Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 25

Wątek: taki tam 'nibylist' do was, z łezką w oku ;)

Chustomanka Awatar Genowefa

Domyślnie taki tam 'nibylist' do was, z łezką w oku ;)

Pierwszy raz widziałam chustę za nim jeszcze zaszłam w ciążę. To była chusta kółkowa mojej znajomej. Nosiła w niej swojego 3 miesięcznego synka, który sobie wtedy słodko spał. To był marzec 2007 roku, więc świadomość o chustach była znikoma.
    Jak poszłam z nią do parku, to wszyscy się na nas gapili, a zwłaszcza na chustę. Raczej w taki negatywny sposób. Przerażeni, jak wtedy co wypuszczono pierwszy pociąg i ludzie obrzucali go kamieniami, bo się go bali Mnie się jednak to jej chustonoszenie podobało.

Pomyślałam wtedy, że chyba to jest jakaś stara chusta jej prababki i że szkoda, że w mojej rodzinie się takich rzeczy nie przekazuje z pokolenia na pokolenie Chusta była taka ciemna i sztruksowa. Sztruksowa, dziwne nie?
    ..

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie

Mam nadzieję, że jak nam dzieciaczki powyrastają z chust, to jeszcze będziemy tu sobie tak spotykać przy ciasteczku i kieliszku martini
    zamotane w kreacje, ktore sobie z chust poszylysmy, z niewzruszona mina znoszac pelne zgrozy komentarze przechodniow "jak ona mogla z INKI zrobic sobie SPODNICE, toz to marnotrastwo jest!!"

a na serio: cudnie napisalas, tak z serca.
    az mi sie pieknie zrobilo na duszy.
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Chusteryczka Awatar polaquinha
    Miejscowość
    Łodź

Domyślnie

Monika, masz na sumieniu moje pierwsze dzisiejsze łzy!
    ślicznie napisałaś.
    I w ogóle lubie Cię

"Najwspanialszym prezentem, ktorym mozesz obdarowac druga osobe,
    jest podarunek w postaci twojego oczekiwania sukcesu tej osoby"

Abraham "Prawo Przyciagania"

Chusteryczka Awatar hexi
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

mnie ciazowe hormony nie usprawiedliwiaja a jakos tak oczy mi sie poca
    jaki mily poczatek dnia

DB PBC

Chustomanka

Domyślnie

Bardzo miły poranek mam dzięki Tobie.
    Ja też Cię lubię
    Pomóżmy Teosiowi! www.naturscy.pl/teo

Chustomanka Awatar dagusiaJot
    Miejscowość
    TARNOWSKIE GÓRY Osada Jana

Domyślnie

aż się ciepluto zrobiło na serduszku..pięknie ujęłaś to , co pewnie każda z nas chciałaby powiedzieć..
    codzienność płata figle...

Chusteryczka Awatar landa
    Miejscowość
    okolice Tarnowa

Domyślnie

Jak dobrze, że jest to forum i są chustomamy Też czuję się tu jak wśród przyjaciół.

Dzięki za miły początek dnia, przypomniałam sobie jak ja szukałam chust w internecie (podobnie było ) i tak mi się ciepło na sercu zrobiło
    Kacper 26.12.2007, Kamila 22.09.2009

Chustoguru Awatar grimma
    Miejscowość
    joli bord - warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hexi
    jaki mily poczatek dnia
    ciazowe?
    czy ja cos przeoczylam?

ladna opowiesc
    "za każdym razem, kiedy sprawiasz przykrość swojemu dziecku, powinieneś wrzucić do skarbonki dolara na jego przyszłą terapię"

Chusteryczka Awatar polaquinha
    Miejscowość
    Łodź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grimma
    jaki mily poczatek dnia
    ciazowe?
    czy ja cos przeoczylam?
    grimma, o ile się nie mylę to hexi o mnie pisała-bo ja ostatnio ciągle beczę no...
    due to pregnancy, I think....

"Najwspanialszym prezentem, ktorym mozesz obdarowac druga osobe,
    jest podarunek w postaci twojego oczekiwania sukcesu tej osoby"

Abraham "Prawo Przyciagania"

Chustoguru Awatar grimma
    Miejscowość
    joli bord - warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez polaquinha
    Cytat Zamieszczone przez grimma
    jaki mily poczatek dnia
    ciazowe?
    czy ja cos przeoczylam?
    grimma, o ile się nie mylę to hexi o mnie pisała-bo ja ostatnio ciągle beczę no...
    due to pregnancy, I think....
    o rany. rzeczywiscie
    ja mam za to nieciazowe zacmienie umyslo (haha to na potwierdzenie - napisalam ó na koncu wyrazu
    "za każdym razem, kiedy sprawiasz przykrość swojemu dziecku, powinieneś wrzucić do skarbonki dolara na jego przyszłą terapię"

Chustofanka Awatar alawuwu
    Miejscowość
    Cieszyn

Domyślnie

Bardzo przyjemne dla serca, to co napisałaś. Dołączam się do tego, chociaż moja historia trochę inna Tak jakoś wyszło, że moje życie towarzyskie ostatnio się wokół tego forum kręci, jak nie w sieci, to w rzeczywistości
    Mam nadzieję, że dalej atmosfera tutaj będzie tak pozytywna jak do tej pory, a wątek na wygnaniu będzie tylko zdrowo oczyszczał nam klimat
    ...:::ala mama gosi prędko urodzonej 10 lipca 2007:::...

