Pokaż wyniki od 1 do 20 z 46

Wątek: wielo i pogoda

Mieszany widok

Chustofanka Awatar xbetkax

Domyślnie

ja piorę pół stosiku wcześniej czyli jak mam jeszcze zapas czystych na dwa dni ale fatalnie jest, choć trochę przywykłam, bo balkonu i tak nie mamy... no i u nas dziś włączyli centralne...

Chusteryczka Awatar Iwanna.T

Domyślnie

U nas schnie max dwa dni, ale raczej wystarcza jeden dzień, a że pranie co dwa dni zwykle, to w sam raz.

Wrzucamy mokre na suszarkę podsufitową w łazience, jedynie cięższe rzeczy lądują w pokojach (drzwi, rowerek, kaloryfery - zależy gdzie upadną )
    Asinus asino pulcherrimus

Chustomanka Awatar eweknap
    Miejscowość
    Zubrzyca

Domyślnie

U mnie podobnie, dwa dni wszystko schnie;/ I nie raz naprawdę nie ma w co dziecko zapieluchowac;P Musze się raz na czas ratować jakimś pampersem (Mąż kupił, choć byłam przeciwna - ale to było jeszcze wtedy kiedy słonko świeciło)

20.12.13 [*]

Moja Artystyczna Galeria
    https://www.facebook.com/pages/Biżut...9101489148430/

Chustoholiczka Awatar hanti
    Miejscowość
    Warszawa-Żoliborz

Domyślnie

a ja idę sposobem, jak się da używam samej tetry duże w origami, z małych wkładki i dzięki temu nie mam wszędzie mokrych pieluch formowanki czekają na słoneczko
    Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci

Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)

and life's like an hourglass glued to the table,
    No one can find the rewind button girl
    So cradle your head in your hands.
    And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Tetra plus intensywne nocnikowanie.
    Za to moje jeansy ..hmmm
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Chustonoszka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

U nas 2 suszarki rozstawione i średnio można się przemieszczać Też tetra na potęgę (Mały uczy się raczkować i ma w nosie nocnik i sikanie do niego...). Na włączenie CO nie ma szans w bloku

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

1) pogoda jest koszmarna i wszystko wyprane wczoraj ciągle schnie
    2) właśnie wyłączyli u nas wodę na dwa do trzech dni

poproszę o grupę wsparcia...

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    1) pogoda jest koszmarna i wszystko wyprane wczoraj ciągle schnie
    2) właśnie wyłączyli u nas wodę na dwa do trzech dni

poproszę o grupę wsparcia...
    wspieram i powodzenia życzę... u mnie też suszarki nie skladam, ale jakoś dzieki ogrzewaniu to szybko dość wszystko schnie, z tym, że jest tak goraco, ze włączam kaloryfer i otwieram okno, żadna to oszczędnośc, ale szybciej schnie.
    K. 2009M. 2012

Chustoguru Awatar Em

Domyślnie

Pisałam to już wielokrotnie i nadal pisać będę: kocham moją suszarkę. Zafundowałam sobie zanim Starsza się urodziła i to był strzał w 10. Zupełnie nie wiem jak miałabym ogarnąć 3 prania dziennie bez niej...

Chustofanka Awatar reniason
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

U mnie to samo pranie schnie 2-3 dni nie mówiąc już np. o formowankach bambusowych które schną 3- 4 dnidzisiaj uratował mnie Tata bo przywiózł mi taki grzejnik elektryczny i na tym suszę za dwie godziny formowanki wyschły
    Renata mama Arusia 25.11.2007 i Urszulki 03.11.2009
    Kosmetyki Mariza

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Beskid Niski

Domyślnie

dzisiaj wilgoć mnie pokonała, tośka była w jednorazówkach.
    jutro ambitnie zamierzam włożyć jej flanelowe kwadratowe (chociaż przewijanie będzie trwało kwadrans dłużej ) i zacznę w końcu pilnować wysadzania.
    pogoda mnie motywuje
    2007, 2009, 2016

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez reniason Zobacz posta
    U mnie to samo pranie schnie 2-3 dni nie mówiąc już np. o formowankach bambusowych które schną 3- 4 dnidzisiaj uratował mnie Tata bo przywiózł mi taki grzejnik elektryczny i na tym suszę za dwie godziny formowanki wyschły
    a nie niszczą się tak pieluszki?
    K. 2009M. 2012

Chustofanka Awatar Agakakaka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja też nie wyrabiam z praniem i suszeniem. Ale wczoraj dostałam na urodziny suszarkę bębnową, więc jestem szczęśliwa Formowanki bawełniane, bambusowe, tetrę, ręczniczki i wkładki bambusowe wrzucam i wyjmuję suche Ale kieszonek pulowych to chyba nie można w bębnie suszyć?

Chustomanka Awatar araszara
    Miejscowość
    południowe okolice Warszawy (dawniej okolice Paryża)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agakakaka Zobacz posta
    Ja też nie wyrabiam z praniem i suszeniem. Ale wczoraj dostałam na urodziny suszarkę bębnową, więc jestem szczęśliwa Formowanki bawełniane, bambusowe, tetrę, ręczniczki i wkładki bambusowe wrzucam i wyjmuję suche Ale kieszonek pulowych to chyba nie można w bębnie suszyć?
    Fajny prezent Ja też jestem szczęśliwą posiadaczką takiej suszarki. Przy dwójce małych dzieci nie dałabym sobie rady z wielo... a tak, to połowa roboty odchodzi - od razu chowam suche pranie

No i przy takiej ilości prania nie nadążałaby u nas pralko-suszarka. Prawie codziennie robimy od 2 do 5 prań i suszeń, więc obydwa sprzęty pracują równocześnie.

Kieszonki pulowe można suszyć - najczęściej w programie delikatnym. Zerknij na metki.
    Ostatnio edytowane przez araszara ; 23-05-2010 o 11:16 Powód: literówka
    Musia i Tusia* V 2007 ... Franuś VIII 2008 ... Antoś IV 2010 ... Karolek VII 2013

* Mamusia i Tatuś wg 2,5 letniego Karolka

lubimy wielorazowe pieluszki używać i czasem szyć

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

taaa a najgorsze te bambusy.......schna i schna i schna

Chustofanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Jedna zaleta tego, że wykuwali mi ostatnio nowy szyb wentylacyjny w łazience i nie dokończyli... Teraz mam chwilowo dwa i chociaz zimno i leje, pieluchy schną szybciutko

Chustofanka Awatar sawanna
    Miejscowość
    w-wa/puszcza knyszyńska

Domyślnie

Pocieszcie się, że jesteście na etapie pieluch Ja jestem na etapie odpieluchowywania - za każdym siku zrobionym w majtki/trenerki a nie do nocnika "(a obecnie są to prawie wszystkie), do pralki szykuje się cały komplet ciuchów: majtki, spodnie, najczęsciej koszulka, czasami skarpetki. Po pół dnia mam pełną pralkę, a gdzie tu jeszcze nasze pranie??
    Całe mieszkanie poobwieszane, suszarka napchana, to też schnięciu nie pomaga... katastrofa. Już pare razy nie miałam co małemu na pupkę nałożyć

Uprawnienia umieszczania postów