Pokaż wyniki od 1 do 20 z 22

Wątek: Ile kosztuje dziecko?

Mieszany widok

Chustomanka Awatar ewinka

Domyślnie Ile kosztuje dziecko?

http://www.tvn24.pl/12692,1562821,0,...wiadomosc.html

Kiedyś spierałyśmy się co do kosztów pieluch jednorazowych. Tu wśród innych danych, także przybliżone ceny pieluch.

Zgadzacie się?

Niemowlę (0-1 rok)

BASICEXCLUSIVE pieluchy (Tesco 34 szt.19,38 /pampers new baby 43 sztuki – 25zł, zmieniane 6 razy dziennie przez 365 dni)
    1 248 / 1 273

Przedszkolak (1-6 lat)

BasicExclusive Pieluchy (Tesco 34 szt.19,38 /Pampers Let’s Go. 34 szt. – 23,-zł, zmieniane 4 razy dziennie przez 2 lata) 1.664 / 1.980
    Ostatnio edytowane przez ewinka ; 10-05-2010 o 15:03

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

ale sie przestraszyłam ze to jest 26 tys rocznie na basic

Chustomanka Awatar pelasia
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olapio Zobacz posta
    ale sie przestraszyłam ze to jest 26 tys rocznie na basic
    to nie jest rocznie, a w okresie 1-6 lat, tak przynajmniej wynika z tej tabelki

Przydasie Pelasi - domowe przetwórstwo materiałowe i różne pomysły na zajęcia z dziećmi

Chustomanka Awatar Malina

Domyślnie

Ja sie tylko zastanawiam, jak mozna zuzywac tylko 4 pieluchy dziennie u roczniaka wzwyz?
    NIe sadze, ze uwzgledniono tu EC-owane dzieciaki, bo u tych wiadmomo, bywa tych pieluch znacznie mniej.
    No i 6 dziennie od urodzenia do roku tez srednio mi pasuje
    Ale moze ja mam sikuna, bo nawet przy EC czasami zuzywa sie 10 dziennie, choc bywa, ze tylko jedna A moja mloda ma juz prawie 8miesiecy.

Wiadomo, ze jesli cos jest statystyka, to w jakims sensie jest przeklamane Tak samo bedzie z reszta danych.
    http://www.przytulmniemamo.pl/

Malinowka wrzesien 2009

Chusteryczka

Domyślnie

to ja napiszę tylko, że w okresie 1-2 latka kupowałam pieluchy przez net i ostatnio z ciekawości weszłam w historię zamówień, w tym okresie na same na pieluchy wydalam około 860 zł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez joleczka Zobacz posta
    to ja napiszę tylko, że w okresie 1-2 latka kupowałam pieluchy przez net i ostatnio z ciekawości weszłam w historię zamówień, w tym okresie na same na pieluchy wydalam około 860 zł
    ale wielo czy jednorazowe?

Bo oczywiście w tym zestawieniu mowa tylko o jednorazówkach

Chusteryczka

Domyślnie

Ojej, no po prostu znowu artykuł pisał ktoś niedzieciowy, dostał zlecenie na zestawienie ile kosztuje dziecko i na podstawie cen musiał sporządzić kosztorys, stąd pieluchy 6* na dobe, zasypki- nie wiem ile osób uzywa zasypek, ciuszki za 23 zl/ miesiąc, czyli więcej niż na smoczki i grzechotki, brak w tabeli wózka czy łóżeczka, opłata za prywatnego lekarza ale brak płatnych szczepionek. No i oczywiście brak mleka modyfikowanego ale za to jest elektroniczna niania.
    Takie dziennikarstwo na poziomie pudelka, żeby było ładnie, szokująco i żeby pod artykułem była dyskusja nie na temat.

Chustomanka Awatar pelasia
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

po przeklejeniu tej tabelki znikła tabelka i jest to nieczytelne- ale to tylko uwaga techniczna
    a wyliczenie, przynajmniej dla dziecka 0-1 trochę od czapy mi się wydaje w kilku punktach. nie mam pojęcia jak dziecko miałoby przez cały rok chodzić w ubrankach za 23,50 zł- toż nawet przy skromnie wypełnionej szafce, przy kupowaniu w lumpeksach, to ten dzieciak musiałby goły latać
    z kolei wydawanie 30 zł na smoczki co miesiąc (?) to jakaś przesada chyba, ale moje dziecko piersiowe, to takich wydatków nie mieliśmy w ogóle :-D

a swoją drogą to nie rozumiem celu robienia tego typu zestawień

Przydasie Pelasi - domowe przetwórstwo materiałowe i różne pomysły na zajęcia z dziećmi