Chustofanka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Wspaniale napisałaś
    Odkrycie a później poszukiwanie chusty to wspaniałe chwile. Zakończone oczywiście zamotaniem Maleństwa

Domyślnie

Ja tez jakos sie troche poplakalam,choc jestem tu od niedawna i dopiero w chustoamnii raczkuje.Mam angine i coreczka tez,a maz dopiero w piatek wraca.Czytajac to forum jest mi lzej,czas szybciej leci,mam wiecej cierpliwosci do coreczki i chce mi sie bardzo juz drugiego dziecka by od poczatku moc go nosic w chustach.

Domyślnie

Ja tez jakos sie troche poplakalam,choc jestem tu od niedawna i dopiero w chustoamnii raczkuje.Mam angine i coreczka tez,a maz dopiero w piatek wraca.Czytajac to forum jest mi lzej,czas szybciej leci,mam wiecej cierpliwosci do coreczki i chce mi sie bardzo juz drugiego dziecka by od poczatku moc go nosic w chustach.

Chusteryczka Awatar rebelka
    Miejscowość
    Nowe n/Wisłą

Domyślnie

Przypomniało mi się jak wchodziłam na to forum jeszcze będąc w ciąży. Miałam już samoróbkę i kółkową i strasznie się nie mogłam tego noszenie doczekać (ale dziecia rzecz jasna doczekać się bardziej nie mogłam ). A teraz mój mały ma już 7 tygodni a ja potrafię wiązać kieszonkę a dzisiaj szarpnęłam się i zamotałam kangura (albo coś co go przypomina )Tak ten czas leci...
    A forum polubiłam za przyjazną atmosferę i że nie czuję się jak dziwoląg z tego względu, że noszę w chuście a nie jakimś bajeranckim nosidełku, nie budzę dziecka w środku nocy żeby zjadło, nie przyzwyczajam go do smoczka i nie pozwalam mu się wypłakać tylko biorę go i przytulam... I za tysiące innych powodów Dzięki
    "Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty." Frank Zappa

Dorota, mama Mateusza - 06.05.2008

Chustomanka Awatar scharon
    Miejscowość
    Żory

Domyślnie

Piekne ,az lezka sie kreci w oku

Chustomanka Awatar nitka
    Miejscowość
    New York

Domyślnie

piekne ja tez jestem wdzieczna za to, ze trafilam na to forum. uwielbiam nosic Macka, a bez Was nie wiedzialabym co i jak. Tak wiele tu pomocnych informacji.

Rowniez przylaczam sie do podziekowan!
    Agata - Hashimotka, mama Macka (Styczen 2008) i Julia (maj 2014)

Chusteryczka Awatar mayetschka
    Miejscowość
    Olsztyn

Domyślnie

nie ma to jak poczytac piękne i szczere słowa
    mi forum na razie... brakuje, bo maaaaaało czasu mam na nie, ale całą prawdę Monika zawarłaś, że my chustomamy to fajoskie babeczki jesteśmy

Doradca noszenia- kurs średniozaawansowany Die Trageschule® Drezden

Chustomanka Awatar Genowefa

Domyślnie

No dobra, przyznam się nie wiedziałam co napisać po waszych komentarzach, bo mnie tak zawstydziłyście

W ogóle bycie mamą, pojawienie się małej istotki tak super zmienia życie Wchodzi się właśnie w taki sympatyczny świat chust, chustomam , warsztatów chustowych z innymi mamami i pomyśleć, że moją esencją życia byłoby teraz ślęczenie na wykładach, jedzenie chińszczyzny i wypady do jakiś dziwnych klubów, gdzie się kupuje masowo żywca i heinekena, bleh

Fajnie jest tak wgłębiać się w świat naszych chuścioszków, gaworzyć z nimi całować te fałdki przed kąpielą. A jak się super dorywa do cyca obejmuje go obiema rączkami, żeby nikt nie zabrał. A jak się uśmiecha, to w ogóle... czad Z oczek się robią księżyce, usteczka takie śliczniutkie, dziąsełka na wierzchu i koniuszek języczka Rozbrajające to wszystko

Macierzyństwo jest piękne

A wy ślęczący przy heinekenach i paczce L&Mów w studenckich knajpkach, Pozdrawiam was Kiedyś wy też tu traficie ale to będzie dopiero za parę lat, jak zrobicie karierę zawodową itd. bo wszystkie drogi prowadzą tutaj do chust Obyście tego nie przegapili
    ..

Chusteryczka Awatar Ridibunda
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Monetete
    A jak się super dorywa do cyca obejmuje go obiema rączkami, żeby nikt nie zabrał. A jak się uśmiecha, to w ogóle... czad Z oczek się robią księżyce, usteczka takie śliczniutkie, dziąsełka na wierzchu i koniuszek języczka Rozbrajające to wszystko
    Ech, chyba o moim dziecku tu też piszesz . Aż mleko mnie zalało... tzn. mi się plama na bluzce zrobiła.
    ] .. ...o o
    . .....( -- )............ ... Doradca Akademii Noszenia
    ... /\( , , )/\
    ^^ ^^ ^^ ^^ ...... Teorie przemijają, żaba zostaje.

Rufin - 20.04.2008,...Inga - 13.07.2012

e-damski.pl - chusty Baby-Doo i LennyLamb

wymianka eko

Uprawnienia umieszczania postów