Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 36

Wątek: kosmici są wśród nas - długie ;)

Chustoguru Awatar marta-la
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie kosmici są wśród nas - długie ;)

Opowiem Wam moje wczorajsze przygody. Nasza ciocia która jest mocno zaangażowana w pttk i ich wycieczki namówiła nas na wspólny mini rajd dla rodzin z dziećmi. Jako że lubimy chodzić a do tego trasa była w naszej okolicy zgodziliśmy się chętnie. Na miejscu okazało się że rodzice z dziećmi nie dopisali za to emerytów całe mnóstwo Było bardzo sympatycznie a prowadzące wycieczkę małżeństwo z 3 letnim dzieckiem wprawiało nas w podziw pomieszany z osłupieniem. My swobodnie częśc trasy pokonaliśmy z Zosią w mt na plecach. Ciocia nasza zachwycona tym sposobem noszenia dzieci próbowała przekonać rzeczone małżeństwo (ja od indoktrynacji byłam daleka) bo oni z tym dzieckiem na rajd wybrali się WÓZKIEM !!! Do tego z malutkimi kółeczkami pchali go z tym dzieciakiem bo błocie, pod górę itd. Pot kapał im z czoła ale na zachęty cioci słyszałam tylko NIE !!! Stanowcze NIE ! To było NIE w stylu NIE BO NIE.
    Mieliśmy ubaw bo trasa pod koniec to była zarośnięta łąka, wysokie pokrzywy i jakieś 2-3 km tata niósł (!) załadowany bagażami wózek a mam dziecko na barana a my swobodnie w mt
    To są ludzie którzy etetowo prowadzą wycieczki i z tym wózkiem nawet po górach śmigają Gdyby chociaż mieli koła duże i pompowane to pewnie byłoby im dużo łatwiej ale najwidoczniej to ludzie lubiący hard core
    Do tego pan prowadzący całą trasę nosił na plecach metalowy składany stołeczek dla siebie. I pomyślałam że jeśli są kosmici to wyglądają właśnie tak
    Ale moja wyobrażenie turystyki pieszej polegającej na noszeniu wózka nie mieści się w głowie. Brak mi wyobraźni aby to spróbować zrozumieć bo gdyby chociaż chcieli spróbować zamotać małą i powiedzieli wtedy że im to nie odpowiada ale była NIE BO NIE I WÓZEK POD PACHĘ
    A to fotki z wczorajszego emeryten party

Pokażę jeszcze jak moja Marysia miło spędzała czas

Chustomanka Awatar mamka_klamka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

A może to Fumy? Mieli dużo rąk (a w każdej coś ) i wystające zęby?
    Chociaż nie, Fumy nie lubią się męczyć

Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamka_klamka Zobacz posta
    łehehe, niestety mieli po 2 ręce i 2 nogi no i stołek na plecach

Chustoholiczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamka_klamka Zobacz posta
    Też o Fumach od razu pomyślałam :-D

Chustopróchno Awatar Budzik

Domyślnie

To ja, nie wiem, czy trafnie, bo nie wiem, czy do końca rozumiem definicję, przytoczę hasło "Dysonans podecyzyjny". Wzięli ten wózek i choćby przeklinali teraz wózek i siebie, to nie przyznają, nawet sami przed sobą, że można lepiej. trwają w decyzji, że wózek jest the best i tyle, bo jakby spróbowali noszenia dziecka zamiast mordowania sie z wózkiem wyszłoby, w ich mniemaniu, że źle wybrali. I w ogóle jakby to wyglądało, jakby nagle przyznali, że ktoś robi coś lepiej od nich (w sensie wygodniej i z głową)?

