troche zmieniłam tytuł bo nie wierze że tylko dwie z nas maja taka liste![]()
Elastyk na początek - jakibądźtak naprawdę. Używałam Gabi i świetnie się sprawdził w początkowym okresie.
Pouch na "po domu" i do usypiania dziecia w pozycji kołyski, od urodzenia tak do 10-11 kg daje radę
Wełniana grecja - uniwersalna chusta na każdą porę roku i na każdą potrzebę. Uwielbiam ją i nigdy nie sprzedam!!!
Bambus na największe upały...
Generalnie chusty z wełną, żadna mnie nie rozczarowała a mam ich trochęMogłabym mieć jeszcze więcej! A o czym marzę? Marzą mi się czekoladowe elipsy wełniane i elipsy kaszmir-jedwab
Chciałabym jeszcze jedną wełenkę, która dorównałaby wełnianej grecji, którą byłabym w równym stopniu zachwycona...
Starszy Syn (VIII.2006), Córka (I.2009) i młodszy Syn (XI.2011)
http://moje-dzieciaki.blogspot.com/
We are what we think. All that we are arises with our thoughts.
With our thoughts we make the world. Buddha
na początek elastyk, jakiś bambus albo pasiak nati.
potem różne Nati, Babylonia, Storch, na krótkie wypady pouch lub kółkowa
na ciężkie dziecko MT -super sie spawdza
hmm-marzą mi się gekony, wełenka np.slimokiale nie pogardziłabym jakimś jedwabiem czy kaszmirem
Ja mam 3 takie niespełnione marzenia chustowe dla maluszka:
- Nati elastyk - bo podobają mi się wielce, a się nie załapałam jak Nati wprowadziła elastyki, to mój dzieć już był na to za ciężki
- Girasolek Czterolistna Koniczynka, ale jedynie w wersji starej, diagonalnej, dwustronnej. Marzenie ściętej głowy. Miałam ją w łapkach jeszcze w ciąży i do dziś dnia pluję sobie w brodę, że jej wtedy nie kupiłam...
- Vatanai Naglikti.
Elastyk na początek - kupiłam, gdy młoda miała 2 mce- o dwa za późno. Dopiero elastyk pokazał nam zalety chustowania - noworodka bałam się w kieszonkę na sobie wiązać, a i nasza kupiona jeszcze w ciąży amazonas okazała się być co najwyżej średnim wyborem. Teraz jej bym nie kupiła, zamist tego dołożyła te 2 stówki na fundusz didkowy - może jakiś jedwabik... (wczoraj u sylvetty jak sobie pomacałam, tak zachorowałam na taką chustę)
..
Ostatnio edytowane przez dargoma ; 18-09-2010 o 01:16
na start elastyk jakiś fajny, takie urocze z kapturkiem gdzieś widziałam
wypasiony jedwab; elipsy, romby czy inny chińczyk, motyle nati
grafitowy indio kaszmir - koniecznie
potem lny, wełenki i lany we wszystkich wzorach i kolorach do oporu![]()