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

a mnie zdziwiło zmienianie pieluch 6 razy dziennie w okresie 0-1
    naprawdę TYLKO 6razy?? ja co najmniej do pół roku zmieniałam ok 10 razy minimum, a potem i tak mniej niż 8 nie szło. a w okresie 1-3 wpisane jest 4 pieluchy dziennie - kto tak przewija dziecko?? toż to sika ile wlezie. 4 pieluchy zakładałam gdy był okres odpieluchowania dopiero ( na dwa spacery, rano aby zawieźć starszą do przedszkola i na noc - chyba że się zsikało w nocy dziecię to jeszcze jedną aby w czystej spało)

Chusteryczka Awatar Fusia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aga Zobacz posta
    a mnie zdziwiło zmienianie pieluch 6 razy dziennie w okresie 0-1
    naprawdę TYLKO 6razy?? ja co najmniej do pół roku zmieniałam ok 10 razy minimum, a potem i tak mniej niż 8 nie szło. a w okresie 1-3 wpisane jest 4 pieluchy dziennie - kto tak przewija dziecko?? toż to sika ile wlezie. 4 pieluchy zakładałam gdy był okres odpieluchowania dopiero ( na dwa spacery, rano aby zawieźć starszą do przedszkola i na noc - chyba że się zsikało w nocy dziecię to jeszcze jedną aby w czystej spało)
    moja niuna zużywa od 2 miesiecy5-7 pieluch -ale nocnikowa panna jest wcześniej to było10-12
    Żona Damiana. Matka Róży(28.10.2009), Anieli(1.03.2011) i Łucji13.06.2013
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustomanka Awatar eweknap
    Miejscowość
    Zubrzyca

Domyślnie

Przerażacie mnie z tymi kosztami Mój synek ma 4 miesiące i wydatków prawie w ogole nie mam (pieluchy wielor.,mleko moje, kaszka jest - ale zanim ja skonczymy, to dluuugi czas minie, ubranka używane lub od rodzinki dostałam, wozek od dziadkow, jedynie chusty kupiłam) i mysle ze koszta jakies wieksze nie beda gdy bedzie rósł.

20.12.13 [*]

Moja Artystyczna Galeria
    https://www.facebook.com/pages/Biżut...9101489148430/

Chustofanka Awatar Bodzia_30
    Miejscowość
    Opole/Pogórze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eweknap Zobacz posta
    Przerażacie mnie z tymi kosztami Mój synek ma 4 miesiące i wydatków prawie w ogole nie mam (pieluchy wielor.,mleko moje, kaszka jest - ale zanim ja skonczymy, to dluuugi czas minie, ubranka używane lub od rodzinki dostałam, wozek od dziadkow, jedynie chusty kupiłam) i mysle ze koszta jakies wieksze nie beda gdy bedzie rósł.
    Koszta sie zaczną, jak pójdzie do szkoły - podręcznik+ćwiczeń ze cztery na jeden przedmiot, zeszyt taki, śmiaki i owaki, plecak, tornister, skrzypce, nauka jazdy konnej, tenis......... Jezu? A w między czasie wycieczka szkolna i aparat fotograficzny, który Twój maluch musi mieć koniecznie (tylko po co?) .... no i kieszonkowe oczywiście.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pelasia Zobacz posta
    po przeklejeniu tej tabelki znikła tabelka i jest to nieczytelne- ale to tylko uwaga techniczna
    a wyliczenie, przynajmniej dla dziecka 0-1 trochę od czapy mi się wydaje w kilku punktach. nie mam pojęcia jak dziecko miałoby przez cały rok chodzić w ubrankach za 23,50 zł- toż nawet przy skromnie wypełnionej szafce, przy kupowaniu w lumpeksach, to ten dzieciak musiałby goły latać
    z kolei wydawanie 30 zł na smoczki co miesiąc (?) to jakaś przesada chyba, ale moje dziecko piersiowe, to takich wydatków nie mieliśmy w ogóle :-D

a swoją drogą to nie rozumiem celu robienia tego typu zestawień
    Nie zauważyłam, że tabelka zniknęła - dlatego poprawiłam i dałam tylko info o pieluchach - reszta w linku.
    Też mi się wydają niektóre pozycje od czapy

Uprawnienia umieszczania postów