Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 55

Wątek: Gdzie ja w chuście - tam wisiadło/spójrzcie co spotkałam str.2

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar Luthienna
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

gdzieś już tutaj pisalam ze głównie noszą tak tatusiowie....i dawniej kiedy młodego na brzuchu nosiłam patrzyli na mnie z wyższością, ze ja to chyba mam beznadziejne nosidło skoro nie moge w nim dziecka odwrócić aby świat podziwiało ;(

Chustoguru Awatar Winoroslinka
    Miejscowość
    miejsce wymarzone

Domyślnie

a ja sie tak zastanawiam, czy tym dzieciom naprawde niewygodnie skoro nie protestują? To ze nosidło jest szkodliwe to jasne, ale moze dzieciaki na nieszczescie tego na razie nie odczuwaja? Na nieszczescie bo jakby odczuwały i protestowały to juz by takich nosideł na rynku nie było
    E. 2009

"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski

Chustomanka Awatar dziunka
    Miejscowość
    Wejherowo

Domyślnie

Wiesz, obcisłe slipy niby też mogą przyczynić się do bezpłodności, a faceci je noszą i nie narzekają
    Gosia - mama Juleczki Tancereczki i Asiuli Łobuziuli

Chustoguru Awatar JoShiMa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Winoroslinka Zobacz posta
    a ja sie tak zastanawiam, czy tym dzieciom naprawde niewygodnie skoro nie protestują?
    Policz sobie uczciwie. Ile godzin dziennie spędzasz w pozycji siedzącej? Wygodnie Ci, prawda? Nie protestujesz, a jednak kazdy ortopeda powie Ci, że to jedna z najbardziej niezdrowych dla dolnej częsci kręgosłupa pozycji.

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JoShiMa Zobacz posta
    Policz sobie uczciwie. Ile godzin dziennie spędzasz w pozycji siedzącej? Wygodnie Ci, prawda? Nie protestujesz, a jednak kazdy ortopeda powie Ci, że to jedna z najbardziej niezdrowych dla dolnej częsci kręgosłupa pozycji.
    MI tam niewygodnie, wolałabym się położyć, tylko że nie mam lapka co by się z kompem walnąć do wyrka, chcąc nie chcąc MUSZĘ siedzieć
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Miejscowość
    Wejherowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mayka1981 Zobacz posta
    Kochana, toż to idealna sytuacja! Siej propagande chustową skoro widzisz egzemplarze noszące - druknij sobie ulotki ze stron KK i wręczaj ze słowami - o, widzę ze pan też nosi swoje dziecko - super! Może zainteresuje się pan chustami do noszenia? TO wiele wygodniejsze niż nosidełka i wcale nie trudne do zawiązania, proszę sobie w wolnej chwili zerknąć na tę ulotkę...
    A wiesz ze o tym myslalam. Mam nawet jeden komplet ulotek zawsze ze soba, co by w razie jakichs atakow zaraz je wreczyc

Chustomanka
    Miejscowość
    London, UK

Domyślnie

ja tez sie natykam, niestety w Londynie to powszechna zaraza. dzis np na przystanku stalam z mala w Lemongrassie minela nas "mloda piekna zamozna" z torba od LV (chyba ze podrobka ...i dzieciem w wisiadle BB, na dodatek z pokrowcem przeciwdeszczowym na wisiadle. w takim pokrowcu od razu widac ze dziec nie jest w pozycji fizjologicznej, bo pokrowiec to cienka rurka/plandeka na przedzie, boki pani byly calkowicie wolne.
    pomijam juz, ze wsiadlo miala jakos tak zapiete, ze dziec majtal jej sie gdzies na wysokosci kolan niemalze.

pani spojrzala na nas ze zdziwieniem i oczywiscie polusmieszkiem takim jakims...pogardliwym?wspolczujaco-ironicznym?
    mile to nie bylo w kazdym razie....

