Pokaż wyniki od 1 do 20 z 42

Wątek: manduca a bondolino- jakie różnice?

Mieszany widok

Chustonówka

Domyślnie

dzięki za linka. wybrałam bondolino....ale mam jeszcze jeden problem, co powiedzieć na temat ONO?

Chustonoszka Awatar Almelle

Domyślnie

No to się podpinam, bo myślę o ergonomiku.
    Znalazłam następujące:
    - Manduca
    - Bondolino
    - Ono
    - Tuli
    - Nubik
    Czy mogę prosić o "tabelaryczne" zestawienie różnic i podobieństw między nimi?

Chustofanka Awatar gema
    Miejscowość
    Sokółka

Domyślnie

ONO nie wzbudzilo mojego zaufania... jakies takie sie wydawalo mi duze, jakby mi maluch z niego mial zaraz wypasc... a bondolino przegralo u mnie z Tuli i Manducą, bo ma rzep na pasie biodrowym i WIEM, ze zaraz bym miala wszystkie ciuchu tym rzepem pozaciagane... no i te dlugasne pasy naramienne podobnie jak w chuscie zbieraja kurz i bloto podczas zakladania. tabelaryczne zestawienie? teraz jestem poza domem i mam od cholery rzeczy do zrobienia, ale jak wroce po niedzieli, to moze znajde chwile na takie cos...
    mama Mikroba, żona delfina
    Michulec cycusiał 1 rok 3 miesiące i 2 tygodnie.

słoneczny_blask
    Guest

Domyślnie

...
    Ostatnio edytowane przez słoneczny_blask ; 01-01-2014 o 15:35

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez słoneczny_blask Zobacz posta
    Wracając do tematu: Ono też próbowałam. Fajne i tanie, ale panel ma dość niski. Z szerokością nie pamiętam.
    Szerokość i długość panelu ma regulację, za pomoca troczków można zmniejszyć panel.

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

słoneczny_blask
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paskowka Zobacz posta
    Szerokość i długość panelu ma regulację, za pomoca troczków można zmniejszyć panel.
    Pamiętam, że pożyczałam z KK. Byłam kompletnie zielona i bałam się przy tych troczkach majstrować. Pewnie dlatego tak je zapamiętałam. Muszę obejrzeć kiedyś jeszcze raz.

Najlepiej jakby każdy pomierzył, co ma w domu i by się rzeczywiście jakieś zestawienie zrobiło wszystkich nosideł w tabelce, żeby co chwilo ktoś nowego wątku nie zakładał "czym się różni X od Y".
    Ostatnio edytowane przez słoneczny_blask ; 21-05-2010 o 10:11

Chustonówka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Almelle Zobacz posta
    Znalazłam następujące:
    - Manduca
    - Bondolino
    - Ono
    - Tuli
    - Nubik
    o jeny nawet nie wiedziałam że jest ich tyle...znałam pierwsze trzy, tzn. nawet nie znałam a słyszałam

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mims Zobacz posta
    o jeny nawet nie wiedziałam że jest ich tyle...znałam pierwsze trzy, tzn. nawet nie znałam a słyszałam
    o wiele wiecej ich jest
    co do tabeli....hm raczej nie da sie jej zrobic, bo nie bedzie obiektywna. Kazdy oczekuje od ergonomika czegos innego, a poza tym, w uzytkowaniu ergonomikow sa istotne szczegoly anatomiczne noszacego - to co dobre dla osoby o szerokich barkach nie bedzie odpowiednie dla drobnej dziewuszki.

Chustonoszka
    Miejscowość
    Wawa

Domyślnie

Znalazłam następujące:
    - Manduca
    - Bondolino
    - Ono
    - Tuli
    - Nubik

Tabelarycznie zestawienie to jedno (jakie kategorie bys widziala?), ale jest jeszcze cos czego sie nie da ujac w zadnych tabelkach a co decyduje czy nosidlo sie sprawdzi u danej osoby. Po prostu niektore rzeczy sie lubi niezaleznie od obiektywnych czynnikow a niektorych nie. Mam wrażenie że nosidel i chust jakos szczegolnie to dotyczy.

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Znalazłam następujące:
    - Manduca
    - Bondolino
    - Ono
    - Tuli
    - Nubik
    jest jeszcze Ergo i na pewno duzo wiecej, te sa po prostu najbardziej popularne. tak jak dziewczyny pisza - trzeba samemu poprzymierzac i dopasowac nosidlo pod siebie - to co pasuje jednemu, nie bedzie pasowalo innej osobie. ja nosze w MT, w ChMT, a w ergo nie lubie - bolaly mnie plecy i wcale wygodnie mi nie bylo (jak nosilam z przodu, na plecach nie probowalam). za to moj maz - absolutnie zachwycony...
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

słoneczny_blask
    Guest

Domyślnie

Ktoś pytał o torby na manducę. Plecaczek był tu kiedyś na forum sfotografowany, a torba jest na zdjeciach tu i tu.

Chustonówka

Domyślnie

bardzo sie ciesze, ze znalazlam to forum i ten temat.
    bilam sie z myslami, co wybrac, teraz wiem ze manduce!
    nosze w chuscie juz 4 miesiące (mama i synek zachwyceni, mam CUCE, bardzo slabo znaną w Polsce, kupilam ją w Niemczech) ale mąż gubi sie przy wiązaniu wiec ta decyzja to ze względu na niego.
    jutro wiec wyruszam do sklepu po zakup Manduci.
    dzieki dziewczyny

Domyślnie

Dotarlo do mnie wczoraj bondolino. Zamierzam w nim nosic za jakis czas tak dłużej no ale chciałam przetestowac i wczoraj byłysmy w nim na krotkich zakupach... No i tak... Gdzie jest ta regulacja wysokosci panela? Ja jej nie widze i Ola zadziera troche głowe do góry.
    Po drugie chodzi mi o pozycję. Zarówno na zdjęciach jak i u nas pupa nie wpada do dołu za bardzo, tzn tylko troszkę i jak dla mnie to nie jest taka prawdziwa żabka, po prostu nogi sa szeroko. Jak sobie ogladam zdjecia innych nosideł to widze to samo... I zaczęłam miec wątpliwości czy te nosidła naprawde sa ok?
    I jeszcze jedno, moja kruszynka waży zaledwie 6 kg, ma 64 cm wzrostu a panel bez tego dodatkowego dopięcia jest... akurat... Myslalam, ze będzie za duży... Czy ona ma takie długie nogi czy jak? Bo ja nic nie rozumiem

Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Bondolino nie ma regulacji wysokości panela, tylko szerokości za pomoca tych dopinanych kawałeczków po bokach.

Aby pupa ładnie wpadła, ja po prostu chwytam górny brzeg panela i ciagnać go nieco w górę, podskakuje z małą i ona tak ładnie wpada

Według producenta w Bondo można nosic od urodzenia i dlatego panel bez bocznych dopięć jest dość wąski, moze dlatego na Twoją kruszynke jest w sam raz

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo

Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mims Zobacz posta
    dzięki za linka. wybrałam bondolino....ale mam jeszcze jeden problem, co powiedzieć na temat ONO?
    ONO tylko widziałam, koleżanka nosiła syna - wydawało mi sie OK. Przynajmniej oni dobrze wyglądali. Jest generalnie najbardziej zbliżone do Bondolino, bo górne pasy sa tez wiązane.

Uprawnienia umieszczania postów