-
Chustomanka
wielo dla 11miesięczniaka
Kochane, bardzo chciałabym spróbować w wielo. Tylko z kasą bardzo krucho. Dlatego na początek chciałam wykorzystać tetrowe, które posiadam (też tylko jakieś 20 szt. a i do innego użytku w dzień idą). Pytanie: czy jak kupię powiedzmy 3 otulacze pul to będę mogła wsadzać tetrowe złożone w prostokąt. Czy to się sprawdzi dla 11 miesięcznej, bardzo ruchliwej Lenki, czy będzie się przesuwać? Czy piorąc codziennie z ciuszkami (nie dodaję płynu do płukania, daję dodatkowe płukanie i piorę w 40 stopniach), na noc jednorazówka (na razie) dam radę?
Lena raczej od siuśków nie ma odparzeń (używamy Lidlowych, od pampersa było uczulenie na brzuszku). Nie używamy kremów. Czy kieszonki będą lepsze i w nie tetra? Myślałam, że z otulaczami będzie najtaniej, bo kieszonkek to chyba więcej bym potrzebowała???
Czy te pulowe otulacze trzeba jakoś specjalnie prać? Jakieś kwaski, sody? Mam twardą wodę, ale przy ciuszkach Lenie nie przeszkadza brak płynu do zmiękczania.
Mam nadzieję, że nie będzie potrzeby polarowych koców ciąć (choć to nie problem), bo ciepło się robi i boję się, że jej za gorąco będzie.
Myślałam też nad tymi wełnianymi, ale z szamponem i kuracją to wychodzi mega drogo.
http://www.pieluszkarnia.pl/product-...-Welniany.html
Oczywiście jak się sprawdzi, to pewnie będę dokupywać pomału wkłady i inne - dziewczyny szyją tu z przepięknych puli. Przyznam, że trochę dlatego też chciałabym używać wielo.
Wiem, że trochę późno się obudziłam, ale może lepiej późno niż wcale...
Czytam tu już wszystko i czytam i baardzo chcę, ale nie mogę się zdecydować i zacząć.
Proszę pomocy!
-
lalunia
-
Chusteryczka
-
-
Chustofanka
-
Chustofanka
A propos papierków - ja nie używam - kupkę (jeśli już zdąży się rozmazać) zdrapuję do ubikacji patyczkiem (ściślej - pałeczką do chińskiego jedzenia), który mam schowany specjalnie do tego celu. Koleżanka, która używała, musiała je specjalnie zawijać na pieluszce, bo inaczej się rolowały w środku i nie spełniały swojego zadania. Mnie by się nie chciało 
A brudne pieluchy trzymam po prostu w zamkniętej pralce, razem z innymi białymi rzeczami. Żadnych przykrych zapachów w łazience nie czuć. Tylko drzwiczki pralki muszą być zamknięte. Robię pranie co 3 dni - przez ten czas nic się złego z bębnem pralki ani z zamkniętymi tam mokrymi pieluchami nie dzieje.
Uprawnienia umieszczania postów