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez green_naranja Zobacz posta
    pani spojrzala na nas ze zdziwieniem i oczywiscie polusmieszkiem takim jakims...pogardliwym?wspolczujaco-ironicznym?
    mile to nie bylo w kazdym razie....
    Pociesz się, że Wam w chuście na 100% milej było niż pani w bb
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustoguru Awatar Winoroslinka
    Miejscowość
    miejsce wymarzone

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JoShiMa Zobacz posta
    JoShiMa chciałam tylko dopowiedziec ze nie to ze mam watpliwosci co do szkodliwosci nosidel, tylko zaczelam sie zastanawiac nad ewentualnymi argumentami dla innych, po prostu poszłam myslami takim tokiem, że jesli dziecku niewygodnie to protestuje. Zapomniałam na moment o pozakomfortowych czynnikach
    E. 2009

"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski

ChustoTata Awatar Rafcz
    Miejscowość
    Pruszcz Gd.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Luthienna Zobacz posta
    gdzieś już tutaj pisalam ze głównie noszą tak tatusiowie....i dawniej kiedy młodego na brzuchu nosiłam patrzyli na mnie z wyższością, ze ja to chyba mam beznadziejne nosidło skoro nie moge w nim dziecka odwrócić aby świat podziwiało ;(
    A ja akurat "na zewnatrz" to widziałem do tej pory w Gdańsku 3 osoby w chustach - 1 kobietę i dwóch panów. Ale ja od niedawna zwracam uwagę na chusty . A co do edukacji - to coraz więcej jest np. artykułów w gazetach dla rodziców gdzie jest mowa o chustach. Na temat chust trafiłem czytajac najpierw o nosidłach (aczkolwiek szukałem informacji o nosidłach ergonomicznych) - a jak teraz zwracam juz większą uwagę na tematy związane z noszeniem to informacje o tym są coraz bardziej widoczne.

Chustofanka Awatar herbal2
    Miejscowość
    Kraków / Frankfurt nad Menem

Domyślnie

A ja wczoraj widziałam tatę w chuście zawiązanej jak.... wisiadło Diecko wisiało na kroczu jakoś tak nisko w ogóle i dyndało, nóżki zupełnie nie odciągnięte, chusta tylko w kroku, więc nóżki wcale nie podparte... Julka była wtedy w wózku, więc nie miałam pretekstu do zagadania, a tatuś tak dumnie się do mnie uśmiechnął...
    Cztery Aniołki w Niebie.

30 kwietnia 2009 - Julka, nasze wytęsknione szczęście

Jeżeli wierzysz, że pływanie wyszczupla to zobacz jak wieloryb wygląda.(Tytus de Zoo)

Miejscowość
    Wejherowo

Domyślnie

Ha!!! Moja teoria się potwierdza! Jestem skazana na widok wisiadeł

Chodzę dziś zamotana po Auchan od regału do regału, trafiłam do działu dziecięcego a tam pod nazwą (trafną bardzo) "Fotelik samochodowy 59,99zł" mym oczom ukazało się TO:

Ech...

Chusteryczka

Domyślnie

o kurcze takiego to jeszcze nie widziałam, ale w smyku poznańskim womar nawet na stojaku wystawiony, a jak!
    K. 2009M. 2012

Domyślnie

Fajnie, ze znalazlam ten watek bo w tamtym tygodniu przeprowadzilam badzo emocjonalna dyskusje z kierownikiem sklepu dzieciecego na temat nosidelek. Chcialysmy z kolezanka zobaczyc co oferuja w takich najbardziej pospolitych sklepach typu smyk, fartlandia, itd... no i mialam dla nich propozycje edukowania przecietnego rodzica, ktory moze nie mial zadnej stycznosci z chusta lub nosidelkiem ergonomicznym.... No i ... podchodzi pan i pyta czy moze pomoc. Ja najpierw, ze chcialam zobaczyc jaka maja oferte nosidelek i chust. Pan mi pokazal i od razu "pouczyl' ze chust to on nie lubi i nie poleca (juz w tym momencie serce mi zaczelo mocniej bic!) ale bardzo poleca Baby Bjorn bo wedlug niego jest to najlepszej jakosci nosidelko na rynku.. a skoro sam wyprobowal (cuda takie jak) womar i graco to sadzi, ze bjorn jest rewelacyjny. Ja na to, ze nie do konca sie moge z nim zgodzic a on, razem z druga "przemila" pania na nas naskoczyli, ze skad taka opinia, i ze nigdy sie z taka jeszcze nie spotkal...itd.. Zrobilysmy panu wyklad na temat chust i nosidelek ergonomicznych versa wisiadelek. Pan upieral sie przy swoim, ale kazalysmy mu zalozyc nosidelko ergonomiczne (bo twierdzil, ze wisiadlo szybciej sie zaklada), potem przy uzyciu lalki, obrazkow itd... przekonalysmy pana i 'przemila' pania, ze moze jednak cos w tym jest. Zgodzil sie poczytac sobie na forum chusty.info wieczorkiem a nosidelka ergonomiczne do swojego sklepu zamowil !

