Pokaż wyniki od 1 do 20 z 329

Wątek: Ergo Tuli // teraz Tula

Mieszany widok

Chustonoszka Awatar vilemon
    Miejscowość
    Pabianice

Domyślnie fotki

Ja też dzisiaj dostałam moje Manu )))) I jak obiecałam w poście przywitalnym teraz czas na recenzję. A mogę być mało obiektywna bo nie miałam wcześniej żadnego nosidełka ergonomicznego w ręku. Wszystkie znałam tylko z netu. Dodam że mój maluch ma 6,5 mies. i ok. 8,5 kg wagi.

- organizacyjne plusy: szybka przesyłka, ładnie i starannie opakowane pudełko

Co do nosidełka:
    - największy plus - to zadowolony mąż, który stwierdził, że teraz też będzie nosił (do chusty jakoś się nie mógł przekonać).
    To własnie on jako pierwszy na siebie włożył nosidełko. Tutaj miałam trochę stracha czy będzie na niego dobre, bo mąż ma spory brzuszek. Ale jak to on powiedział: "o mam jeszcze zapas i mogę jeszcze przytyć " . No i oczywiście zadowolony syn szczególnie po tym jak wylądował na moich plecach po raz pierwszy w życiu i mógł mnie ciągnąć za włosy.

Pozostałe plusy:
    - długość pasa biodrowego pasująca nawet na osoby o większych gabarytach
    - super pomysł z gumkami żeby długie tasiemki się ciągle nie majtały
    - super jakość szycia
    - miękki i lekki materiał
    - komfort noszenia i bliskości taki sam jak w chuście
    - śliczne kolory i wygląd ogólny

Minusy:
    - tylko jeden: do materiału przylepiają się włoski(cieniutkie nitki) z innych materiałów szczególnie tych jaśniejszych. Także trzeba będzie co jakiś czas obczyścić nosidło.

To moje pierwsze wrażenia. Teraz czekam aż trochę się upały skończą i będziemy testować na dworze. Jestem pod wielkim wrażeniem Tuli i gratuluję pomysłu na stworzenie tego pięknego nosidła.

A i mam pytanie? Dzisiaj po raz pierwszy wkładałam malucha na plecy, pomagał mi mąż, bo samej było mi ciężko. Od kiedy dzieci jakoś tak łatwiej włożyć na plecy? Albo może jest jakiś sposób żeby sobie to ułatwić?

Za chwilkę spróbuję dodać fotki, tylko na razie nie wiem jak.

Pozdr.
    Iza

Nasza fotka. Tak na szybko. Jutro postaram się ładniej nosidło do siebie dostosować.
    Ostatnio edytowane przez vilemon ; 17-07-2010 o 01:24

Chusteryczka

Domyślnie

Niedawno zakupiłam tuli i chciałabym sie podzielić paroma uwagami
    ZALETY:
    - niesamowicie dokładnie i estetycznie wykonane
    - gumki na końcach sznureczków są genialne
    - pas biodrowy jest super
    -nosidło jest miłe i miękkie
    -rzeczywiście odejmuje kilogramy noszonego
    -świetny kapturek ( odpinany i regulowany)
    -system regulacji

Wady
    - niewygodne pasy naramienne, coś mi się wrzyna gdy nosze na plecach
    - materiał obłazi
    - zdecydowanie dla większych dzieci ( moje 8 miesięcy jest za małe do tego nosidła)
    -ciężko zapiąc pas piersiowy gdy nosi się dziecko z przodu

Domyślnie

Dziekuje za recenzje. Mam nadzieje, ze moze potrafie pomoc dopasowac nosidlo tak aby jednak bylo wygodne... Kilka rad: podczas noszenia z przodu, podciagnij pas piersiowy wyzej. Wtedy latwiej dosiegnac aby go zapinac i takze wtedy pas zciaga pasy naramienne, przez co lepiej dopasowuja sie to szerokosci twoich ramion. Robi sie wygodniej. Jezeli chcesz prosze wyslij mi wiadomosc na priv.. natet zdjecie... moze cos poradzimy, bo pasy ramienne nie maja prawa wrzynac sie przy wlasciwym zalozeniu nosidla. Chetnie postaram sie pomoc.. moze cos doradze.

Cytat Zamieszczone przez klusiecka Zobacz posta
    Niedawno zakupiłam tuli i chciałabym sie podzielić paroma uwagami
    ZALETY:
    - niesamowicie dokładnie i estetycznie wykonane
    - gumki na końcach sznureczków są genialne
    - pas biodrowy jest super
    -nosidło jest miłe i miękkie
    -rzeczywiście odejmuje kilogramy noszonego
    -świetny kapturek ( odpinany i regulowany)
    -system regulacji

Wady
    - niewygodne pasy naramienne, coś mi się wrzyna gdy nosze na plecach
    - materiał obłazi
    - zdecydowanie dla większych dzieci ( moje 8 miesięcy jest za małe do tego nosidła)
    -ciężko zapiąc pas piersiowy gdy nosi się dziecko z przodu
    Mama Amelki 18.12.2006, Julka 19.11.2008 i Leosia 20.03.2013

Nosidełka Ergonomiczne & Chusty TULA :
    http://www.BabyTula.pl

Chusteryczka

Domyślnie

ok, popracuję nad dopasowaniem

Chustoholiczka Awatar Luthienna
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

już pourlopowałam i mogę napisać o TULI.
    Testowałam go przez trzy popołudnia. Bardzo dziękuję za mozliwość testowania. Bardzo bardzo!

