Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: długość chusty

Chustonoszka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie długość chusty

Mama ma dwa pytania :

1. jaka powinna byc długosc chusty
    od długosci wiem, ze zalezą typy wiazań, bo na krótszej nie wszytko sie da, no i dzieciaczek tez sie liczy, ale ja mam 5,2 metra elastyka i męcze sie okrótnie zeby go po trotuarze nie ciagac, wiec pytanko:
    przy 165 wzrostu, załozmy na dziecko roczne jaka długosc, zeby na pleckach sie dało wiązac i 2X zrobic?

2 i pytanie z serii durnowatych: co to zaczy ze chusta jest załamana lub tez nie jest?

Bede wdzieczna za wszelkie uwagi, mam nadziej ze w dobrym miejsu forum ten temat

Domyślnie

Ad1. Mi przy wzroście 172 wystarczy 4m
    Ad.2 Tzn. milusia i mięciusia
    Magda - mama Dominiczki ( 17. 09. 07) i Michałka ( 14.03.2011) i Milenki (21.08.2012)

Chustopaleozoik Awatar zulam

Domyślnie

Złamana=zmiękczona przez używanie, pranie, prasowanie i wszelkie inne rękoczyny

Długość nie tylko od wzrostu zależy ale i od gabarytów noszącego. Ja 2x zawiążę z chusty ok. 4.2 m, plecaki z krótszych i jeszcze krótszych (zalezy jaki plecak), ale każda wiązana tkana jest ciut inna bo ma inne skosy. OK. 4.4 m powinno starczyć na wszystko, ale najlepiej wziąć konkretną markę i przymierzyć, ew. jeśli dłuższa zobaczyć ile można "odjąć"

Chustonoszka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Milusia i mięciusia, chętnie. tym bardziej ze poluje na uzywaną...

No, tak...Mam 70 kg, a powinnam 60 i ciagle chudne, no ale kupuje na 70...Przedwczesnemu optymizmowi mówimy zdecydowane nie

Ja mysle o leonie....jets zawodowcem, a ja jestem poczatrkujaca to bedziemy do siebie pasowac.

Uprawnienia umieszczania postów