Za kazdym razem jak jestem w tych sklepach i widze wisiadla to tez mnie skreca... i to tak na maksa!!!!!!!! Znowu serce mi mocniej bije..haha!!!
    Mama Amelki 18.12.2006, Julka 19.11.2008 i Leosia 20.03.2013

Nosidełka Ergonomiczne & Chusty TULA :
    http://www.BabyTula.pl

Miejscowość
    Wejherowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CABabies Zobacz posta
    Fajnie, ze znalazlam ten watek bo w tamtym tygodniu przeprowadzilam badzo emocjonalna dyskusje z kierownikiem sklepu dzieciecego na temat nosidelek. Chcialysmy z kolezanka zobaczyc co oferuja w takich najbardziej pospolitych sklepach typu smyk, fartlandia, itd... no i mialam dla nich propozycje edukowania przecietnego rodzica, ktory moze nie mial zadnej stycznosci z chusta lub nosidelkiem ergonomicznym.... No i ... podchodzi pan i pyta czy moze pomoc. Ja najpierw, ze chcialam zobaczyc jaka maja oferte nosidelek i chust. Pan mi pokazal i od razu "pouczyl' ze chust to on nie lubi i nie poleca (juz w tym momencie serce mi zaczelo mocniej bic!) ale bardzo poleca Baby Bjorn bo wedlug niego jest to najlepszej jakosci nosidelko na rynku.. a skoro sam wyprobowal (cuda takie jak) womar i graco to sadzi, ze bjorn jest rewelacyjny. Ja na to, ze nie do konca sie moge z nim zgodzic a on, razem z druga "przemila" pania na nas naskoczyli, ze skad taka opinia, i ze nigdy sie z taka jeszcze nie spotkal...itd.. Zrobilysmy panu wyklad na temat chust i nosidelek ergonomicznych versa wisiadelek. Pan upieral sie przy swoim, ale kazalysmy mu zalozyc nosidelko ergonomiczne (bo twierdzil, ze wisiadlo szybciej sie zaklada), potem przy uzyciu lalki, obrazkow itd... przekonalysmy pana i 'przemila' pania, ze moze jednak cos w tym jest. Zgodzil sie poczytac sobie na forum chusty.info wieczorkiem a nosidelka ergonomiczne do swojego sklepu zamowil !

Za kazdym razem jak jestem w tych sklepach i widze wisiadla to tez mnie skreca... i to tak na maksa!!!!!!!! Znowu serce mi mocniej bije..haha!!!

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziunka Zobacz posta
    Chodzę dziś zamotana po Auchan od regału do regału, trafiłam do działu dziecięcego a tam pod nazwą (trafną bardzo) "Fotelik samochodowy 59,99zł" mym oczom ukazało się TO:
    Ech...
    Też to dzisiaj widziałam i aż mnie skręciło...

Domyślnie

Wczoraj na nocy muzeów widziałam mnóstwo rodziców z dziećmi w wisiadłach i ani jednego z chustą.
    Jak nic na takie okazje trzeba założyć obwoźne muzeum prawidłowego noszenia

Chustoholiczka Awatar Luthienna
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

A ja akurat "na zewnatrz" to widziałem do tej pory w Gdańsku 3 osoby w chustach - 1 kobietę i dwóch panów.
    A ja tak rzadko Panów w chustach widuję ze jak już jakiegoś zauważę to sie wzruszam momentalnie

Chustonoszka Awatar aga4444

Domyślnie

Ech...
    hmm musisz się chyba z tym pogodzić raczej wątpliwe żeby w hipermarketach chusty sprzedawali biorąc pod uwagę stosunek społeczeństwa do chust i do nosideł, po prostu sprzedają to na co jest zbyt i jak sama piszesz ..."gdzie ja w chuście tam wisiadło..." smutne ale prawdziwe ...
    pocieszający jest fakt że w nosidle za długo ponosić się nie da bo plecy wysiadają

słoneczny_blask
    Guest

Domyślnie

Ech...
    W hurtowni gdzie często robię zakupy też jest.

Uprawnienia umieszczania postów