Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 55

Wątek: Gdzie ja w chuście - tam wisiadło/spójrzcie co spotkałam str.2

ChustoTata Awatar Rafcz
    Miejscowość
    Pruszcz Gd.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Luthienna Zobacz posta
    gdzieś już tutaj pisalam ze głównie noszą tak tatusiowie....i dawniej kiedy młodego na brzuchu nosiłam patrzyli na mnie z wyższością, ze ja to chyba mam beznadziejne nosidło skoro nie moge w nim dziecka odwrócić aby świat podziwiało ;(
    A ja akurat "na zewnatrz" to widziałem do tej pory w Gdańsku 3 osoby w chustach - 1 kobietę i dwóch panów. Ale ja od niedawna zwracam uwagę na chusty . A co do edukacji - to coraz więcej jest np. artykułów w gazetach dla rodziców gdzie jest mowa o chustach. Na temat chust trafiłem czytajac najpierw o nosidłach (aczkolwiek szukałem informacji o nosidłach ergonomicznych) - a jak teraz zwracam juz większą uwagę na tematy związane z noszeniem to informacje o tym są coraz bardziej widoczne.

Chustofanka Awatar herbal2
    Miejscowość
    Kraków / Frankfurt nad Menem

Domyślnie

A ja wczoraj widziałam tatę w chuście zawiązanej jak.... wisiadło Diecko wisiało na kroczu jakoś tak nisko w ogóle i dyndało, nóżki zupełnie nie odciągnięte, chusta tylko w kroku, więc nóżki wcale nie podparte... Julka była wtedy w wózku, więc nie miałam pretekstu do zagadania, a tatuś tak dumnie się do mnie uśmiechnął...
    Cztery Aniołki w Niebie.

30 kwietnia 2009 - Julka, nasze wytęsknione szczęście

Jeżeli wierzysz, że pływanie wyszczupla to zobacz jak wieloryb wygląda.(Tytus de Zoo)

Chustomanka Awatar dziunka
    Miejscowość
    Wejherowo

Domyślnie

Ha!!! Moja teoria się potwierdza! Jestem skazana na widok wisiadeł

Chodzę dziś zamotana po Auchan od regału do regału, trafiłam do działu dziecięcego a tam pod nazwą (trafną bardzo) "Fotelik samochodowy 59,99zł" mym oczom ukazało się TO:

Ech...
    Gosia - mama Juleczki Tancereczki i Asiuli Łobuziuli

Chusteryczka

Domyślnie

o kurcze takiego to jeszcze nie widziałam, ale w smyku poznańskim womar nawet na stojaku wystawiony, a jak!
    K. 2009M. 2012

Domyślnie

Fajnie, ze znalazlam ten watek bo w tamtym tygodniu przeprowadzilam badzo emocjonalna dyskusje z kierownikiem sklepu dzieciecego na temat nosidelek. Chcialysmy z kolezanka zobaczyc co oferuja w takich najbardziej pospolitych sklepach typu smyk, fartlandia, itd... no i mialam dla nich propozycje edukowania przecietnego rodzica, ktory moze nie mial zadnej stycznosci z chusta lub nosidelkiem ergonomicznym.... No i ... podchodzi pan i pyta czy moze pomoc. Ja najpierw, ze chcialam zobaczyc jaka maja oferte nosidelek i chust. Pan mi pokazal i od razu "pouczyl' ze chust to on nie lubi i nie poleca (juz w tym momencie serce mi zaczelo mocniej bic!) ale bardzo poleca Baby Bjorn bo wedlug niego jest to najlepszej jakosci nosidelko na rynku.. a skoro sam wyprobowal (cuda takie jak) womar i graco to sadzi, ze bjorn jest rewelacyjny. Ja na to, ze nie do konca sie moge z nim zgodzic a on, razem z druga "przemila" pania na nas naskoczyli, ze skad taka opinia, i ze nigdy sie z taka jeszcze nie spotkal...itd.. Zrobilysmy panu wyklad na temat chust i nosidelek ergonomicznych versa wisiadelek. Pan upieral sie przy swoim, ale kazalysmy mu zalozyc nosidelko ergonomiczne (bo twierdzil, ze wisiadlo szybciej sie zaklada), potem przy uzyciu lalki, obrazkow itd... przekonalysmy pana i 'przemila' pania, ze moze jednak cos w tym jest. Zgodzil sie poczytac sobie na forum chusty.info wieczorkiem a nosidelka ergonomiczne do swojego sklepu zamowil !

Za kazdym razem jak jestem w tych sklepach i widze wisiadla to tez mnie skreca... i to tak na maksa!!!!!!!! Znowu serce mi mocniej bije..haha!!!
    Mama Amelki 18.12.2006, Julka 19.11.2008 i Leosia 20.03.2013

Nosidełka Ergonomiczne & Chusty TULA :
    http://www.BabyTula.pl

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziunka Zobacz posta
    Chodzę dziś zamotana po Auchan od regału do regału, trafiłam do działu dziecięcego a tam pod nazwą (trafną bardzo) "Fotelik samochodowy 59,99zł" mym oczom ukazało się TO:
    Ech...
    Też to dzisiaj widziałam i aż mnie skręciło...

