generalnie zauważyłam, że wełna trochę jak wino jest- im starsza, tym lepsza. Zwłaszcza jak się z nią nie cackać, troszeczkę podfilcować.
Chudzinka- Ufoludek - 2001, Krasnoludek - 2009, Pimpuś -2012
Społecznie: www.dobrzeurodzeni.pl
Ogólnie zauważyłam,że wełna Franiszek jest trudna do zalanolinowania majteczki załapały po gotowaniu w garze i studzeniu całą noc z otulaczem musiałam powtarzać kurację po pierwszym użyciu bo ciekło wręc z niego.
Minął miesiąc i powtórzyłam kurację jeszcze schną bo pogoda za oknem zgniła,ciekawa jestem efektów tym bardziej,że tym razem użyłam zwykłej aptecznej lanoliny a rano po wyjęciu wypłukałam i przeprałaz z wierzchu dziecięcym mydłem bo z wierzchu chyba nie musi się lepić,a przynajmniej mnie to wkurzało...![]()
BASIA(20.01.2000)Ania(04.09.2009)
Jaś(05.10.2011)
Tak, ta dzianina jest cienka i bardzo rozciągliwa. Mi też taki otulacz przeciekał. Lanolinowałam go kilkakrotnie, ale nigdy nie trzymał tak jak np.Ecodidi.
No ja nie mam problemów z pancernikiem dzierganym przez Agnę jeszcze od zakupu go nie lanololinowałam więc trzyma od stycznia,ale mam też wełniaki kupione na all jakaś ręczna robota kosztowały mnie 15zł za szt ale jedna kuracja i conajmniej trzy miesiące spokoju.
Jaś(05.10.2011)
Ostatnio edytowane przez Pat ; 27-04-2013 o 20:34
Możliwe bo ja nie mam aż takiej pamięci,ale coś mi się kojarzy no to odkąd jest u mnie nie był lanolinowany trzyma na mur mimo prań(kupka),tyle,że skurczył się nam nieco muszę go trochę pomęczyć żeby się rozciągnął
Jaś(05.10.2011)