Zosia Samosia Awatar JJ
    Miejscowość
    Nibylandia

Domyślnie

szkoda ze im fotki nie zrobilas z ukrycia

Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Budzik Zobacz posta
    To ja, nie wiem, czy trafnie, bo nie wiem, czy do końca rozumiem definicję, przytoczę hasło "Dysonans podecyzyjny". Wzięli ten wózek i choćby przeklinali teraz wózek i siebie, to nie przyznają, nawet sami przed sobą, że można lepiej. trwają w decyzji, że wózek jest the best i tyle, bo jakby spróbowali noszenia dziecka zamiast mordowania sie z wózkiem wyszłoby, w ich mniemaniu, że źle wybrali. I w ogóle jakby to wyglądało, jakby nagle przyznali, że ktoś robi coś lepiej od nich (w sensie wygodniej i z głową)?
    Powiem więcej na następną wycieczkę (w góry Sowie) też jadą z wózkiem

JJ kurcze miałam taki plan ale stwierdziłam że to by było już mega świństwo

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Niestety niektórzy tak mają. Podejrzewam, że doszli do wniosku, że MT to fajna sprawa ale się nie przyznają i z tym wózkiem w zaparte będą szli.
    A po co im krzesełko? Nie wygodniej na trawce usiąść?
    Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pati291 Zobacz posta
    Niestety niektórzy tak mają. Podejrzewam, że doszli do wniosku, że MT to fajna sprawa ale się nie przyznają i z tym wózkiem w zaparte będą szli.
    A po co im krzesełko? Nie wygodniej na trawce usiąść?
    Bo jak Fum robił przerwę na posiłek to rozkładał krzesełko i siadał na nim i spożywał To takie krzesełko jak wędkarze mają tylko z pasami jak w plecaku

Wałkoguru
    Miejscowość
    Reykjavik

Domyślnie

IMO Marto jesteś w błędzie - po prostu pan stwierdził, że za słabo u niego z kondycją i dlatego taki masochistyczny sprzęt ze sobą targał, dla poprawy krzepy

BTW obcięłaś włosy? Od kiedy nie ma mnie na NK jestem do tyłu z połową ludzi...

Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Meta Zobacz posta

IMO Marto jesteś w błędzie - po prostu pan stwierdził, że za słabo u niego z kondycją i dlatego taki masochistyczny sprzęt ze sobą targał, dla poprawy krzepy

BTW obcięłaś włosy? Od kiedy nie ma mnie na NK jestem do tyłu z połową ludzi...
    Obcięłam z założenia mam irokeza ale już są za długie a z obcięciem czekam na wyjazd na wakacje czyli pod koniec miesiąca będzie nst cięcie. Tutaj jeszcze ponad tydzień temy dało się tak postawić http://pogodzinach7.blox.pl/resource...5.2010_036.JPG
    A przypomniało mi się jak ten Fum na argumenty cioci wyfunkał że ich dziecię śpi dużo a w nosidłach dzieciom główka lata, ale nie dał się wyprowadzić z błędu

ChustoTata Awatar mucha
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Zawsze jak ktoś mówi, że widział kosmitów to zdjęć niet!
    Byłem kiedyś na takiej wycieczce. Tego nie da się wymazać z pamięci. PTTK organizowała atrakcyjny wyjazd: Nysa, Otmuchów, Paczków. Niestety mamie udało się mnie zachęcić. Uwaga: w autokarze byłem ja i ponad 40 kobiet w wieku 40-80 lat (prawie same nauczycielki). Przez całą drogę śpiewały piosenki, z których najnowsza pamiętała wojnę (przybyli ułani, poszła karolinka i inne bliżej mi nieznane). Wciąż mam ten obrazek i nutki przed oczyma.
    http://www.leniwiec.eu strona mojego zespołu
    http://www.kamilamuczynska.blogspot.com blog z fotkami moich córek

Doradca po kursie zaawansowanym Die Kinderwagenvernichtungsschule Dresden® (Drezdeńska Szkoła Unicestwiania Wózków®)

Chustoholiczka Awatar Liv
    Miejscowość
    Wieś zwana Warszawą, zielone Powiśle

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Budzik Zobacz posta
    Budziku, zaiste, podręcznikowy przykład dysonansu podecyzyjnego
    Mama Zosi (XII.2008), Drobinki [*] i Maksa (V.2012)

Pochłonęło mnie życie,
    więc w wirtualnym niebycie
    pozostaję do odwołania.

