Cytat Zamieszczone przez magda1980 Zobacz posta
ale ja pisałam głównie o grubości chust a nie współpracy nitki lnianej/wełnianej/jedwabnej z bawełnianą.
a swoją drogą żakardy mieszane innych firm nie rozjeżdżają się,ale tu można mi prztyknąć,że indio rządzi się innymi prawami.
no to: konopne,jedwabne,wełniane,kaszmirowe,lniane indio natur kupowane 2 lata temu (tylko 2) nie rozjeżdżały się.
ja jako konsument nie muszę wiedzieć,że nić lniana jest taka a taka,producent jak chce używać tej nici to ma zrobić tak,żeby chusta nie różniła się jakością od innych chust,chyba że w opisie sprzedaży zaznaczy: nici się rozjeżdżają,tak jak lola pisała.
to jest ukrywanie specyficznych cech produktu,czyli działanie celowe na szkodę klienta,jakby mój mąż sprzedawał na przykład sosnowe podłogi nie informując,że sosna nie nadaje się na podłogi i to już decyzja klienta czy takie chce,to by zbankrutował przez reklamacje.
ja mam lila royal 2 i sie nie rozjezdza nic!!
wiec moim zdaniem nie wina nitki czy czegos tam tylko konkretnej chusty i didek powinien przyjac reklamacje

OT moja mama ma sosnową podłogę na działce, jak ktos cięższy niż 70 kg usiadzie na krzesle, to nogi krzesła odgniatają sie w podłodze no coż, zamarzyły jej sie długie sosnowe deski