-
hej, nie mam wielkiego doswiadczenia w wychowaniu bezpieluchowym, bo jakos do mnie to nie przemawia, choc jestem za wielo i uzywam. Jednak to, co mi sie narzuca po przeczytaniu postu:
piszesz, ze maly placze kiedy ma siusiac, ale masz na mysli, ze caly czas? jak tak, to moze jakas infekcja przy napletku? moze go piec, my mielismy tak przez chwile wlasnie jakos kolo miesiaca, czy troche pozniej.
jezeli chodzi o czestosc kupek, to u takiego maluszka to zupelnie normalne, praktycznie przy kazdym posilku nastepuje wyproznianie. Nawet juz nie po, ale wlasnie czesto w trakcie kolejnego. Sila rzeczy latwiej o odparzenia, moze czesciej zmieniac pieluszke? czy nie uzywasz nic? raczej nie prawda? moze to kwestia pieluszek?
Co do niesiusiania w chuscie uwazam to za absolutny mit. Moj synek zawsze siusia w chuscie czy bez niej, jak tylko ma po czym, a i kupka sie zdarzala. Nie wiem jak chusta moze miec wplyw na to, czy dziecko sie wyprozni czy nie, uwazam ze fizjologia to fizjologia i pecherz na chuste nie zwraca zadnej uwagi.
)
powodzenia
Uprawnienia umieszczania postów