Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 67

Wątek: Czy Wy się czasem zapożyczacie na chusty?

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez truscaffka Zobacz posta
    nie kupię...już największy atak szału minął...chyba idę spać. to forum mi szkodzi zdecydowanie
    poczekam na następny, coby pooglądac nowe nabytki na spotkaniach
    K. 2009M. 2012

Chusteryczka Awatar anqa
    Miejscowość
    Gdańsk / Sopot / Warszawa

Domyślnie

ja neistety tak - ostatnio mnie napadło i mimo że kasy brak to kupiłam 2, poucha i MT do kompletu

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Debetu na zakup chusty to nie zrobiłam i nie zrobię.
    Ale też za dużo kasy wydaję na chusty. Z tym, że jeszcze nie kosztem czegoś.
    Już i tak skończyły mi się moje marzenia chustowe. Narazie zanim coś nowego nie wyskoczy
    Teraz to coś bedę musiała sprzedać, zeby nowego zakupić.
    Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

Chustopróchno Awatar Budzik

Domyślnie

Nie, nigdy. Jak mnie na coś nie stać, nie mam na to cos pieniędzy, to nie kupuję. Jeśli idzie o chusty, to musiałam sprzedać starą, żeby kupić nową, nigdy nie miałam więcej niż 1 chustę na stanie.

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Mi też się nigdy iei zdarzyło, ale ja jakos szału chsutowania nie mam. Może dlatego, że Lidia zasuwa sama na nogach, ciężka się robi, chodzi do żłobka, ja pracuję, nosze ja tylko w weekendy i to rzadko, bo ona najczęsniej na spacerach rodzinnych spi, więc biorę ja do wózka. Mam na stanie dwie chusty, MT i Scootababy z czego najwięcej użytowane jest to ostatnie. Więc jak mnie coś kusi, nawet jak mam kasę, to myślę kiedy będe jaa nosić, po ca ma chusta leżeć i się kurzyc

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chusteryczka Awatar Fusia

Domyślnie

ja mam 6 chyst +kółkowa+pouch
    z m mamy tak ze jest budrzet domowy -na zycie rachunki itp i tego przed popłaceiem rachunków nastepnego miesiąca na cos innego nie rusz czzyli już musi byc nowa wypłata na koncie i popłacone z niej rachunki-potem p4rzechodzi to jako bvo nus do mojegokieszonkowego
    pozatym mamy swoje kieszonkowe-każdy tylesamo dostaje-na nasze widzimisie
    pozatym na urodziny i swięta od moich babc dostajemy
    raz zdazyło mi sie zagarnąć mój bonus wcześniej wykozystac i to bez wiedzy męza
    naszczescie kasy nie brakło-więcej tak nie zrobie !
    nie zapożyczyłą bym sie na chuste-ale czassem kombinuje kase mysle myśle aż sie znajduje
    Żona Damiana. Matka Róży(28.10.2009), Anieli(1.03.2011) i Łucji13.06.2013
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

ja z konta chuściocha raz wzięłam skończy się chustowanie, wpłacę nazat

ulala.v
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ankamk Zobacz posta
    ja z konta chuściocha raz wzięłam skończy się chustowanie, wpłacę nazat
    to jest w pełni usprawiedliwione, przeca wiadomo, że chusta dla chuściocha jest

Nie, nie zapozyczyłam się nigdy aby kupić chustę. Nie mam jakoś parcia na posiadanie wielkiego stosu. Na samym początku mnie trochę poniosło i wzdychałam do każdej szmaty jaką widziałam i raz mnie poniosło i kupiłam 2 chusty z niezupełnie wolnych pieniędzy ale jak ochłonęłam to "nadmiar" sprzedałam celem wyrównania budżetu. Mam 3 chusty, noszę w 1, mam jeszcze 2 pouche - używam obydwu i zamówiłam nosidło.
    JA w ogóle nie lubię się zapożyczać, karty kredytowej nie mam, nie wiem czy mogę brać debet na koncie - na wszelki wypadek się nie będę dowiadywać, żeby mi głupoty do głowy nie zaczęły przychodzić

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

nigdy,to tylko materiał,w którym nosi się dzieci,jak coś mnie zakręca na maksa to włażę na sklepy netowe z wypasionymi tkaninami i tam wzdycham:czemuż te chusty nie mają takich wzorów i kolorów
    taki april na przykład to tylko dwie nitki-niebieska i jakaś tam splecione ze sobą,za czym tu wzdychać?
    (pomogłam?)
    edit-do nosidła z takim materiałem teraz wzdycham:
    http://www.dekortex.com.pl/firany-fi...mg_0479(2).jpg

taka chusta:
    http://www.nysa.eu/xinha/plugins/Ima...ina/jedwab.jpg

oglądanie tego otrzeźwia mnie zawsze
    Ostatnio edytowane przez magda1980 ; 05-05-2010 o 09:46

Chustoholiczka Awatar aliona
    Miejscowość
    mieszkam w Łodzi, gdzie nawet bieganie psom szkodzi

Domyślnie

a w życiu.
    to tylko chusta tylko.
    złotowłosa i trzy misie
    <3 <3 <3

Chustomanka Awatar pelasia
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Nie, nie zapożyczam się na chusty. Ani na nic innego. Jeśli chodzi o to, czy pytanie "niestosowne"- to może niewłaściwe określenie, ale coś w moim odczuciu dziwne są takie rozważania. Taka atmosfera "żądzy posiadania kolejnej chusty, gromadzenia chustowego stosiku", jaka panuje w niektórych działach forum, mnie na przykład w pierwszym zetknięciu odstraszyła i na forum zajrzałam po dobrych kilku miesiącach.

