Pokaż wyniki od 1 do 20 z 55

Wątek: Gdzie ja w chuście - tam wisiadło/spójrzcie co spotkałam str.2

Mieszany widok

dokebu
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylvetta Zobacz posta
    Jeszcze do niedawna sie cieszyłąm, ze mnie jakos wisiadła nie przesladują....No to sie przeliczyłam....Wczoraj z M> i Blanką bylismy w naszym lubelskim botaniku. Wszystko slicznie, piekna pogoda, sielanka Spacerujemy z Blaneczka w placaku, a tu nagle tata z wisiadłem- przodem do świata. Az mnie zatkało. Nie mogłam sie przestac za nim oglądac. W dodatku towarzyszyło temu takie dziwne uczucie ....Z jednej strony chciałam podejsc i powiedziec, ze to słaby pomysł nosic w tym dziecko. A z drugiej widziałam, ze tan tata taki szczęsliwy, dumny.....Ech.....Dylematy....
    Sylvetto miałam ostatnio podobnie, z jednej strony przeklęte wisiadło a z drugiej strony dumny tata...

Ale za to wczoraj miała miejsce bardzo miła sytuacja, spotkanie po latach ze znajomymi i rozmowa zeszła na nosidełka, ja mówię, że mamy MT i uwielbiamy się nosić, a kumpela mówi, że ma inne nosidełko, pytam jakie a ona, że ergonomiczne, więc ja uchachana no a ona, że ma Manducę a mi się tak miło zrobiło!! Takich mądrych znajomych mam

Chustomanka

Domyślnie

No właśnie, co robicie na widok rodzica z wisiadłem? Na dodatek, wisiadłem pełnym dziecia wiszącego w kroku, z dyndającymi smętnie odnóżami, no i obowiązkowo przodem do świata?
    Ja dziś pierwszy raz zobaczyłam ekskluzywną mamę z drogim wisiadłem w luksusowych delikatesach Taka była cała wystrojona i wisiadło też tak jakoś drogo wyglądało (z daleka po pierwsze, a po drugie na wisiadłach się nie znam). I tacy byli wszyscy nowocześni, uprzywilejowani i może nawet z amerykańskiego Vogue'a zgapili : Ja zamotana z moim żabkowatym dzieciem nie wiedziałam, czy podchodzić i się mądrzyć, czy każdy robi ze swoim dzieciem co chce...

dokebu
    Guest

Domyślnie

Jak zobaczyłam tego dumnego tatę w wisiadle to stchórzyłam i uciekłam, nie chciałam się wymądrzać, no i nawet mój mąż choć na razie "delikatnie antychustowy" (ale tylko dlatego, że sam nie chce nosić młodego) popukał się w głowę!

Jakiś czas temu jak rozmawiałam ze swoim nowym obecnym szefem pochwaliłam się, że noszę Szymka a on, że też miał chustę i poszukał zdjęć w domowym albumie (okazało się, że to zwykłe wisiadło i że nosił dziecko w nim jak miało niecałe 4 miesiące na prosto) ale powiedziałam mu tylko, że to nie jest zdrowe nosidełko i nie wdawałam się w dyskusję... ale chyba sami rozumiecie nie będę się narażać nowemu szefowi

Jestem dumna z siebie, że znalazłam to moje kochane forum i tak dużo się dowiedziałam dzięki Wam! Chociaż troszkę późno... bo 12,5 kg już coraz ciężej mi nosić

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Dzisiaj widziałam w wisiadle 2-3 miesięczne dziecko. Zimne dreszcze mnie przeszły jak zobaczyłam jak on wisi. Mama go ręką podtrzymywała. Z szoku wyjść nie mogę jak pionowo to dziecko "stało".
    Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

dokebu
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pati291 Zobacz posta
    Dzisiaj widziałam w wisiadle 2-3 miesięczne dziecko. Zimne dreszcze mnie przeszły jak zobaczyłam jak on wisi. Mama go ręką podtrzymywała. Z szoku wyjść nie mogę jak pionowo to dziecko "stało".
    Aż serce mnie zabolało

Chusteryczka Awatar sabcia
    Miejscowość
    Skoczów

Domyślnie

Apropos chust i wisiadeł. 18 minuta filmu
    http://megavideo.com/?v=JNQROLJ9
    Zuzanna 06.07.2007
    Liliana 25.06.2009
    Doradca z Doświadczeniem®

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

a czaicie sytuacje... na brytyjskim forum umawialysmy sie na spotkanie chustowe, w miejscu, gdzie miala byc wyprzedaz dzieciowych rzeczy, wiec frekwencja nam ładnie dopisala. Okolo 20 chustomam sie zjawlo. I w srodku tej wyprzedazy, mieszy odjechanymi chustami, jedno wisiadlo. W dodatku z tym wisiadlem Murzynka A wiecie z jaka wyzszoscia na wszystkie "szmaciary" spogladala

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

dobrze ze rodzice chcą nosić - ja starszego tez w wisiadle nosilam (po przyjrzeniu sie mu stwierdzam ze jeszczez nie takie tragiczne bo dość szerokie jak na wisiadło i bardziej miekkie niz standartowe.., ale wisiadło jednak i pozycja przodem tez była w instrukcji)
    moze czasem to faktycznie bak informacji - zwłascza jak wisiadło drogie - to co im za różnica kupic ergo np...

mi sie smutno robi jak dziecko spiace w wisiadle i głowa mu lata na wszystkie strony... czy rodzice nie widza ze coś jest nie tak?
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustonoszka Awatar szarlottka
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pati291 Zobacz posta
    Ja widziałam 5-6 tyg. dziecię Jeszcze wtedy nie nosiłam, ale czułam, że coś nie halo z tym bb
    Karola, mama Alka (06.02.2006) oraz Maksia (12.01.2009)

Chusteryczka Awatar ovejablanca
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Ja dziś widziałam mamę z maluchem przodem do świata uwiązanym...w chuście...elastyku chyba.
    nóżki mu smętnie zwisały, chusta zwinięta w linkę niby coś na kształt 2x, tyle że przodem do świata. Szok.

Chustopróchno Awatar sakahet
    Miejscowość
    Spain :)

Domyślnie

skoro w necie krążą filmy z instrukcją wiązania dziecka w chuście przodem do świata, to później ludzie tak noszą, nie zgłębiając się w temacie, czy to jest dobra dla dziecka

Uprawnienia umieszczania postów