Chustofanka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

też kiedyś mieliśmy "bliskie spotkanie"
    schodziliśmy szlakiem z jakiejś góry, ja przysypiającą Natalką w mt, za nami rodzinka rodzice, dziadkowie, rozwrzeszczany dwulatek (na oko) i wózek parasolka. Jeden rodzic niósł chłopca a drugi wózek.
    Dziadkowie głośno komentowali naszego mt, jak to fajnie dziecku itp, w końcu babeczka nas zaczepiła i pyta gdzie i za ile można kupić takie cudo. Dziadkom się spodobało, a mamusia do męża powiedziała coś w stylu "takie byle co a tyle pieniędzy" ;-/. Spotkaliśmy ich późnej ponownie, znów szarpali się z dzieckiem i wózkiem a my grzaliśmy się na słoneczku, Natalka spała w mt . Właściwie to byłam zdziwiona ich zapałem do zabierania tego wózka bo spotykaliśmy ich w miejscach gdzie wózkiem nie było szans przejechać.

Chustoholiczka Awatar Joania
    Miejscowość
    Dublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mucha Zobacz posta
    Zawsze jak ktoś mówi, że widział kosmitów to zdjęć niet!
    Byłem kiedyś na takiej wycieczce. Tego nie da się wymazać z pamięci. PTTK organizowała atrakcyjny wyjazd: Nysa, Otmuchów, Paczków. Niestety mamie udało się mnie zachęcić. Uwaga: w autokarze byłem ja i ponad 40 kobiet w wieku 40-80 lat (prawie same nauczycielki). Przez całą drogę śpiewały piosenki, z których najnowsza pamiętała wojnę (przybyli ułani, poszła karolinka i inne bliżej mi nieznane). Wciąż mam ten obrazek i nutki przed oczyma.
    ale miałeś wtedy lat 3 czy 33?

Chustomanka
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Zabawna historyjka. Myślę, że faktycznie kosmici mogliby tak wyglądać.Może kiedyś pan przewodnik wymyśli sobie patent na nosidło-krzesełko: Takie coś na plecach (może wyglądać jak górskie nosidło dla dziecka), które po odwróceniu staje sie krzesełkiem. I tak przecież coś nosi na plecach i tak. Dzięki temu byłoby przyjemne z pożytecznym połączone. Dziecku byłoby wygodniej i wózka nie trzeba by ze sobą torbić.
    Swoją drogą super zdjęcia, a szczególnie to ostatnie. Widać, że córcia też znalazła coś miłego dla siebie

Chustoholiczka
    Miejscowość
    miasto

Domyślnie

ha, no to wlasnie na Chojnik jak szlismy ostatnio to byla identyko scenka, normalnie mnie zatkalo, bo ja to pierwszy raz widzialam, zeby ktos tam sie z wozkiem ladowal czerwonym szlakiem, gdzie juz przy samej gorze to wcale nie ma szans wozkiem przejechac, bo skalki i za stromo. Byl to co prawda na moje oko jakis xlander, na pompowanych kolach, ale co z tego, kiedy dziecko bylo niesione przez mame, a wozek przez dziadka dziecka (jak sadze).

Chustoguru Awatar MonikaK
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Ale wiecie, może musieli się pochwalić, że fajny wózek mają czy coś?
    Ignacy 2009, Antoni 2011, Szymon 2014, Józek 2016, Franciszek 2018... fasolka 2020

https://manymum.blogspot.com/

Chustoholiczka
    Miejscowość
    miasto

Domyślnie

moze)

Chustofanka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

xlander to fajny wózek, duuużo zniesie ale taszczyć tę kolumbrynę do góry? może chcieli wjechać wózkiem ale chyba nie wpadli na to, że dziecko na wertepach wytrzęsie niemiłosiernie, nawet jak się ma pompowane koła

Uprawnienia umieszczania postów