Pokaż wyniki od 1 do 20 z 329

Wątek: Ergo Tuli // teraz Tula

Mieszany widok

Domyślnie

a ja chce Tygryska na modelke moich nosidelek!!!!
    Mama Amelki 18.12.2006, Julka 19.11.2008 i Leosia 20.03.2013

Nosidełka Ergonomiczne & Chusty TULA :
    http://www.BabyTula.pl

Zosia Samosia Awatar JJ
    Miejscowość
    Nibylandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CABabies Zobacz posta
    zapraszam do Manchesteru
    albo jesienia do Bielska-Bialej lub Katowic se se se

Chustonówka

Domyślnie

Czy można w Tuli nosić malucha niesiedzącego jeszcze ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zyzyrafa Zobacz posta
    Czy można w Tuli nosić malucha niesiedzącego jeszcze ?
    Sa na ten temat rozne opinie. Niektorzy sadza, ze wystarczy aby dziecko trzymalo sztywno glowke, inni, ze powinno siedziec.
    Wiele na ten temat jest artykulow, lub dyskusji na forach. Uwazam, ze najlepiej aby rodzic sam poczytal troche i zdecydowal. Ja nosilam swoje dzieci od ok 3-4 miesiaca w ergonomikach i mt,. Jezeli sa jakies watpliwosci to warto poczekac. W ciagu pierwszych kilku miesiecy, super rozwiazaniem sa chusty.

Chustonówka

Domyślnie

Ja zakupiłam sobie dla malucha Tuli Manu. przez stronkę www. Po przeczytaniu wszystkich opinii już nie mogę się doczekać listonoszki! Do tej pory nosiłam Miśka w chuście elastycznej, ale skubanuś w wieku 7,5 mc waży 10 kg i chusta już nie zdaje egzaminu. Szperałam w internecie długo i znalazłam Tuli...mąż zaakceptował wydatek...i mam nadzieję, że się wciągnie - wiązanie chusty go onieśmielało trochę. Starszak ma 6 lat, więc jego już nie ponoszę, ale przynajmniej będę mogła zaoferować wolne ręce do przytulania, gdy zapakuję Miśka do Tuli. Też z chęcią opiszę wrażenia. Cieszę się, że Michał siedzi już pewnie od 2 tygoni, więc przynajmniej nie będę mieć dylematu, o którym mowa powyżej.

Chustomanka Awatar roni21
    Miejscowość
    Pruszcz Gdański

Domyślnie

ja dzis dostalam swoje nosidelko
    jest cudne, super uszyte, z dbaloscia o kazdy szczegol
    mialam juz kilka nosidelek ale to bije na kolana wszystkie
    polecam kazdemu
    moje 16 kg szczescia nawet nie czuc
    -Niektórzy ludzie są podli ,bo kłamią!- krzyknął Lubiński
    -A inni są jeszcze bardziej podli ,bo mówią prawdę- odparł doktor.

Domyślnie

Dziekuje Aniu. Super, ze ci sie podoba. Przeslij zdjecia

Cytat Zamieszczone przez roni21 Zobacz posta
    ja dzis dostalam swoje nosidelko
    jest cudne, super uszyte, z dbaloscia o kazdy szczegol
    mialam juz kilka nosidelek ale to bije na kolana wszystkie
    polecam kazdemu
    moje 16 kg szczescia nawet nie czuc

Chusteryczka Awatar jewa
    Miejscowość
    Pochodzę z Łomży aktualnie mieszkam w Białymstoku (daleko nie wyemigrowałam ;) )

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CABabies Zobacz posta
    No wiesz co .... Kacperka zdradziłaś ;P

Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci, współpraca z LennyLamb i TULA
    Krzyżykowy świat Ewy Chustowanie na Podlasiu JEWA BLOG PORADNI

Domyślnie

Ale tygrysek to dziewczynka Chce chlopczyka i dziewczynke

Cytat Zamieszczone przez jewa Zobacz posta
    No wiesz co .... Kacperka zdradziłaś ;P

Chusteryczka Awatar Kaś
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Witajcie

Kupiliśmy swojego Tuli na targach w niedzielę. Jest wspaniałe, tysiąc razy wygodniejsze niż Manduca i piękne oczywiście Jako że na targach byliśmy z dwójką dzieci i Starsza (4 lata, 15 kg) usłyszała na stoisku, że Ją też można nosić to teraz jak tylko chcę wsadzić Młodego to jęczy, że Ona też chce do tulika ... no i ląduje w tuliku u Taty na plecach a ja muszę Młodego w chustę motać
    Jak już pisały poprzedniczki - mięciutkie, wygodne, minimum klamerek i Mężoprzyjazne cyt. "dlaczego mi znowu poprzestawiałaś, przecież to miało być MOJE nosidło?!"
    Polecam też torbę nie tylko na nosidło - po schowaniu tuli, zostaje jeszcze miejsce na spacerowe drobiazgi, a po założeniu nosidła i torby nie zsuwa się z ramienia

Ja się zakochałam za całokształt!!!

