Pokaż wyniki od 1 do 20 z 329

Wątek: Ergo Tuli // teraz Tula

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar katmawa
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez klaudia84eu Zobacz posta
    Witam. Czy nadal jest możliwość przetestowania nosidełka??
    klaudia84eu jak sprecyzujesz trochę bardziej okolice województwa mazowieckiego, w których mieszkasz to może ktoś w okolicy się znajdzie?
    synek 08.2011, córeczka 02.2013.

Chustofanka

Domyślnie

To i ja się podpytam Przymierzam się do zakupu ergo, ale nie wiem, czy jest sens kupować standardowe, czy raczej Toddler. Młody ma 11 miesięcy i waży 11,5 kg. Ubranka 86.
    Co myślicie? Ulu, jak radzisz?

Chustonówka Awatar klaudia84eu
    Miejscowość
    Mazowieckie, Pionki

Domyślnie

Już zmieniłam mieszkam w Pionkach k.Radomia. Nie widziałam ani jednej mamy z dzidzią w chuście w mojej okolicy, a co dopiero w takim nosidełku Niestety mam wrażenie że w tak małej miejscowości kobiety po prostu wstydzą się tak nosić dzieci i nie chcą się wyróżniać- tak mi się wydaje.

Chustoholiczka Awatar katmawa
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Poszukaj, może znajdziesz tu na forum kogoś ze swojej okolicy, albo z miejsc, w których bywasz (może jest ktoś w Radomia?)
    koniec OT-u, przepraszam
    synek 08.2011, córeczka 02.2013.

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Możesz też dać ogłoszenie na chustostraganie w dziale z pożyczkami Może znajdzie się jakaś pomocna mama, która Ci pożyczy (wyśle pocztą).

Chustomanka Awatar sharkah
    Miejscowość
    pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez makatka Zobacz posta
    To i ja się podpytam Przymierzam się do zakupu ergo, ale nie wiem, czy jest sens kupować standardowe, czy raczej Toddler. Młody ma 11 miesięcy i waży 11,5 kg. Ubranka 86.
    My naszego roczniaka nosiliśmy w standardowym Tuli, było bardzo ok na niego. Jeśli masz inne ergo do porównania, to może wymiary i pomogą - panel na dole ma 35 cm szerokości, na wysokość ma 40 cm na środku (czyli w najwyższym punkcie).

Na prawie dwulatka (89 cm wzrostu) standardowe jest już nieco za małe, tzn na wysokość panel jest jeszcze ok - sięga akurat pod pachy, ale kolanka nie są podparte, pewnie te trójkąty załatwiłyby tę sprawę.

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

makatka, dla nas Tuli było na podobnym etapie za małe. Miłosz był chyba podobny na długość i szerokość Panel był za krótki i sporo brakowało, żeby sięgnął od kolanka do kolanka. O ile wysokość panelu nie wszystkim może przeszkadzać (bo niektórzy wolą krótsze), o tyle brak materiału po bokach bardzo mnie raził w oczy. No ale teraz są trójkąty "size up" .

Chustofanka

Domyślnie

No właśnie... Ignaś spory, ubranka nosi już 12-18 mcy
    Sharkah właśnie nie mam żadnego do porównania... Ale tak jak patrzę na zdjęcia, to podejrzewam, że dla nas właśnie będzie panel za krótki... a ja bym chyba wolała, żeby jeszcze mi tak nie wisiał bokami. Tym bardziej, że ruchliwy skubaniec jest.

Pat a masz porównanie do Toddlera?

Jeszcze bym prosiła o opinie mam sporych maluchów

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

makatka, nie mam porównania - ja mam nosidło szyte na miarę, ale sprawdziłam sobie właśnie wymiary Tula Toddler i wydaje mi się, że będzie jeszcze za duże. Wysokość ok, ale Toddler może być za szeroki przy nóżkach. Ma 48 cm. Dla porównania mogę Ci napisać, że nasze nosidło ma 43 cm szerokości i kupowane było, kiedy Miłosz miał 11 miesięcy.

Chustonówka
    Miejscowość
    Piła

Domyślnie

A czy któraś wie o ile poszerzają panel te wkładki Free to grow? Mam 19-miesięczną córcię, ale wielkich rozmiarów to ona nie jest - ciuszki na 86 nosi - prędzej czy później trzeba będzie poszerzyć nosidło lub ewentualnie zamienić na toddlera, muszę znaleźć tańszą a satysfakcjonującą opcję

Chusteryczka Awatar atelka

Domyślnie

moja starsza córka miała niewiele pond 7 kg w wieku około roczku więc orientacyjnie raczej należy to traktować
    Aś, Julek '08 i Alik '11

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Hm, też nie rozumiem tej kilogramowej informacji Dzieci osiągają różną wagę w różnym wieku. Tak sobie myślę, że ze względu na szerokość i wysokość panelu, których dopasowanie jest na wagę złota, może lepiej byłoby podawać długość dziecka? Sama nie wiem, ale mi by to chyba więcej powiedziało. W każdym razie najlepiej kierować się dwoma zasadami:
    a. dziecko samo siada,
    b. panel jest świetnie dopasowany.
    Przy maluchach dopiero zaczynających przygodę z nosidłami, czyli mających powiedzmy od 6 miesięcy w górę, dopasowanie to podstawa.

Chustomanka
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

dziewczyny, dzięki za wszystkie opinie, dla mnie podobnie jak dla Pat wzrost byłby lepszą informacją niż waga

Tola, absolutnie nic się nie stało, nie ma za co przepraszać, jak wiadomo internet średnio przekazuje nasze emocje i suchy post czasem można nieprawidłowo odebrać

Chustoholiczka Awatar MiodowaKropelka
    Miejscowość
    Głogów

Domyślnie

Do tej pory byłam przekonana, że w ergo nosi się siedzące już dziecko, a dziś natknęłam się na informację o wkładce Tuli dla noworodka. Któraś z Was nosiła tak? Pomysł teoretycznie bardzo mi się podoba, może nie tyle dla całkowitego maluszka, ale takiego 2-3 miesiące, który już główkę trochę trzyma, ale sam nie siada, więc do klasycznego MT nie można.
    Kto próbował?? Nosidełka są śliczne....ja bym chciała jak najszybciej ale bezpieczeństwo maluszka najważniejsze.

Marta, mama Ani (06.2012) , Ambrożego (11.2014) oraz Ignasia (09.2018)

Chustofanka

Domyślnie

U nas Tuli sprawdza się świetnie. Szczególnie w przypadku Taty, który inaczej nie mógłby nosić małej Ewki.

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Brawa dla Taty!

Chustofanka
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

Właśnie przyszło nasze drugie Tuli- Tula, tym razem toddler.
    To,że na drugie się zdecydowałam już świadczy o jakości i moim zaufaniu do firmy. I tym razem się nie zawiodłam . Wykonanie perfekcyjne.
    Będą idealne na wyjazdy wakacyjne.
    Ula -dziękuję za to, że stworzyłaś te cuda

Chustoholiczka Awatar Tola_zet
    Miejscowość
    LDZ

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MalgosiaN Zobacz posta
    U nas Tuli sprawdza się świetnie. Szczególnie w przypadku Taty, który inaczej nie mógłby nosić małej Ewki.
    bomba!!!!

Uprawnienia umieszczania postów