odgrzewam temat bo mam problem. wylicytowałam jedna aukcje na e-bayu. zapłaciłam paypalem jak zawsze. po chyba tygodniu patrze, a tam sprzedający chce anulować transakcję, bo rzekomo nie zapłaciłam. napisałam do niego, ze dzien po wylicytowaniu zapłaciłam i że ma wyslać mi towar. sprawdziłam jednak na paypalu, rzeczywiście facet nie odebrał płatności. Anulowałam płatność. i spróbowałam raz jeszcze. wyszło to samo - zły adres email i nieodebrana płatność. wkurzyłam się, po raz kolejny pisze do faceta - ten odpowiada: ok, moja wina, zmieniłem adres e-mail, powinno byc dobrze. wiec po raz drugi anulowałam płatność, i płacę po raz trzeci to samo...
co mam zrobić, facet miły szuka rozwiązania problemu(co mu nie wychodzi) a ja chce mój towar!!!
K. 2009M. 2012
a możę mu przelew po prostu zrób? ja ostatnio często przelewy robię jeśli tylko sprzedający jest z UE. U mnie taki przelew kosztuje 5 zł, wystarczy mieć BIC i IBAN sprzedającego
Ala i Hania 2009, Ewa 2012
to ze nie masz konta w euro nie przeszkadza. Ale fakt - ebay ma ochronę kupujących jeśli pp płacisz, ale jeśli sprzedający ma dużo pozytywnych opinii to ja nie mam oporów żeby przelewem zapłacić. Aha przelew do Niemiec idzie ok. czterech dni
Ala i Hania 2009, Ewa 2012
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl
by wkoncu dostac jego dobry adres paypal zawsze mozesz go poprosic aby tobie na twoj adres Paypal przelal 1 centa, bo jak jest mily to moze zrozumiebo faktycznie szkoda rezygnowac z bezpieczenstwa jakie daje paypal
ale on rzekomo ten adres zmienił (zanim zapłaciłam 3 raz)... wrrrr
K. 2009M. 2012
popros go mailem o adres paypal. Napisz ten ktory nie dziala i popros o ten dobry i zaplac sama z paypala. ale czy wtedy paypal tez ubezpiecza?![]()