Domyślnie

Wczoraj na nocy muzeów widziałam mnóstwo rodziców z dziećmi w wisiadłach i ani jednego z chustą.
    Jak nic na takie okazje trzeba założyć obwoźne muzeum prawidłowego noszenia

Chustoholiczka Awatar Luthienna
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

A ja akurat "na zewnatrz" to widziałem do tej pory w Gdańsku 3 osoby w chustach - 1 kobietę i dwóch panów.
    A ja tak rzadko Panów w chustach widuję ze jak już jakiegoś zauważę to sie wzruszam momentalnie

Chustonoszka Awatar aga4444

Domyślnie

Ech...
    hmm musisz się chyba z tym pogodzić raczej wątpliwe żeby w hipermarketach chusty sprzedawali biorąc pod uwagę stosunek społeczeństwa do chust i do nosideł, po prostu sprzedają to na co jest zbyt i jak sama piszesz ..."gdzie ja w chuście tam wisiadło..." smutne ale prawdziwe ...
    pocieszający jest fakt że w nosidle za długo ponosić się nie da bo plecy wysiadają

Chustomanka Awatar dziunka
    Miejscowość
    Wejherowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CABabies Zobacz posta
    Fajnie, ze znalazlam ten watek bo w tamtym tygodniu przeprowadzilam badzo emocjonalna dyskusje z kierownikiem sklepu dzieciecego na temat nosidelek. Chcialysmy z kolezanka zobaczyc co oferuja w takich najbardziej pospolitych sklepach typu smyk, fartlandia, itd... no i mialam dla nich propozycje edukowania przecietnego rodzica, ktory moze nie mial zadnej stycznosci z chusta lub nosidelkiem ergonomicznym.... No i ... podchodzi pan i pyta czy moze pomoc. Ja najpierw, ze chcialam zobaczyc jaka maja oferte nosidelek i chust. Pan mi pokazal i od razu "pouczyl' ze chust to on nie lubi i nie poleca (juz w tym momencie serce mi zaczelo mocniej bic!) ale bardzo poleca Baby Bjorn bo wedlug niego jest to najlepszej jakosci nosidelko na rynku.. a skoro sam wyprobowal (cuda takie jak) womar i graco to sadzi, ze bjorn jest rewelacyjny. Ja na to, ze nie do konca sie moge z nim zgodzic a on, razem z druga "przemila" pania na nas naskoczyli, ze skad taka opinia, i ze nigdy sie z taka jeszcze nie spotkal...itd.. Zrobilysmy panu wyklad na temat chust i nosidelek ergonomicznych versa wisiadelek. Pan upieral sie przy swoim, ale kazalysmy mu zalozyc nosidelko ergonomiczne (bo twierdzil, ze wisiadlo szybciej sie zaklada), potem przy uzyciu lalki, obrazkow itd... przekonalysmy pana i 'przemila' pania, ze moze jednak cos w tym jest. Zgodzil sie poczytac sobie na forum chusty.info wieczorkiem a nosidelka ergonomiczne do swojego sklepu zamowil !

Za kazdym razem jak jestem w tych sklepach i widze wisiadla to tez mnie skreca... i to tak na maksa!!!!!!!! Znowu serce mi mocniej bije..haha!!!
    Gosia - mama Juleczki Tancereczki i Asiuli Łobuziuli

Chustonoszka
    Miejscowość
    Puławy teraz nibylanida

Domyślnie

ehh ja widzisz nie potrafię tak
    ale jak zobacze malucha w wisidle to mnie skręca tym bardziej jak w chuscie z małą jestem
    byliśmy ostatnio na festynie rodzinnym mąż ze starszą na plecach w ergo Timaru
    ja z młodą w chuście

no i koleżanka zachywcona tym widokiem zakupiła drugiej na chrzciny "takie nosidełko jak nasze" do noszenia tez na plecach

ja pytam kochana ale na pewno takie jak nasze nie wisidełko
    no nie wiem mówi do mnie Pani powiedziała że bardzo dobre (koleżanka dzieci jeszcze nie ma)

jak jej powiedziałam zeby zwróciła uwage jak wygląda moje ale ...

potem na mój argument jak ona by sie czuła wisząc za krocze odpowiedziałam mi ze przyecież dziecko ma pampersa i żebym nie przesadzała wiec odeszłam do dzieci bo się we mnie zagotowało a potem Paweł powiedział mi : trudno nie przegadasz daj spokój

Chusteryczka

Domyślnie

Tu gdzie mieszkam dzieci się nie nosi, tak jakoś, mają leżeć w wózku i się rozglądać. W sklepach dziecięcych chust i nosideł oczywiście brak, ba nawet nie wiedzą co to i do czego służy. Jak do tej pory- a noszę 5 miesięcy nie widziałam ani chusty ani nawet wisiadła. Dlatego przeżyłam lekki szok jak na stoisku dziecięcym w jedynym supermarkecie w okolicy zobaczyłam wisiadło oczywiście W. cena około 60 zł, pewnie ktoś to kupi i bedzie nosić, mam nadzieję że jednak nie.

słoneczny_blask
    Guest

Domyślnie

Ech...
    W hurtowni gdzie często robię zakupy też jest.

