Pokaż wyniki od 1 do 20 z 329

Wątek: Ergo Tuli // teraz Tula

Mieszany widok

Domyślnie

Hej
    Pomimo, ze u nas w San Diego powyzej 20 stopni, to ubiore sie w kurtke i ubiore mojego olbrzyma 3 letniego w kurtke i nagram filmik. Mysmy przez ostatnie dwie zimy byli w polsce i nosilismy i bylo ok. Postaram sie to zrobic do konca tygodnia, oby Julek pozwolil sie ubrac w kurtke zimowa
    Pozdrawiam cieplutko!!!
    Ulka

Cytat Zamieszczone przez agol Zobacz posta
    A ja mam ostatnio problem. Weszly zimowe kurtki i ....codziennie rano wrzucam mloda do tulika z przodu, zeby przetransportowac ja do auta, w rekach mam przy okazji z 2-3 torby. Nie mam wiec za bardzo jak ja niesc na rekach, wiec nosidlo jest do tego idealne. Tylko, ze jak ona jest w zimowej kurtce i ja to nie mozemy sie upchac jakos, musze mocno luzowac pasy naramienne, przez co ona mi sie odchyla, strasznie ciezko mi dopiac klamre z tylu, a do tego koncza mi sie wtedy te wypelnione pasy naramienne i wpija mi sie ten parciany pas w ramiona. Nie moge sobie jakos inaczej z tym poradzic...co robie zle?
    Mama Amelki 18.12.2006, Julka 19.11.2008 i Leosia 20.03.2013

Nosidełka Ergonomiczne & Chusty TULA :
    http://www.BabyTula.pl

Chustonówka
    Miejscowość
    Piła

Domyślnie

będę wdzięczna

dziś mi się udało ale trochę się namęczyłam. musiałam najpierw mocno poluzować pasy naramienne, a potem córa starsza podawała mi do ręki pasy do naciągnięcia, bo dosięgnąć nie mogłam :-D gdybym wkładała na dłużej to wziełabym ubrała nosidło pod kurtkę i problemu by nie było, ale potrzebuję dosłownie na kilka minut, więc rozbierać się potem w mrozy przy aucie, żeby młodą wyciągnąć to mi się nie chce

Chustofanka Awatar gema
    Miejscowość
    Sokółka

Domyślnie

znalazłam moje zeszłoroczne zdjecia w grubych zimowych ciuchach z rocznym Mikrobem...
    wkleję może dla porównania, chociaż nie wiem, czy potrzebnie
    Nosiłam wtedy rozmiar L(40-42), a Mikrob jest dzieckiem raczej drobnej budowy, jak sama nazwa wskazuje...

W sumie przydało by się zrobić jakieś nowe aktualne zdjęcia, bo Mikrob podrósł, a ja schudłam
    mama Mikroba, żona delfina
    Michulec cycusiał 1 rok 3 miesiące i 2 tygodnie.

Chustomanka Awatar misia83_83
    Miejscowość
    Wroclaw/Galway

Domyślnie

gema-ale piekne foty. Wlasnie ten designe Tuli bede kupowac,jak nazbieram...

Chustonówka
    Miejscowość
    Piła

Domyślnie

gema ale nie mialas problemow zeby nalozyc pasy na ramiona? bo mnie wlasnie najwiecej wysilku to kosztuje, zeby wlozyc rece w te pasy i zapiac te klamre z tylu - przeszkadza mi kaptur. musze znalezc metode, zeby mi sie latwo wkladalo bo Tuli ratuje mi zycie w porannym odwozeniu corek do babci i przedszkola.

Chustofanka Awatar gema
    Miejscowość
    Sokółka

Domyślnie

zakładam nosidło z kapturem na głowie
    klamrę zapinam sięgając rękoma do tyłu ale od góry - nie od dołu, czyli wcześniej ją sobie reguluję, aby była odpowiednio wysoko, żeby swobodnie sięgnąć, ale żeby nie uwierała w kark. dopiero po zapięciu klamry zdejmuję kaptur.
    pasy zakładam dość luźno, a potem dociągam, lekko z Mikrobem podskakując, żeby śliskie kurtki i kombinezony się ułożyły wygodnie i ciągną stopniowo pasy zciągające. na koniec pochylam się z nim do przodu żeby się przekonać czy nie odstaje ode mnie

Ciekawe co zrobić z kapturem od kurtki zakładając Mikroba na plecy...
    mama Mikroba, żona delfina
    Michulec cycusiał 1 rok 3 miesiące i 2 tygodnie.

Chustonówka
    Miejscowość
    Piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gema Zobacz posta
    zakładam nosidło z kapturem na głowie
    klamrę zapinam sięgając rękoma do tyłu ale od góry - nie od dołu, czyli wcześniej ją sobie reguluję, aby była odpowiednio wysoko, żeby swobodnie sięgnąć, ale żeby nie uwierała w kark. dopiero po zapięciu klamry zdejmuję kaptur.
    pasy zakładam dość luźno, a potem dociągam, lekko z Mikrobem podskakując, żeby śliskie kurtki i kombinezony się ułożyły wygodnie i ciągną stopniowo pasy zciągające. na koniec pochylam się z nim do przodu żeby się przekonać czy nie odstaje ode mnie

Ciekawe co zrobić z kapturem od kurtki zakładając Mikroba na plecy...

hihi dzis zrobilam doslownie tak samo - troszke sie czlowiek upoci w tych puchowych kurtkach, ale powoli dochodze do wprawy

Chustonówka
    Miejscowość
    Piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agol Zobacz posta
    hihi dzis zrobilam doslownie tak samo - troszke sie czlowiek upoci w tych puchowych kurtkach, ale powoli dochodze do wprawy

Ogłaszam wszem i wobec, że kilka dni praktyki i już sobie dajemy radę bez problemów w tych puchatych kurtkach, jupi!

Uprawnienia umieszczania postów