bo wierciła się przed zaśnięciem łokrutnie... Kangur rulez
    moje lwice: Jadzia -05.08.2000, Justynka - 15.08.2009

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

cholera z tym kangurem
    tak się na niego zawziełam...i ćwiczę i ćwiczę, dziecko chyba traumę będzie miało
    oczywiście standardowe problemy: źle dociągnięta góra (stale mam wrażenie że chusta ją ociera jak dociągam - ma zaczerwieniony kark), pleckijakies dziwnie wygięte, te poły na ramionach luzuja sie po 5 min.
    Oglądam te cholerne filmy i juz przykumalam ze dociaga sie od strony ramion najpierw
    Dzis znow sprobuje bo upalbedzie masakra i cienka chusta to nie wszystko
    no i ten rozmiar chusty
    tak sie wscieklam ze prawie bym ciachnela nozyczkami w trakcie wiazania....ufff.emocje!!!!

chyba tylko spokoj nas uratuje

P.S chyba tez nigdy nie opanuje dodawania zdjec
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...dd2e3a887.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...f0ec812fb.html
    Ostatnio edytowane przez aladw ; 06-06-2010 o 10:27 Powód: zdjęcia

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie

no bardzo ladnie. pod pupe tylko moze nieco wiecej?
    moze zrob fotke w momencie jak zaczynasz dociagac ?
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań

Domyślnie

w sumie super
    tylko nóżki delikatnie za kolanka i leciutko do góry i do siebie. są odrobinę za szeroko i lekko niesymetrycznie.
    Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
    To, co nieuchronne
    Jest potwornie przedwczesne.
    Powinno przyjść dopiero później.
    Jutro. Za rok. Za sto lat.

[Gerhard Zwerenz]

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

ok dzięki za rade z nogami, piły mnie trochę w żebra

to zdjęcie przy dociąganiu zrobię jak mi czulki wyrosną do trzymania aparatu tzn mąż jak zrobi

Miejscowość
    miejsce wymarzone

Domyślnie

odświeżam temat, bo znowu wróciłam do kangurka (mam pieeeekna gradacje na krotszej chuście, wiec musze opanowąc kangura) i znowu mnie naszły wątpliwosci co do te chusty prowadzonej PO nóżkach, a nie pod nimi. W kangurku chusta leci po nózkach, w np. kieszonce jest miedzy moim ciałem a małymi nóżkami. I to ułożenie kangurkowe wydaje mi sie bardzo uciaskające nózki, bo przecież chusta musi byc dobrze napięta. Mnie to zniechęca do kangura Jak Wasze dzieci na to rwaguja? Nie drętwieja im nóżki? Nie buntują sie?
    E. 2009

Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

yyyyyyyy..... Winoroślinka, chyba nie kumam (ale jestem jeszcze przed poranną kawką)... w kangurze masz 2 opcje: albo robisz węzeł pod pupą, albo krzyżujesz poły pod pupą i przekładasz POD nóżkami do tyłu i wiążesz - identycznie jak w kieszonce

a tobie chodzi o to, żeby poły po skrzyżowaniu prowadzić na łydkach? czyli przywiązać nóżki do siebie? nigdy czegoś takiego nie widziałam.......
    Ostatnio edytowane przez neverendingstory ; 25-07-2010 o 07:25 Powód: zakumałam chyba

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez neverendingstory Zobacz posta
    yyyyyyyy..... Winoroślinka, chyba nie kumam (ale jestem jeszcze przed poranną kawką)... w kangurze masz 2 opcje: albo robisz węzeł pod pupą, albo krzyżujesz poły pod pupą i przekładasz POD nóżkami do tyłu i wiążesz - identycznie jak w kieszonce

a tobie chodzi o to, żeby poły po skrzyżowaniu prowadzić na łydkach? czyli przywiązać nóżki do siebie? nigdy czegoś takiego nie widziałam.......
    chodzi chyba o moment przed związaniem, albo skrzyżowaniem tam chusta biegnie po łydkach.
    kangurek to nasze najulubieńsze i najbardziej nielubiane wiązanie zależy od dnia
    synek 2007 córol 2010 ​proszę nie cytuj moich zdjęć taka podstawa autonommii.

Miejscowość
    miejsce wymarzone

Domyślnie

no wlasnie chodzi mi o to ze kiedy poły są juz skrzyzowane z tyłu, wszystko dociagniete to potem ida do przodu PO nóżkach - dopiero potem węzeł. No i to PO nózkach wydaje mi sie krępujący malucha
    E. 2009

Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mako Zobacz posta
    chodzi chyba o moment przed związaniem, albo skrzyżowaniem tam chusta biegnie po łydkach.
    powiedziałabym raczej że przed skrzyżowaniem poły biegną po chuście i w dołkach podkolanowych.... hmmm

Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Winoroslinka Zobacz posta
    no wlasnie chodzi mi o to ze kiedy poły są juz skrzyzowane z tyłu, wszystko dociagniete to potem ida do przodu PO nóżkach - dopiero potem węzeł. No i to PO nózkach wydaje mi sie krępujący malucha
    kiedy poły są skrzyżowane, przeprowadzone do tyłu, chusta dociągnięta to wiążesz węzeł na plecach i finito. po co jeszcze do przodu przekładać, po nóżkach w dodatku?? no chyba że długie ogony Ci zostają i trzeba coś z tym zrobić. Ja bym w takiej sytuacji przeprowadziła je do przodu ale pod nóżkami w dalszym ciągu, albo po nóżkach ale LUŹNO - tak, żeby od kolanka w dół była swoboda ruchu

Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

a jeszcze jedno chciałam....

zaczęłam ostatnio wiązać kangura inaczej - tzn. dociąganie identycznie jak plecak prosty, bez wywijania skrzydełek. Dopiero na końcu wywijam poły na ramionach ale w ten sposób, jak wywija się górną krawędź w pouchu w celu jej dociągnięcia. I powiem, że wiąże się duuuuużo łatwiej, a nosi tak samo dobrze. Ktoś skomentuje??

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez neverendingstory Zobacz posta
    a jeszcze jedno chciałam....

zaczęłam ostatnio wiązać kangura inaczej - tzn. dociąganie identycznie jak plecak prosty, bez wywijania skrzydełek. Dopiero na końcu wywijam poły na ramionach ale w ten sposób, jak wywija się górną krawędź w pouchu w celu jej dociągnięcia. I powiem, że wiąże się duuuuużo łatwiej, a nosi tak samo dobrze. Ktoś skomentuje??
    to spróbujemy sobie, a co
    kiedyś w instrukcjach didka był jakiś taki bez motylków w ogóle, więc myślę że może być tak jak wiążesz.
    synek 2007 córol 2010 ​proszę nie cytuj moich zdjęć taka podstawa autonommii.

Uprawnienia umieszczania postów