Pokaż wyniki od 1 do 20 z 58

Wątek: MT Tuli

Mieszany widok

Chustomanka
    Miejscowość
    Czeladź/Sosnowiec

Domyślnie

recenzja trochę spóźniona
    ogólnie mam trochę mieszane odczucia, niby wszystko w porządku, żadnych minusów typowych dla MT nie dostrzegam, ale jednak nosiłam w lepszych
    testowałam z moim wówczas 8-miesięcznym synkiem, a panel już był trochę za wąski. i mógłby być lepiej usztywniony, w sensie że panel. nie nosiłam długo, bo tylko kilkanaście minut, więc nośności nie ocenię.

Chusteryczka Awatar kajkasz1
    Miejscowość
    Chojnice

Domyślnie

Co tu tak mało recenzji???

Dziękuję Ulu za możliwość testowania.

Wasz MT bardzo przypadł mi do gustu.
    Długo myślałam, jak ująć to w słowach i wyszło mi, że po prostu jest w sam raz.
    Stosunek wielkości, wagi, wypełnienia i długości pasów po prostu czyni z niego dla mnie nosidło kompaktowe. Małe, zgrabne i wygodne. Zabiera bardzo malo miejsca jak na MT-ja.
    Testowałam i miałam sporo MT, a ten przypomina mi najwygodniejszy, pierwszy, szyty na zamówienie u Oppamamy.
    Materiał przemiły w dotyku, taka lekko śliska w dotyku, ale jednocześnie ciepła bawełna. Wzorek wesoły i ta zaleta dwustronnego panela.
    Panel wielkościowo dobrany i do mniejszych dzieci (dla Kajetanka musiałam na razie zawinąć panel), i do starszych. Nie za wąski, nie za szeroki. Fajnie wypełnione okolice przy kolankach. Nie za sztywny.
    Pas biodrowy ładnie wypełniony, ale jednocześnie nie na tyle szeroki, żeby krępował ruchy.
    Pasy naramienne także nie za szerokie, ale ładnie wypełnione i wszyte w wyjątkowo dla mnie dobranym miejscu.
    I co dla mnie bardzo ważne - oba pasy nie są za długie. W sam raz na wygodne zawiązanie, ale bez pętających się między nogami końcówek.
    Samo noszenie - jak dla mnie bajka.
    Kajka, żona Macieja, blogująca mama trzech synów - stary blog , nowy blog

Chustofanka Awatar procella
    Miejscowość
    Kluczbork

Domyślnie

spóźniona recenzja
    Dziękujemy za możliwość testowania

po pierwsze to to bylo nasze 1 Mt i nie umiem się z nim dogadać - tzn dogadac z pasami

Panel :
    - ładny, odpowiednia szerokość i długość ( nosiłam ok 10 kg ), nic nie odciskało się na nóżkach
    Pasy :
    - odpowiednio wypełnione, mały węzeł, troche za długie jak dla mnie;
    zagłówek :
    - super
    Wady :
    - łatwo łapie kurz
    Krzyś 24.08.10

Chustofanka Awatar Orbitka75
    Miejscowość
    Wiśniowa k. Krakowa

Domyślnie

Przepraszam za spóźnienie.

Testowałam pierwszy raz mt. Nosiłam prawie 11 kg. córeczkę. Super panel - dwustronny, wygodny z wypełnieniami przy nóżkach, pasy nie wciskają się w ramiona. Fajnie się wiąże, dobrze sie nosi, nie czuć ciężaru dziecka. Na początku brakowało mi tego zapięcia przy pasach na ramionach, które ma ergo. Bałam się żeby pasy nie zsunęły się z ramion. Ale to było pierwsze uczucie które szybko minąło.

Nabrałam ochoty na osobistego TULI MT, dodam że mamy ergo tuli zielone sówki - bez którego nie wyobrażamy sobie funkcjonowania z dzieckiem, a mała uwielbia w nim być noszona. Często sama nam go przynosi, żeby ja wsadzić.

Chustomanka
    Miejscowość
    Trójmiasto

Domyślnie

I jeszcze nasza też spóźniona (przepraszam!) recenzja.
    Nosidło uszyte bardzo starannie i z pięknych materiałów - wrażenia wizualne pierwsza klasa
    Długość i wypełnienie pasów naramiennych odpowiadało nam bardzo. Jedyne minusy - brak kapturka oraz wymiary panela. Na mojego roczniaka panel był za szeroki i za krótki - zwłaszcza kiedy podczas spaceru zdarzała się drzemka. Obecność dodatkowego dopinanego kapturka pewnie rozwiązała by ten problem.
    Poza tym nosiło nam się bardzo dobrze dziękujemy za możliwość testowania

J. 2010, W. 2013, A. 2021

Domyślnie

Bardzo fajne MT!
    Super wykonany, fajne materiały, solidne, lekkie, ale dobrze zdejmujące ciężar.
    Pasy za krótkie na męża - nie ponosił za dużo, bo ledwo się wiązał. Poza tym dolny mu się wywijał.
    Dziękujemy za możliwość testowania!

Chustonoszka
    Miejscowość
    Poznań

byl to mój pierwszy kontant z MT, w ogóle pierwszy z nosidłami ergoJestem zachwycona tym nosidłem - choc dla mojego dziecia chyba jeszcze za duże (teraz ma 7 m-cy i 9 kg)Na brzuchu nosiło się świetnie, a na plecach jeszcze lepiej. Małemu było wygodnie, nic sie nie odciskałao. Pasy dla mnie były za długie (zwłaszcza ten biodrowy - mam 168 cm wzrostu i duże 38). Tak, z tym łapaniem kurzu to prawda - miałam ciagle odruch strzepywania paprochów. Nosidło prałam recznie i byłam zdziwiona, że używane od taka dawna, a jeszcze farbuje - dobrze, że do pralki z innymi ciuchami nie włożyłam. Brakowalo mi jakies fajnej torebeczki na przechowywanie/transportowanie nosidła. Dziekuję bardzo za mozliwość testowania. Już sie ogladam, zeby jakies uzywane kupic - bo na nowe to mnie niestety nie stać
    aaa, jeszcze dopisze - mnie kolorystyka obu stron bardzo sie podobała, ale mój maż niewtajemniczony, uznał, że ta zielona jest podszewką i bardzo go razilo, jak tą stronę na zewnątrz mialam
    Ostatnio edytowane przez Yucami ; 11-03-2012 o 11:14

Uprawnienia umieszczania postów