Pokaż wyniki od 1 do 20 z 329

Wątek: Ergo Tuli // teraz Tula

Mieszany widok

Domyślnie

Dzieki Olapio.
    Ciesze sie, ze nosidelko Ci sie spodobalo. Kilka uwag:
    - nie polecamy krzyzowania pasow ramiennych, dlatego brak klamer. Pasy/szelki ramienne zostaly wyprofilowane tak aby wygodnie nosic nie krzyzujac, poza tym sa dlugie i sporo jest wypelnienia (tez dla komfortu noszenia) wiec jakby sie je skrzyzowalo, nakladalby by sie takie grubasy jedno na drugie i nie byloby wygodnie.
    -Bardzo wazne jest aby wlozyc dziecko prawidlowo i wlasciwie dociagnac pasy tak jak w przypadku chusty. Upewnij sie, ze pupka jest nad pasem biodrowym (ktory do ciebie przylega). Zazwyczaj wkladam rece pod nosidelko i podnosze pupke i wtedy dociagam nosidelko. W przypadku naszego 1.5 letniego malucha, nosidlo super obejmuje dziecko. Ale nosily tez mamy z 5 miesiecznymi maluchami i tez bylo fajnie, bo gorna czesc panela fajnie przytulala .... hmm.. moglabys jeszce troche ponosic i podociagac?
    -ucisku na kregoslup nie moze byc w nosidelku ergonomicznym. Nosidelko ma za zadanie pozwolic dziecku na naturalna pozycje, i tylko otulac dziecko i przytrzymywac. Jezeli wydawalo Ci sie, ze jest jakis nacisk na kregoslup, to prosze poprobuj go wlozyc inaczej. Moze przeslij mi jakies fotki to sobie zobacze jak go wkladasz...

Dziekuje bardzo za recenzje
    Ostatnio edytowane przez CABabies ; 25-05-2010 o 22:08
    Mama Amelki 18.12.2006, Julka 19.11.2008 i Leosia 20.03.2013

Nosidełka Ergonomiczne & Chusty TULA :
    http://www.BabyTula.pl

Chustomanka Awatar covu
    Miejscowość
    bujam w obłokach ;)

Domyślnie

Mi się podoba to, że nie ma możliwości krzyżowania pasów. Nie boję się, że mi się klamra przypadkowo rozepnie.
    Ja osobiście wolę jak najmniej klamer i sprzączek. Jestem pewniejsza, że nic się nie stanie.
    No ale to ja
    Kangurkowo
    Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci Chustolandia

Friends come and go and the world doesn't stop for anybody, so do what you love and never look back.

Chusteryczka

Domyślnie

my też mamy swojego Tuli i mój 2,5 latek jest najszczęśliwszym chłopcem na świecie ( bo do tej pory nosiłam córeczkę w chuście, a on baaardzo tak chciał, tylko chusty się boi trochę ( nieprzyzwyczajony) )
    nosiliśmy się króciutko, bo mamy Tuli dopiero od dwóch dni, ale pierwsze odczucia cudowne zarówno noszonego jak i noszącego
    niedługo napiszę coś więcej
    Ostatnio edytowane przez mako ; 10-06-2010 o 11:48
    synek 2007 córol 2010 ​proszę nie cytuj moich zdjęć taka podstawa autonommii.

Chustoholiczka Awatar brikola
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

mako czekam na dalsze wrażenia, bo planujemy nabyć tuli dla naszego 2,5 latka rozmiarowo jest dobry na taki size? mój chłopak nosi teraz 86 rozmiar

Chusteryczka

Domyślnie

brikola polecam sięga idealnie do góry łopatek ( jak chusta z rączkami wyciągniętymi,) Małemu jest wygodnie bardzo, panel też jest całkiem szeroki i nóżki są fajnie podtrzymane.
    Mi też wygodnie ( już dawno nie miałam tak wygodnego plecaka mój synek rozmiarowo 92
    synek 2007 córol 2010 ​proszę nie cytuj moich zdjęć taka podstawa autonommii.

Chustoholiczka Awatar brikola
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

super, dzięki! właśnie w sobotę jadę do Wrocka w nadziei, że nam przypadnie do gustu i nabędę

Chustonoszka
    Miejscowość
    okolice Opola

Domyślnie

Właśnie dotarł dziś nasz ergo tuli i pierwsze wrażenia:
    - materiał super mięciutki,
    - wykonanie pierwsza klasa,
    - jak narazie założyłam go na chwile jest wygodny zobaczymy jak po dłuższym spacerze będzie,
    - pasy wypełnione grubo co wydaje mi się być zaletą,
    - pomysł super z tą kieszonką zawsze komórkę można wcisnąć heheheh
    Jak narazie duży pozytyw
    Dalsze wrażenia opisze jak go troszkę więcej przetestujemy z synem i oczywiście zagonie męża do testowania, a co sam wybierał wzór hihi
    To są zdjęcia z dzisiejszego spaceru. Kordupel zasną po przejściu paru kroków. Troszkę chyba jeszcze zadurze na kurdupelka ale nie narzekał
    Ostatnio edytowane przez szyszunia ; 13-06-2010 o 22:17

Uprawnienia umieszczania postów