bardzo sie ciesze, ze znalazlam to forum i ten temat.
bilam sie z myslami, co wybrac, teraz wiem ze manduce!
nosze w chuscie juz 4 miesiące (mama i synek zachwyceni, mam CUCE, bardzo slabo znaną w Polsce, kupilam ją w Niemczech) ale mąż gubi sie przy wiązaniu wiec ta decyzja to ze względu na niego.
jutro wiec wyruszam do sklepu po zakup Manduci.
dzieki dziewczyny
Dotarlo do mnie wczoraj bondolino. Zamierzam w nim nosic za jakis czas tak dłużej no ale chciałam przetestowac i wczoraj byłysmy w nim na krotkich zakupach... No i tak... Gdzie jest ta regulacja wysokosci panela? Ja jej nie widze i Ola zadziera troche głowe do góry.
Po drugie chodzi mi o pozycję. Zarówno na zdjęciach jak i u nas pupa nie wpada do dołu za bardzo, tzn tylko troszkę i jak dla mnie to nie jest taka prawdziwa żabka, po prostu nogi sa szeroko. Jak sobie ogladam zdjecia innych nosideł to widze to samo... I zaczęłam miec wątpliwości czy te nosidła naprawde sa ok?
I jeszcze jedno, moja kruszynka waży zaledwie 6 kg, ma 64 cm wzrostu a panel bez tego dodatkowego dopięcia jest... akurat... Myslalam, ze będzie za duży... Czy ona ma takie długie nogi czy jak? Bo ja nic nie rozumiem![]()
Bondolino nie ma regulacji wysokości panela, tylko szerokości za pomoca tych dopinanych kawałeczków po bokach.
Aby pupa ładnie wpadła, ja po prostu chwytam górny brzeg panela i ciagnać go nieco w górę, podskakuje z małą i ona tak ładnie wpada
Według producenta w Bondo można nosic od urodzenia i dlatego panel bez bocznych dopięć jest dość wąski, moze dlatego na Twoją kruszynke jest w sam raz![]()
www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.
Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci
Dzięki Spróbuje trochę poskakać choć nie wiem jak to jest że ciągniesz do góry a pupa wpada? No i jak patrzę na zdjęcia to na nich jest nie lepiej niż u mnie. No ale popróbuję. Zastanawiam się też od kiedy panel nie musi sięgać od kolanka do kolanka? Bo jeśli teraz jest w sam raz a może i mógłby być o centymetr szerszy to na ile to nosidło wystarczy? Te dopinane kawałki duże nie są.
Ale żeby nie było że jestem na nie to napisze że nosi się super i zakłada błyskawicznie a ten pas biodrowy na rzepy bardzo bardzo mi się podoba![]()
He, he - nie wiem jak ci to wytłumaczyćAle jak raz w realu rozmawiałam z mamą noszacą w nosidle to powiedziała, że ona robi tak samo jak ja
Choć pupa nie będzie na pewno tak wpadnięta jak w chuście.
Jak dziecko samo siada, raczkuje to już ten wymiar od kolanka do kolanka nie jest taki waży - ważne jest aby panel nie kończył się razaz za pupą, żeby jednak uda była podtrzymywane.
www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.
Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci
No ale teoretycznie wg niektórych nosidla i mt są dla dzieci które już same siadają czyli zaraz wyjdzie na to że szerokość panela nie ma aż takiego znaczenia :-D