Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Prośba o poradę

Chustomanka Awatar Jagienka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie Prośba o poradę

Już wspominałam, że moja Antosia od ubiegłych wakacji nie daje się zamotać.
    Jednak gdy idziemy na spacer i po jakimś czasie chodzenia męczy się, chce na rączki. Czasem tylko na chwilkę, czasem na trochę dłuższą chwilkę, a czasem na dłużej. Kiedy jest wózek, zwykle siada do wózka, ale wygodniej nam bez wózka.
    I tak się zastanawiam co doświadczone w temacie mamy poleciłyby mi do tzw. przenoszenia dziecka - czyli szybko włozyć i równie szybko wyjąć. Chodzi mi głównie o to, żeby odciążyć biodro i ręce, bo już nie daję rady
    Pouch, czy kółkowa - co Waszym zdaniem lepiej się sprawdzi?
    "To zadziwiające ale jesteśmy jedynymi ssakami na świecie które chcą wyrzucić swoje małe z legowiska"
    (Prof. Włodzimierz Fijałkowski - twórca Polskiej Szkoły Rodzenia)

Chustomanka Awatar lidka
    Miejscowość
    Siemianowice Śl.

Domyślnie

Ja używałam w takich sytuacjach kółkowej. Poucha po prostu nie miałam.
    Parę miesięcy temu spróbowałam poucha i żałuję, że nie miałam go wcześniej, gdy Bartka jeszcze nosiłam na biodrze.
    Bardzo fajny wynalazek, błyskawicznie się zakłada i nie trzeba nic pilnować, poprawiać (np. prawidłowego ułożenia kółek), dociągać (na kurtce nie lubiłam dociągać kółkowej).
    Wg mnie i jedno i drugie dobrze się sprawdzi w opisanej przez Ciebie sytuacji
    Lidka mama Kuby (02.08.2000) i Bartka (28.11.2006).

Sklep z chustami Storchenwiege
    http://www.koala.info.pl
    Doradca Akademii Noszenia

Chustofanka Awatar Noriska
    Miejscowość
    Norwegia

Domyślnie

Kolkowa

"I lać Ci będą łzy potęgi drugiej ci, co człowiekiem nie mogli Cię widzieć." - Norwid

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Ja miałam na taką okazję kółkową, ale dobrze było póki Lidia nie chodziła, a jak zaczeła i przy wkładaniu do chusty mnie całą okopywała butami to się wkurzyłam i na takie okazje mam moje ukochane Scootababy!!!! Właśnie wróciłyśmy z wycieczki do lekarza - autobus-metro-autobus, mnóstwo schodów po drodze. Na plecy się boję w komunikacji, z przodu już nic nie widzę bo młoda zasłania widok, a w Scootababy dałyśmy radę. Fakt na długie chodzenie to nie jest, zbyt obciąża jedno ramię, ale tak do godziny ja daję radę

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustofanka Awatar Noriska
    Miejscowość
    Norwegia

Domyślnie

A u mnie ani ja ani mala nie lubimy sie ze Scootababy. Moze musi troche dorosnac - bo wpada w panel po uszy. A dla mnie dociagniecie kolkowej jest o wiele latwiejsze niz Scotta. Wada Scoota jest cena.

"I lać Ci będą łzy potęgi drugiej ci, co człowiekiem nie mogli Cię widzieć." - Norwid

Chustomanka Awatar Jagienka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

dziękuję za Wasze porady
    Lidka, dziękuję - podobnie podpowiadała mi intuicja. Kółkowa się sprawdzi, ale pouch będzie jednak wygodniejszy do szybkich manewrow
    "To zadziwiające ale jesteśmy jedynymi ssakami na świecie które chcą wyrzucić swoje małe z legowiska"
    (Prof. Włodzimierz Fijałkowski - twórca Polskiej Szkoły Rodzenia)

Zosia Samosia Awatar JJ
    Miejscowość
    Nibylandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jagienka Zobacz posta
    dziękuję za Wasze porady
    Lidka, dziękuję - podobnie podpowiadała mi intuicja. Kółkowa się sprawdzi, ale pouch będzie jednak wygodniejszy do szybkich manewrow
    mnie sie tez tak zdaje

Uprawnienia umieszczania postów