Chustonoszka Awatar Kredk@

Domyślnie

Podobnie jak Kaś zakupiłam na targach. Ale ja jednak za wielka jestem do niego. Albo nie umiem tych pasków wyregulować. O tyle, o ile mi na plecach mega wygodnie i synka 16 kg około metr wzrostu noszę jak piórko niemalże. Pochodziliśmy dzisiaj trochę po CH i na prawdę wygodne SUPER!!! W życiu tak zredukowanego ciężaru nie miałam! Ramiona prawie mnie nie bolały. Po chustach mnie bolą baaardzo. O tyle z przodu nie mogę nosić bo mi się wpija. Z przodu córcię wkładałam. Pod pachami, z tyłu rąk, na wysokości pach, mi się kończy to fajne grube, mięciutkie na szelkach i te paski mi się wrzynają do krwi niemalże. :- A takie śliczne jest. No i jak córkę na plecy wrzucę, to ma głowę na wysokości moich łopatek... nie wiem czy jej tak wygodnie. W chuście wyżej chodziła. No ale to najmniejszy problem. Te wrzynające paski mnie martwią... Chociaż zima idzie i się grubiej będzie ubierało to się może nie werżną.

Poza tym same achy i echy. Na prawdę świetne nosidło! Polecam. Ale mam wrażenie, że szyte na miarę średniej wysokości ludzia. Okolice 165 obstaiwam.

Domyślnie

Kredk@ a moze umowilabys sie z Ania z Maminka... Pomoglaby ci zalozyc, bo nie powinno sie wrzynac. Daj znac.

Cytat Zamieszczone przez Kredk@ Zobacz posta
    Podobnie jak Kaś zakupiłam na targach. Ale ja jednak za wielka jestem do niego. Albo nie umiem tych pasków wyregulować. O tyle, o ile mi na plecach mega wygodnie i synka 16 kg około metr wzrostu noszę jak piórko niemalże. Pochodziliśmy dzisiaj trochę po CH i na prawdę wygodne SUPER!!! W życiu tak zredukowanego ciężaru nie miałam! Ramiona prawie mnie nie bolały. Po chustach mnie bolą baaardzo. O tyle z przodu nie mogę nosić bo mi się wpija. Z przodu córcię wkładałam. Pod pachami, z tyłu rąk, na wysokości pach, mi się kończy to fajne grube, mięciutkie na szelkach i te paski mi się wrzynają do krwi niemalże. :- A takie śliczne jest. No i jak córkę na plecy wrzucę, to ma głowę na wysokości moich łopatek... nie wiem czy jej tak wygodnie. W chuście wyżej chodziła. No ale to najmniejszy problem. Te wrzynające paski mnie martwią... Chociaż zima idzie i się grubiej będzie ubierało to się może nie werżną.

Poza tym same achy i echy. Na prawdę świetne nosidło! Polecam. Ale mam wrażenie, że szyte na miarę średniej wysokości ludzia. Okolice 165 obstaiwam.

Chusteryczka Awatar anqa
    Miejscowość
    Gdańsk / Sopot / Warszawa

Domyślnie

Chciałam baaaaardzo podziękować tutaj Uli za spełnienie mojego marzenia - od soboty (targowej) jestem szczęśliwą posiadaczką egro Tuli. Co chciałabym o nim napisać:
    1) mierzyłam już chyba wszystkie możliwe ergo i żaden nie nadawał się jak dla mnie do noszenia - przy moim nadwątlonym kręgosłupie ból zawsze był do zniesienia no i komfort noszenia znikomy. Byłam przekonana o zdecydowanej najniższej pozycji ergo pośród wszelkiego rodzaju 'przyrządów' do noszenia. A tu taka ogromna niespodzianka - po raz pierwszy noszę naprawdę komfortowo i to po wiele godzin.
    2) Idealnej szerokości pasy i idealnie wypełnione - dl mnie bomba
    3) jest to najpiękniejsze, najbardziej staranne i najdelikatniejsze nosidło jakie miałam w rękach - jak tak milutkie i mięciutkie że nie obciera nawet nadwrażliwej skóry mojej Ninki
    4) jest bardzo intuicyjne, banalne w obsłudze, aż miło
    5) jest to jedyne nosidło ergo w jakim czuje że mała jest dość mocno przyklejona, nie odpada jak w innych
    6) moja anty nosidłowa córa uwielbia je
    7) ojciec moich córek który jest przeciwnikiem noszenia po raz pierwszy stwierdził - O ! Wyprodukowali coś dla mnie !! Chyba jednak dam się przekonać do noszenia
    8) ma super fajnie trzymający kapturek
    9) samoistnie pięknie wpada pupka i nóżki leżą idealnie - pochwała od fizjoterapeutki mojej

Wogóle same ochy i achy, jest cudne i kocham je niezmiernie - dzięki niemu przekonałam się iż ergo może być fajne i nawet dorównać chuście

Uprawnienia umieszczania postów