Pokaż wyniki od 1 do 20 z 67

Wątek: Czy Wy się czasem zapożyczacie na chusty?

Mieszany widok

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

to idąc dalej drogą rozsądku napiszę jeszcze ze nie mam karty kredytowej a debet na koncie mogę zrobic ale nigdy nie korzystam

nie ulegaj pokusie!!!

a tak trochę zbaczając z tematu napiszę, że czytałam ostatnio o zapętlaniu sie ludzi w kredyty i niektórzy potrafią nabrac ich tyle że mając dochód 2-3 tys miesięczne raty kredytów wychodzą 10 tys

Chusteryczka Awatar truscaffka
    Miejscowość
    Pyrlandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olapio Zobacz posta
    to idąc dalej drogą rozsądku napiszę jeszcze ze nie mam karty kredytowej a debet na koncie mogę zrobic ale nigdy nie korzystam

nie ulegaj pokusie!!!

a tak trochę zbaczając z tematu napiszę, że czytałam ostatnio o zapętlaniu sie ludzi w kredyty i niektórzy potrafią nabrac ich tyle że mając dochód 2-3 tys miesięczne raty kredytów wychodzą 10 tys
    Olapio, to ja jestem jeszcze dalej od kredytu,bo ja nawet nie mam karty debetowej. i zadnych kredytów jak na razie (ani ja, ani Mąż)...ale pomarzyć mozna
    Doradca noszenia [/FONT]ClauWi® po kursie zaawansowanym
    Szkoła rodzenia i naturalnego rodzicielstwa GAJA - http://www.gaja-szkolarodzenia.pl/
    Szkoła noszenia TULIPANNA - http://www.tulipanna.pl/
    Stowarzyszenie "Poznań w chuście"

Mama Zosi (04.2007), Zuzi (02.2009) i Justynki (04.2013)

Chustoholiczka Awatar MartaS
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Mnie się zdarza I to dość regularnie. Moja karta kredytowa mnie kiedyś do bankructwa doprowadzi
    Ala i Hania 2009, Ewa 2012

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

karty debetowej tez nie posiadam, po prostu w moim banku masz konto = możesz mieć na nim debet

Chusteryczka

Domyślnie

truskawka, mi też sie zdarzyło karta kredytową zapłacić za chustę, a później z utęskinieniem czekam na wypłatę niemęża, bo trzeba to jakoś spłacić, a jak sie pyta: skąd sie tyle długu wzięlo...? no i akurat przychodzi zazwyczaj wtedy listonosz i niemąż: .... aha, kolejna chusta ... nie protestuje jednakowoż

ale ostatnio troche przystopowałam i zaczęłam sprzedawać troche coby wyrównac budżet...

ale kredyt brac to nie... nie (choć w sumie karta kredytowa to kredyt...)

nie przejmuj się, kupuj
    K. 2009M. 2012

Chusteryczka Awatar truscaffka
    Miejscowość
    Pyrlandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez peluche Zobacz posta
    truskawka, mi też sie zdarzyło karta kredytową zapłacić za chustę, a później z utęskinieniem czekam na wypłatę niemęża, bo trzeba to jakoś spłacić, a jak sie pyta: skąd sie tyle długu wzięlo...? no i akurat przychodzi zazwyczaj wtedy listonosz i niemąż: .... aha, kolejna chusta ... nie protestuje jednakowoż

ale ostatnio troche przystopowałam i zaczęłam sprzedawać troche coby wyrównac budżet...

ale kredyt brac to nie... nie (choć w sumie karta kredytowa to kredyt...)

nie przejmuj się, kupuj
    nie kupię...już największy atak szału minął...chyba idę spać. to forum mi szkodzi zdecydowanie
    Doradca noszenia [/FONT]ClauWi® po kursie zaawansowanym
    Szkoła rodzenia i naturalnego rodzicielstwa GAJA - http://www.gaja-szkolarodzenia.pl/
    Szkoła noszenia TULIPANNA - http://www.tulipanna.pl/
    Stowarzyszenie "Poznań w chuście"

Mama Zosi (04.2007), Zuzi (02.2009) i Justynki (04.2013)

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez truscaffka Zobacz posta
    nie kupię...już największy atak szału minął...chyba idę spać. to forum mi szkodzi zdecydowanie
    poczekam na następny, coby pooglądac nowe nabytki na spotkaniach
    K. 2009M. 2012

Chusteryczka Awatar anqa
    Miejscowość
    Gdańsk / Sopot / Warszawa

Domyślnie

ja neistety tak - ostatnio mnie napadło i mimo że kasy brak to kupiłam 2, poucha i MT do kompletu

Chustopróchno Awatar Budzik

Domyślnie

Nie, nigdy. Jak mnie na coś nie stać, nie mam na to cos pieniędzy, to nie kupuję. Jeśli idzie o chusty, to musiałam sprzedać starą, żeby kupić nową, nigdy nie miałam więcej niż 1 chustę na stanie.