Chustoguru Awatar sylvetta
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Jeszcze do niedawna sie cieszyłąm, ze mnie jakos wisiadła nie przesladują....No to sie przeliczyłam....Wczoraj z M> i Blanką bylismy w naszym lubelskim botaniku. Wszystko slicznie, piekna pogoda, sielanka Spacerujemy z Blaneczka w placaku, a tu nagle tata z wisiadłem- przodem do świata. Az mnie zatkało. Nie mogłam sie przestac za nim oglądac. W dodatku towarzyszyło temu takie dziwne uczucie ....Z jednej strony chciałam podejsc i powiedziec, ze to słaby pomysł nosic w tym dziecko. A z drugiej widziałam, ze tan tata taki szczęsliwy, dumny.....Ech.....Dylematy....

dokebu
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylvetta Zobacz posta
    Jeszcze do niedawna sie cieszyłąm, ze mnie jakos wisiadła nie przesladują....No to sie przeliczyłam....Wczoraj z M> i Blanką bylismy w naszym lubelskim botaniku. Wszystko slicznie, piekna pogoda, sielanka Spacerujemy z Blaneczka w placaku, a tu nagle tata z wisiadłem- przodem do świata. Az mnie zatkało. Nie mogłam sie przestac za nim oglądac. W dodatku towarzyszyło temu takie dziwne uczucie ....Z jednej strony chciałam podejsc i powiedziec, ze to słaby pomysł nosic w tym dziecko. A z drugiej widziałam, ze tan tata taki szczęsliwy, dumny.....Ech.....Dylematy....
    Sylvetto miałam ostatnio podobnie, z jednej strony przeklęte wisiadło a z drugiej strony dumny tata...

Ale za to wczoraj miała miejsce bardzo miła sytuacja, spotkanie po latach ze znajomymi i rozmowa zeszła na nosidełka, ja mówię, że mamy MT i uwielbiamy się nosić, a kumpela mówi, że ma inne nosidełko, pytam jakie a ona, że ergonomiczne, więc ja uchachana no a ona, że ma Manducę a mi się tak miło zrobiło!! Takich mądrych znajomych mam

Chustomanka

Domyślnie

No właśnie, co robicie na widok rodzica z wisiadłem? Na dodatek, wisiadłem pełnym dziecia wiszącego w kroku, z dyndającymi smętnie odnóżami, no i obowiązkowo przodem do świata?
    Ja dziś pierwszy raz zobaczyłam ekskluzywną mamę z drogim wisiadłem w luksusowych delikatesach Taka była cała wystrojona i wisiadło też tak jakoś drogo wyglądało (z daleka po pierwsze, a po drugie na wisiadłach się nie znam). I tacy byli wszyscy nowocześni, uprzywilejowani i może nawet z amerykańskiego Vogue'a zgapili : Ja zamotana z moim żabkowatym dzieciem nie wiedziałam, czy podchodzić i się mądrzyć, czy każdy robi ze swoim dzieciem co chce...

dokebu
    Guest

Domyślnie

Jak zobaczyłam tego dumnego tatę w wisiadle to stchórzyłam i uciekłam, nie chciałam się wymądrzać, no i nawet mój mąż choć na razie "delikatnie antychustowy" (ale tylko dlatego, że sam nie chce nosić młodego) popukał się w głowę!

Jakiś czas temu jak rozmawiałam ze swoim nowym obecnym szefem pochwaliłam się, że noszę Szymka a on, że też miał chustę i poszukał zdjęć w domowym albumie (okazało się, że to zwykłe wisiadło i że nosił dziecko w nim jak miało niecałe 4 miesiące na prosto) ale powiedziałam mu tylko, że to nie jest zdrowe nosidełko i nie wdawałam się w dyskusję... ale chyba sami rozumiecie nie będę się narażać nowemu szefowi

Jestem dumna z siebie, że znalazłam to moje kochane forum i tak dużo się dowiedziałam dzięki Wam! Chociaż troszkę późno... bo 12,5 kg już coraz ciężej mi nosić

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Dzisiaj widziałam w wisiadle 2-3 miesięczne dziecko. Zimne dreszcze mnie przeszły jak zobaczyłam jak on wisi. Mama go ręką podtrzymywała. Z szoku wyjść nie mogę jak pionowo to dziecko "stało".
    Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

dokebu
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pati291 Zobacz posta
    Dzisiaj widziałam w wisiadle 2-3 miesięczne dziecko. Zimne dreszcze mnie przeszły jak zobaczyłam jak on wisi. Mama go ręką podtrzymywała. Z szoku wyjść nie mogę jak pionowo to dziecko "stało".
    Aż serce mnie zabolało

Chusteryczka Awatar sabcia
    Miejscowość
    Skoczów

Domyślnie

Apropos chust i wisiadeł. 18 minuta filmu
    http://megavideo.com/?v=JNQROLJ9
    Zuzanna 06.07.2007
    Liliana 25.06.2009
    Doradca z Doświadczeniem®

Uprawnienia umieszczania postów