Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15

Wątek: Przeżyłam szokujący moment.

Mieszany widok

Chustomanka Awatar mamka_klamka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja tak miałam kiedyś. Wychodziłam na spacer z baardzo śpiącym i płaczącym Krzysiem. Jak przestał płakać, zasnął tak mocno, że musiałam nieźle nim potruszyć, żeby się obudził. Była sroga zima, a my w lesie, więc wyjąć go nie mogłam, a pod kurtką, szalikiem itp nie mogłam stwierdzić, czy sie porusza w rytm oddechów.Na buzi jakoś nie było widać. Zdrowo sie wystraszyłam.

Zosia Samosia Awatar JJ
    Miejscowość
    Nibylandia

Domyślnie

i mnie sie nie raz zdarzaly takie sytulacje
    lepiej nie wspominac
    zawsze wtedy dotykalam Tygrysa po rzesach ... a ona nimi ruszala przez sen ... bardzo mnie to uspakajalo ...

Chustomanka Awatar olka
    Miejscowość
    Plewiska/k.Poznania

Domyślnie

No, ja też tak miałam raz. Jak zasnęła, to nawet małe szczypanko w poliki nie pomagały... Aż w końcu sobie słodko sapnęła i się uspokoiłam
    Zuzu (styczeń 2010), Kalina (wrzesień 2012)
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci, Instruktor masażu Shantala. Bliskość na starcie - ja w sieci
    W Poznaniu też nosimy

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

Miał miał.
    Raz mi tak Ulka zasnęła - nic nie pomogło, dopiero lekkie potrząśnięcie rączką spowodowało, że dziecię kwęknęło niechętnie i poszło spać dalej.
    Nie przypuszczałam, że dzieci mogą spać tak mocno.

Chustoguru Awatar Winoroslinka
    Miejscowość
    miejsce wymarzone

Domyślnie

w elastyku non stop sprawdzalam (miałam swoje sposoby jak sie poruszyc zeby ona sie poruszyla ale nie wybudziła) i tez ciagle miałam wrażenie ze nie oddycha. A jakos w tkanej łatwiej jest mi ją "czuć" i mniejszy strach - moze mniej materiału na niej i dlatego.. a moze po prostu jest starsza.. nie wiem. Ale wiem o czym piszesz
    E. 2009

"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski

Chusteryczka Awatar ostroszyc
    Miejscowość
    Kielce

Domyślnie

A czy nie jest tak że gdyby rzeczywiście coś się działo to buźka dziecka zmieniłaby kolor? A przynajmniej usta by zsiniały? Bo to byłoby niedotlenienie? Wydaje mi się że jeśli dziecko wygląda normalnie to nie trzeba się denerwować, jeśli się mylę - niech mnie ktoś poprawi...
    Mały B: 2009
    Mała T: 2012

Chustomanka Awatar dziunka
    Miejscowość
    Wejherowo

Domyślnie

Ja to sprawdzam średnio raz na 15 minut czy oddycha, a chustujemy się już ponad 5 miesięcy po prostu przystaję na chwilę i dotykam plecków - czują jak się unoszą, czyli oddycha

Asia poza tym zasypia nagle. Patrzy w koło a nagle głowa się chowa i już śpi. Strachu się nie raz najadłam
    Gosia - mama Juleczki Tancereczki i Asiuli Łobuziuli

Uprawnienia umieszczania postów