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Mi też się nigdy iei zdarzyło, ale ja jakos szału chsutowania nie mam. Może dlatego, że Lidia zasuwa sama na nogach, ciężka się robi, chodzi do żłobka, ja pracuję, nosze ja tylko w weekendy i to rzadko, bo ona najczęsniej na spacerach rodzinnych spi, więc biorę ja do wózka. Mam na stanie dwie chusty, MT i Scootababy z czego najwięcej użytowane jest to ostatnie. Więc jak mnie coś kusi, nawet jak mam kasę, to myślę kiedy będe jaa nosić, po ca ma chusta leżeć i się kurzyc

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chusteryczka Awatar Fusia

Domyślnie

ja mam 6 chyst +kółkowa+pouch
    z m mamy tak ze jest budrzet domowy -na zycie rachunki itp i tego przed popłaceiem rachunków nastepnego miesiąca na cos innego nie rusz czzyli już musi byc nowa wypłata na koncie i popłacone z niej rachunki-potem p4rzechodzi to jako bvo nus do mojegokieszonkowego
    pozatym mamy swoje kieszonkowe-każdy tylesamo dostaje-na nasze widzimisie
    pozatym na urodziny i swięta od moich babc dostajemy
    raz zdazyło mi sie zagarnąć mój bonus wcześniej wykozystac i to bez wiedzy męza
    naszczescie kasy nie brakło-więcej tak nie zrobie !
    nie zapożyczyłą bym sie na chuste-ale czassem kombinuje kase mysle myśle aż sie znajduje
    Żona Damiana. Matka Róży(28.10.2009), Anieli(1.03.2011) i Łucji13.06.2013
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Zosia Samosia Awatar JJ
    Miejscowość
    Nibylandia

Domyślnie

niezdarzylo mi sie NIGDY
    zawsze skarbonke rozbija ha ha ha

Chustomanka Awatar dominika79
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

nie

zdazyło mi sie kupic "nową" przed sprzedaniem "starej", ale zwykle jest to chusta za chustę -ewentualnie z niewielką dopłatą.
    (Mam jedną chuste tkaną, jednego MT, chustoMT, kółkową)
    H- 28.06.2008 r., M -05.06.2001 r.

mojdom13.blogspot.com

http://http://www.chusty.info/forum/...ad.php?t=46784pieluszki wielorazowe

---> w razie zapchania skrzynki pw---> dosr@poczta.wp.pl

Chustomanka Awatar szokam
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

ja sie nie zapożyczam, ale wylicytowałam 3 z czego 2 od razu odstąpiłam, bo mnie na nie nie stac, to byla głupota brac tyle na raz!

Chusteryczka Awatar mgosia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez peluche Zobacz posta

nie przejmuj się, kupuj
    Prosze tu nie nakręcać nałogu koleżanki
    przepraszam z góry za literówki i brak polskich znaków, często piszę z telefonu
    Gosia mama Lili (10 2009 oraz Hani 03 2012)

mój blog

Chustofanka Awatar AsiaWr
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Ja z zasady się nie zadłużam. Jeżeli nie mam na coś pieniędzy, to znaczy, że mnie na to nie stać, niestety Mało kto na świecie ma tyle pieniędzy, żeby kupić sobie wszystko, co by chciał. A od pożyczania nie ma się tych pieniędzy więcej, wręcz przeciwnie. Niejeden wpadł w tę pupałkę. Oczywiście są przypadki, kiedy zadłużenie się jest rozsądne, jak zakup mieszkania, inwestycja, nagła choroba. Ale na konsumpcję NIGDY.
    Asia, mama Synka (9.2007) i Córeczki (11.2010)

Chustomanka Awatar vatanaya
    Miejscowość
    Tricity

Domyślnie

a mi sie zdarza... ale ja mam debet wciaz i zyje mysla, ze kiedys go spłace

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olapio Zobacz posta

nie ulegaj pokusie!!!

no własnie ja tak mam prawie...co prawda na skutek wyjatkowego pecha a nie nieprzemyslanych decyzji..ale...
    teraz to nawet gorzej mam - mąż własnie stracił prace...znowu ( - czyli dochód zero
    a raty - znowu rosną (franki w góre)
    więc na razie na chusty nie wydaję
    ale była taka sytuacja ze chciałam na manduce od mamy pożyczyć - ale jak zobaczyła co to, to powiedziała ze zafunduje nam
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Uprawnienia umieszczania postów