Zalety:
    - śliczne wzory
    - przyjemny materiał
    - dbałość o szczegóły i dopracowanie - brawo!
    - dobra nośność - mój synek waży 15 kg
    - fajny patent z wypełnieniem przy nóżkach
    - przydatne bajery - kieszonka i gumki
    - lekkie nosidło

wady:
    - kiedy przymierzyłam synka na brzuszku inaczej odczuwałam pasy naramienne niż gdy spacerowałam z nim na plecach ( a teraz jest to jedyne rozwiązanie). Nie wiem dlaczego ale na plecach bardziej go czułam i pasy mnie czasem uciskały.
    - to niekoniecznie musi być wada, ale akurat dla mnie zauważalna sprawa. Mianowicie, delikatne ale jednak wypelnienie panela powodowało, ze nie czułam synka na plecach zbyt dobrze. Nie był do mnie przyklejony tak mocno jak w nosidłach z panelem typu kawałek materiału.

a z innych spostrzeżeń:
    - pasy w tuli dociąga się w odwrotnym kierunku niż w moim nosidle co ja wyprawiałam zeby się przestawić
    - Michałek bardzo polubił Tuli i również dziękuje za możliwość w nim podróżowania

Fotki wysłałam na PW

Domyślnie

Dziekuje Bardzo za testowanie i recenzje.
    Zdjecia bardzo fajne. Dziekuje

Panel w tuli nie jest juz niczym wypelniany. Kilka piewszych modeli byly ale juz od ok maja nie sa. Postaram sie przeslac nastepnej testujacej nowe nosidlo. Dajcie znac u kogo jest teraz to zrobimy wymianke
    Dziekuje raz jeszcze.

Cytat Zamieszczone przez Luthienna Zobacz posta
    już pourlopowałam i mogę napisać o TULI.
    Testowałam go przez trzy popołudnia. Bardzo dziękuję za mozliwość testowania. Bardzo bardzo!

Zalety:
    - śliczne wzory
    - przyjemny materiał
    - dbałość o szczegóły i dopracowanie - brawo!
    - dobra nośność - mój synek waży 15 kg
    - fajny patent z wypełnieniem przy nóżkach
    - przydatne bajery - kieszonka i gumki
    - lekkie nosidło

wady:
    - kiedy przymierzyłam synka na brzuszku inaczej odczuwałam pasy naramienne niż gdy spacerowałam z nim na plecach ( a teraz jest to jedyne rozwiązanie). Nie wiem dlaczego ale na plecach bardziej go czułam i pasy mnie czasem uciskały.
    - to niekoniecznie musi być wada, ale akurat dla mnie zauważalna sprawa. Mianowicie, delikatne ale jednak wypelnienie panela powodowało, ze nie czułam synka na plecach zbyt dobrze. Nie był do mnie przyklejony tak mocno jak w nosidłach z panelem typu kawałek materiału.

a z innych spostrzeżeń:
    - pasy w tuli dociąga się w odwrotnym kierunku niż w moim nosidle co ja wyprawiałam zeby się przestawić
    - Michałek bardzo polubił Tuli i również dziękuje za możliwość w nim podróżowania

Fotki wysłałam na PW
    Mama Amelki 18.12.2006, Julka 19.11.2008 i Leosia 20.03.2013

Nosidełka Ergonomiczne & Chusty TULA :
    http://www.BabyTula.pl

Chusteryczka Awatar djdag
    Miejscowość
    Poznań/Kiekrz

Domyślnie

I ja miałam przyjemność testowania nosidła Tuli i

- jest bardzo ładne, starannie odszyte, miękkie i miłe w dotyku
    - nośność jest super (chociaż nie wiem, czy powinnam się wypowiadać w tym temacie, bo trafiliśmy na temperatury +35 stopni i nosiliśmy Martę z samochodu na plażę i z powrotem)
    - było mi wygodnie i po raz pierwszy nie musiałam zapinać chestbelta z przodu, pasy mi się nie zsuwały
    - kieszonka jest świetnym patentem
    - pas biodrowy jest wygodny

na minus:
    - brakowało mi kawałka materiału pod klamrą na pasie biodrowym, raz się przytrzasnęłam klamrą, oj bolało
    - zapinam pas na biodrach i przez umiejscowienie klamry z boku, ta wbijała mi się w kość biodrową i denerwowało mnie to strasznie.

Dziękuję za możliwość testowania, ogólne odczucia są bardzo pozytywne

Chusteryczka

Domyślnie

juz sie nie wrzyna- skonczyło się lato wiec jak mam na sobie coś więcej niż bluzkę na naramkach- nic mi nie przeszkadza. Poza tym nosidło zostało mi zabrane przez niemęza, bo nie chce mu się wiązać chusty. Ostrzegam WADA tuli: "po co ci nowa chusta? " masz nosidło.
    Przy okazji nosiłam ostatnio nie swoje dziecko, czyli 20 kg zamiast 10 i o dziwo nie czułam dużej różnicy.

Uprawnienia umieszczania postów