Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 41 do 46 z 46

Wątek: wielo i pogoda

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

taaa a najgorsze te bambusy.......schna i schna i schna

Chustofanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Jedna zaleta tego, że wykuwali mi ostatnio nowy szyb wentylacyjny w łazience i nie dokończyli... Teraz mam chwilowo dwa i chociaz zimno i leje, pieluchy schną szybciutko

Chustofanka Awatar sawanna
    Miejscowość
    w-wa/puszcza knyszyńska

Domyślnie

Pocieszcie się, że jesteście na etapie pieluch Ja jestem na etapie odpieluchowywania - za każdym siku zrobionym w majtki/trenerki a nie do nocnika "(a obecnie są to prawie wszystkie), do pralki szykuje się cały komplet ciuchów: majtki, spodnie, najczęsciej koszulka, czasami skarpetki. Po pół dnia mam pełną pralkę, a gdzie tu jeszcze nasze pranie??
    Całe mieszkanie poobwieszane, suszarka napchana, to też schnięciu nie pomaga... katastrofa. Już pare razy nie miałam co małemu na pupkę nałożyć

Chustofanka Awatar Agakakaka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja też nie wyrabiam z praniem i suszeniem. Ale wczoraj dostałam na urodziny suszarkę bębnową, więc jestem szczęśliwa Formowanki bawełniane, bambusowe, tetrę, ręczniczki i wkładki bambusowe wrzucam i wyjmuję suche Ale kieszonek pulowych to chyba nie można w bębnie suszyć?

Chustomanka Awatar araszara
    Miejscowość
    południowe okolice Warszawy (dawniej okolice Paryża)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agakakaka Zobacz posta
    Ja też nie wyrabiam z praniem i suszeniem. Ale wczoraj dostałam na urodziny suszarkę bębnową, więc jestem szczęśliwa Formowanki bawełniane, bambusowe, tetrę, ręczniczki i wkładki bambusowe wrzucam i wyjmuję suche Ale kieszonek pulowych to chyba nie można w bębnie suszyć?
    Fajny prezent Ja też jestem szczęśliwą posiadaczką takiej suszarki. Przy dwójce małych dzieci nie dałabym sobie rady z wielo... a tak, to połowa roboty odchodzi - od razu chowam suche pranie

No i przy takiej ilości prania nie nadążałaby u nas pralko-suszarka. Prawie codziennie robimy od 2 do 5 prań i suszeń, więc obydwa sprzęty pracują równocześnie.

Kieszonki pulowe można suszyć - najczęściej w programie delikatnym. Zerknij na metki.
    Ostatnio edytowane przez araszara ; 23-05-2010 o 11:16 Powód: literówka
    Musia i Tusia* V 2007 ... Franuś VIII 2008 ... Antoś IV 2010 ... Karolek VII 2013

* Mamusia i Tatuś wg 2,5 letniego Karolka

lubimy wielorazowe pieluszki używać i czasem szyć

Chustomanka Awatar pelasia
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Iwanna.T Zobacz posta
    o - to ciekawy pomysł z tą pralkosuszarką.

zaraz poszukam jakichś małych wymiarowo
    moi rodzice mieli pralkosuszarkę, BOSh z tego co pamiętam- kosztowała tyle co dwie "średnie pralki", a pożytku w sensie suszenia nie było żadnego. po prostu pranie było tak mocno odwirowane, ale wysuszone tak, żeby włożyć do szafy- nigdy, nawet po kilku cyklach suszenia pod rząd. potem zaczęli czytać, rozmawiali ze znajomymi, którzy też mieli pralkosuszarkę- też nie suszyła, a tylko mocniej odwirowywała. Także IMHO, lepiej osobną suszarkę kupić.

Przydasie Pelasi - domowe przetwórstwo materiałowe i różne pomysły na zajęcia z dziećmi

Uprawnienia umieszczania postów