Były już co najmniej 2 wątki o jeździe rowerem z dzieckiem w chuście, znalazłam jeden: http://www.chusty.info/forum/showthr...ghlight=oponie - wprawdzie chusta to nie wisiadło, ale chodzi o sam fakt jazdy z maluchem.
Znalazłam drugi wątek: http://www.chusty.info/forum/showthr...hlight=rowerze
Ostatnio edytowane przez Budzik ; 10-05-2010 o 10:40 Powód: nowy link
muszę wrócić do wątku, bo tatus okazał się mężem koleżanki mojej koleżanki. na szczęście reformowalny, spotkałyśmy sie i sama przyznała, ze chusta byla zawiązana kiepsko, ale pokazalam co w mojej mocy i przekazałam pozdsawowe informacje, że żabka, kręgoslup itp. mama zmotywowana, ma tez tkana i bedzie nosić, ciesze się, że mogłam pomóc no i że będą się nosić...![]()
K. 2009M. 2012
Co do roweru, to zgadzam sie z toba, ze niebezpiecznie i glupio!
Ale mowisz, ze pan mial dziecko na plecach a raczej nie spotkalam sie z zadnym wisiadłem ktore mozna nosic na plecach. Czy bylo to nosidełko ergonomiczne? Bo jezeli tak to az mi sie w srodku gotuje, ze ktos na tym forum moglby nie rozroznic jedno od drugiego![]()
Mama Amelki 18.12.2006, Julka 19.11.2008 i Leosia 20.03.2013
Nosidełka Ergonomiczne & Chusty TULA:
http://www.BabyTula.pl
oj, uwierz, że to zupełnie nieprosta sprawa...
brat i bratowa męża - mieszkają w UK, po studiach oboje - i małą w BB noszą - sugerowałam inne rozwiązanie - nie, bo BB jest najwygodniejsze, dziecku jest dobrze i może patrzeć na świat (!), brat to w ogóle jak na głupią na mnie patrzył
zatem porażka na całej linii - może mam mały dar przekonywania - ale naprawdę niejednokrotnie próbowałam...
a teraz wyobraź sobie pouczanie obcych - pewnie są przypadki, że posłuchają (i chwała im za otwartość na wiedzę), ale inni (i pewnie całkiem sporo...) to Ci parę ostrych słów poślą...![]()
Ostatnio edytowane przez mama_Meli ; 19-05-2010 o 14:15 Powód: korekta;)
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl
Co z tego, że kiedyś nie znano chust? Kiedyś ludzie siedzieli na drzewach - nadal mamy na nich siedzieć, czy lepiej pójść krok dalej? Ja rozumiem, że kiedyś nie były u nas znane chusty - ale teraz są, więc nie trafia do mnie argument, że kiedyś tak noszono i było ok. I dodam - że moja starsza córka była wyłącznie wisiadłowa, i to noszona przodem do świata, ale wynikało to z mojej niewiedzy. Natomiast teraz chusty są popularne, wiedza o nich dostępna - nie widzę sensu bronienia wisiadeł, skoro każdy może się łatwo zorientować, że to nic dobrego (tak, to nic dobrego, wiem, bo mam porównanie).
nie tak łatwo się zorientować niestety. wchodzisz w wyszukiwarke, wpisujesz nosidlo i Ci pokazuje sie masa wisiadel. wchodzisz na CENEO http://www.ceneo.pl/;004+snosid~~so i nie ma ani jednego nosidla. sa same wisiadla. i to super zaufanych firm m.in. fisher price!!!!!!!!!!! a nawet tu - wchodze na forum i spotykam sie z hasłąmi ze tylko chusty, ze nosidla sa zle, a dopiero po zglebieniu tematu (malo komu chce sie tyle siedziec, co ja) dostrzega sie roznice miedzy roznymi typami nosidel. a sklepy z ergonomikami i mei tai nie sa na pierwszych stronach niestety... na allegro tez pozadne nosidla gina miedzy wisiadlami.
sorry GEMA ale nie masz racji - forum jest o chustach i NOSIDŁACH MIĘKKICH - w przyklejonych tematach jest i jedno i drugie, chociaż fakt że o chustach jest więcej bo jednak są bardziej uniwersalne i tańsze (haha, no w pzreważającej ilości powiedzmy...) a nosidła to już np nie od urodzenia itd...
ja nie oczekuję że wszystko będzie podane mi na tacy - jak mam dziecko i interesuje mnie coś dla niego to idę dalej niż pierwsza pozycja w wyszukiwarce będąca reklamą...
Całe szczęście, że jednak jest coraz lepiej i więcej jest dobrych ergonomików na rynku, ale raczej nosidło za 300-400zł nie przebije popularnością wisiadała które na all sa od złotówki... tak jak w supermarketach więcej jest rodzajów napojów gazowanych niż soków bez cukru czy mleka sojowego - co nie znaczy, że będę się colą żywić i czipsami zagryzać...
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl