Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 44

Wątek: Chusty we Włoszech :D

Chustomanka
    Miejscowość
    Kiedys B-stok teraz IT

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylvetta Zobacz posta
    A ty w jakiej częsci Włoch (lub jak kto woli - Włoszech) jesli mozna spytac?
    Neapol

Chustonoszka Awatar mgo
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Laliko, pięknie tam Wam )
    Noe (2.5.9)

Chusteryczka Awatar kulka37
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Laliś,śliczne foty.A za Wami to już się taaaaak stęskniłam!Buuu...

Chusteryczka Awatar visenna2
    Miejscowość
    Warszawa Białołęka

Domyślnie

Ależ piękne zdjęcia Aldo taki duży
    ChustoHolizm
    Zuzia 21.12.2005
    Ania 26.06.2008
    Mateusz 04.08.2011

Doradca - Partner Akademii Noszenia Dzieci

Chusteryczka Awatar lalika
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Dziękujemy pięknie za komplementa
    Aldo no właśnie, urósł coś chyba ostatnio, i doczekaliśmy się, że mówi - ma-ma ta-ta (zawsze razem ) takim fajnym cienkim głosikiem

Chustofanka
    Miejscowość
    somewhere

Domyślnie

Lalika, pieknie Wam. My się będziemy lansowac we Włoszech we wrześniu Tylko mam nadzieję, że nie bedzie za gorąco i ze Stasiem się nie rozpłyniemy we własnym pocie...Boszsz...ale zatęskniłam za Włochami!!!!!!!!!
    Moje skarby:
    Ania 13.08.2004
    Nina 19.01.2006
    Staś 18.03.2009
    no i Tomasz - mąż

Chustomanka Awatar sowa_m
    Miejscowość
    Kielce

Domyślnie

w piątek wyjeżdżamy zabieramy perłę, cynobera, poucha z chusta.pl i nosidlo doux - doux. urozmaicenie będzie

Miejscowość
    Opole

Domyślnie

A, mam otwarty album, to dam jeszcze parę zdjęć... sprzed 2 lat i roku:
    Obiad niedzielny u teściów na tarasie

po drodze w Alpy (gdzie mieszkał mój mąż)

**

a no i w zimie:

Chusteryczka Awatar djdag
    Miejscowość
    Poznań/Kiekrz

Domyślnie

Laliko, nie korciło Cię nigdy, żeby tam zamieszkać? Kocham Włochy za widoki i żarcie. A obiadek z tych skromnych, jedyne 20 osób, hę?

Chusteryczka Awatar Fusia

Domyślnie

jak by nie to ze m ma pewna prace to bym chyba sie przeprowadziła cudnie tam
    Żona Damiana. Matka Róży(28.10.2009), Anieli(1.03.2011) i Łucji13.06.2013
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Cudnie, ale u nas tez fajnie
    A w naszym domu czujemy sie szczesliwi
    Ja nie lubie tego, ze tam jest za duzo samochodow, wszedzie pelno ludzi. Zeby cos zalatwic w miescie, trzeba parkowac na parkingu podziemnym. To co u nas zalatwiam w godzine, tam w jeden dzien pracy urzedow

Chustomanka
    Miejscowość
    "Kozia Wólka" we Włoszech/Poznań

Domyślnie

Dziewczyny, żebyście wiedziały ile ja się naszukałam polskich chustomam we Włoszech! A tu taki cudny wątek sam wyskakuje. Szkoda tylko, że zarówno Neapol jak i Bolonia są daleka ode mnie (mieszkam koło Novary). A tak przy okazji: kupujecie chusty i nosidła oraz pieluszki wielorazowe w Polsce czy może się w Makarolandii jakoś zaopatrujecie? Jeśli macie jakieś adresy internetowe, to czy mogłybyście mi je podrzucić? Z góry dziękuję. Ja wykopałam kilka adresów na internecie i znalazłam jedną grupę chustową (włoską) na facebooku. Ale generalnie cieńko w w tych tematach...

A tak jeszcze a propos reakci Włochów na chusty: mój niemałż, kiedy po raz pierwszy zobaczył dziewczynę z zachustowanym dzieciaczkiem stwierdził, że to Trzeci świat (typowy Makaron). Oczywiście od razu go uświadomiłam na temat wyższości chust nad nosidłami chicco i innymi. Teraz mu przyjdzie osobiście testować
    Ostatnio edytowane przez arta ; 15-05-2010 o 15:39

Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Arto - Ja jestem czysto z Polski i tu wszystko kupiłam
    Inne dziewczyny może coś wiedzą więcej.
    A z ciekawości - to co noszą te Włoszki z grupy facebookowej?

Chustomanka
    Miejscowość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lalika Zobacz posta
    Arto - Ja jestem czysto z Polski i tu wszystko kupiłam
    Inne dziewczyny może coś wiedzą więcej.
    A z ciekawości - to co noszą te Włoszki z grupy facebookowej?
    lalika, "tu" znaczy we Włoszech czy w Polsce? Ja się bliżej zainteresowałam tematem będąc w POlsce i dlatego też, tutaj się zaopatrzyłam w chustę oraz zaliczyłam 2 chustowe spotkania w mojej rodzinnej Pyrlandii. Z poszukiwań na włoskich stronach wynika, że Włoszki to raczej noszą didki, jakieś chusty la terra e l'albero oraz tzw. samoróbki. Przesyłam Ci linka, którego ostatnio dostałam z fb http://www.equazioni.org/index.php/2...mavera-estate/ O mnogości producentów chust dowiedziałam się jednak dopiero z tego chustoforum!

Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Ja z Opola urodzona i zamieszkana. Mój mąż się przeprowadził do Polski, taki ewenement
    A wątek założyłam z naszych odwiedzin u teściów. Byliśmy drugi raz z chustami i drugi raz budziliśmy sensację
    Ostatnio edytowane przez lalika ; 15-05-2010 o 16:14

Chustomanka
    Miejscowość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lalika Zobacz posta
    Ja z Opola urodzona i zamieszkana. Mój mąż się przeprowadził do Polski, taki ewenement
    A wątek założyłam z naszych odwiedzin u teściów. Byliśmy drugi raz z chustami i drugi raz budziliśmy sensację
    Wcale się nie dziwię, że byliście w centrum uwagi! Ja mieszkam na tzw landzie gdzie 1400 dusz pomieszkuje + 1 nielegalnie czyli ja i jestem pewna, że też będę sensacją. No, chyba, że polegnę na pierwszych wiązaniach i zniechęcona przerzucę się na konwencjonalne metody noszenia (odpukać!!!) Zresztą typowe podejście do noszenia w chuście, o którym pisałam wcześniej, zaprezentował mój Stefek, kiedy po raz pierwszy zobaczył zachustowane dziecko. Dla niego to był szczyt zacofania! Przynajmniej ja to tak odebrałam.

Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Pokaż mu ten filmik:
    http://www.chusty.info/forum/showthr...chu%C5%9Bcioch
    No i może pokaż zdjęcia mojego męża z nosidłem. My używaliśmy wózek w pewnym okresie, żeby uśpić Aldo - jeździliśmy po domu! A na wszystkie spacery tylko chusta albo nosidło (miękkie!!!!!! nie jakieś gówniane chicco). Mąż sobie nie wyobraża, żeby wózek miał być wygodniejszy. Zresztą jest specem, bo to on siedzi z dzieckiem w domu, a ja pracuję.
    Aha - tej firmy z Twojego linka nie znam.
    Ostatnio edytowane przez lalika ; 15-05-2010 o 16:39

Chustomanka
    Miejscowość

Domyślnie

Pokażę Chociaż przypuszczam , że będzie tak, że w chuście będę nosiła tylko ja, a jak dziecko zacznie siadać to sprawimy sobie MT, bo łatwiejsze w obsłudze. W czwartek byłam na chustowym spotkaniu w Poznaniu i był małż jednej z chustofanek, który chciał nosidło zobaczyć. I wyszło przy tym, że generalnie faceci nie przepadają za chustami, bo trudno się je mota i dlatego preferują nosidła (głównie MT i inne miękkie, bo to "chustowe" środowisko ) a właśnie, twoja druga połowa nosiła w chuście? Bo np. ja się zaraziłam chustami od siostry, a jej mąż zdecydowanie nie wykazywał zainteresowania tym temate. Teraz myślą nad nosidłem, bo mała już duża.

Domyślnie

Stwierdzam co następuje: zwiedzanie Wenecji bez chusty lub nosidła jest dla mnie wyczynem na miarę Nobla! Z podziwem patrzyłam na rodziców wnoszących i znoszących wózki po niezliczonej ilości schodków, mostków i podestów...
    Podczas majowego pobytu we Włoszech spotkałam jedną chustę, kilka wisiadeł i sporą ilość nosidełek turystycznych (ze stelażem). Większość była chyba jednak własnością gości zwiedzających słoneczną Italię, bo Włoszki lansują się głównie z wypasionymi wózkami Jędruś w hybrydzie doux-doux wzbudzał spore emocje, obmacany został przez kilka ekspedientek, ale z góry zakładano że nie jesteśmy tubylcami. Czyli jest to jednak dla Włochów nowość
    To co na mnie zrobiło pozytywne wrażenie, to że Włoszki bez skrępowania karmią w miejscach publicznych. A, że miejsca publiczne są do tego dostosowane to już inna inszość. Jest to bez wątpienia kraj przyjazny dla dzieci, bo niemal na każdym rogu większej ulicy spotkać można ogrodzony i nowoczesny plac zabaw. Jędrek szalał do woli
    moje miejsce wirtualne Petit bon ton

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Ja Włochy zaliczyłam dwa razy panienką bezdzietną będąc, ale że urokliwy to kraj dla mnie (chociaż Neapol to nie, za dużo tam wszystkiego...) to na bank pojedziemy się kiedyś chustowpo polansować... MOże za rok jak uzbieram co nieco eurasków? Hm...

Foty cudo!

A i z Rzymu jedna forumka też była swojego czasu, może jeszcze gdzieś się tu kręci...
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Uprawnienia umieszczania postów