To ja dorzucę swoją recenzję . Że mój mały nie siadający jeszcze jest, więc testy wypadły tylko po domu.

plusy:

- bardzo dobrze wypełniony pas biodrowy i pasy naramienne, dobrze wyprofilowane, wygodne bardzo

- fajny system dociągania i w dobrym miejscu doszyte pasy naramienne i te łączenia z panelem też. Rzeczywiście miałam wrażenie, ze mały jest ładnie umiejscowiony w panelu, prawie idealnie podparty aż po karczek, co mnie bardzo mile zaskoczyło, bo z takim czymś spotkałam się tylko w chusto-MT

- piękna kolorystyka, materiał miły w dotyku

minusy:

- kieszonka - jak dla mnie zbędny gadżet, za mała na komórkę i klucze, nie zapina się bezpiecznie, jest tak nisko pod pupą dziecka, że może uwierać, jeśli będzie wypełniona, ciężko z niej cokolwiek wyciągnąć, gdy się ma z przodu dziecko, a na plecach to już w ogóle odpadają takie manewry

- brakowało mi bardzo gumek-szlufek przy pasie biodrowym, w które można by było zatknąć ten pas od głównej klamry, bo sięgał mi aż po łydki (choć wysoka jestem), wisiał mi taki "ogon" z tyłu, wiecie, jak w za długiej chuście. Radziłam sobie z tym wkładając pas częściowo pod klapkę i rzep kieszonki, ale to takie sztukowane rozwiązanie

- przydałby się jeszcze jeden zatrzask do kapturka, bo są tylko na dwa zatrzaski, albo może lepiej zastąpić je zamkiem błyskawicznym ? Bo na razie łatwo zawieruszyć gdzieś kapturek,

- brakowało mi też regulacji z obu stron pasa biodrowego. Dla tęższych osób będzie problem, główna klamra wypadnie gdzieś mocno z boku, niesymetrycznie, nieładnie to będzie wyglądać

- pas biodrowy mógłby być trzypunktowy

Zaskakujące było dla mnie to, że panel JUŻ był dobry na mojego półroczniaka (rozmiar 68/74, ok. 7 kg), panel idealnie od jednego podkolanka do drugiego, kołnierzyk do połowy ucha. Zastanawiam się, od jakiego rozmiaru/wzrostu przeciętnie pasuje toddler ?

Ogólnie to bardzo fajne, wygodne nosidło! Na pewno sobie takie sprawimy . Dziękujemy bardzo za możliwość testowania.