Przydasie Pelasi - domowe przetwórstwo materiałowe i różne pomysły na zajęcia z dziećmi

Chustomanka Awatar karolibu
    Miejscowość
    Olsztyn

Domyślnie

ulżyło mi po przecyztaniu tego wątku... a więc właśnie teraz się zapożyczę aby kupić trigreena poza tym Mt w szyty więc znowu się trzeba będzie zapożyczyć, a wcześniej kupiłam konopie lecz pieniędzy brak więc zapoożyczyłam ze skarbonki na wakacje wiem że wstyd ale co mogę zrobić żem zwariowała na punkcie chusty?!

Chciałąbym tylko sprostowac na MT to się niemąż zapożycza bo to pod niego dla niego nawet kolory wybrał

ChustoTata Awatar mucha
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Ja w życiu nie brałem ani jednego kredytu.
    Z tym kredytem na chustę to jest jednak myśl. Jeśli w sklepie internetowym można kupić chustę na kredyt tak jak komputer to rozumiem, że jak nie będziesz spłacać rat to bank ci odbierze komputer lub chustę - tak to działa? jeśli tak, to co sobie ponosisz to wasze.
    http://www.leniwiec.eu strona mojego zespołu
    http://www.kamilamuczynska.blogspot.com blog z fotkami moich córek

Doradca po kursie zaawansowanym Die Kinderwagenvernichtungsschule Dresden® (Drezdeńska Szkoła Unicestwiania Wózków®)

Zosia Samosia Awatar JJ
    Miejscowość
    Nibylandia

Domyślnie

niezdarzylo mi sie NIGDY
    zawsze skarbonke rozbija ha ha ha

Chusteryczka Awatar mgosia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez peluche Zobacz posta

nie przejmuj się, kupuj
    Prosze tu nie nakręcać nałogu koleżanki
    przepraszam z góry za literówki i brak polskich znaków, często piszę z telefonu
    Gosia mama Lili (10 2009 oraz Hani 03 2012)

mój blog

Chustofanka Awatar AsiaWr
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Ja z zasady się nie zadłużam. Jeżeli nie mam na coś pieniędzy, to znaczy, że mnie na to nie stać, niestety Mało kto na świecie ma tyle pieniędzy, żeby kupić sobie wszystko, co by chciał. A od pożyczania nie ma się tych pieniędzy więcej, wręcz przeciwnie. Niejeden wpadł w tę pupałkę. Oczywiście są przypadki, kiedy zadłużenie się jest rozsądne, jak zakup mieszkania, inwestycja, nagła choroba. Ale na konsumpcję NIGDY.
    Asia, mama Synka (9.2007) i Córeczki (11.2010)

Chustomanka Awatar vatanaya
    Miejscowość
    Tricity

Domyślnie

a mi sie zdarza... ale ja mam debet wciaz i zyje mysla, ze kiedys go spłace

Chusteryczka

Domyślnie

ja oszczędzam dosyć radykalnie tnąc inne wydatki całkiem istotne jak np nowe buty, bo mam na to lato pięcioletnie tenisówy ale co tam. dwa dni karmiłam męża chlebem z dżemem dzisiaj się zorientował no to już nie przejdzie dalej, ale coś tam sobie gdzieś przyoszczędzę i tak
    synek 2007 córol 2010 ​proszę nie cytuj moich zdjęć taka podstawa autonommii.

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wolomin-city

Domyślnie

Nie wyobrażam sobie zrobienia debetu lub pożyczania od kogoś kasy na chustę - jak mam wolną kasę to kupuję, jeżeli to była "prawie ostatnia' kasa to sprzedaję jakąś inną szmatę żeby bilans wyszedł na względne zero. Niezależnie od stopnia zafascynowania chustami to są to jednak tylko kawałki materiału i nei są warte wpędzania się w stres zwracania pieniędzy.

Chusteryczka Awatar djdag
    Miejscowość
    Poznań/Kiekrz

Domyślnie

my i tak ciągle jesteśmy na debecie, dlatego jak chcę nową chustę, to muszę sprzedać coś, co mam na stanie i sumienie czyste ale ostatnio podobnie jak paskowka w chustach prawie nie noszę, a jak przyjdzie co do czego, to wybieram MT i z tego powodu zrezygnowałam z chusty, której naprawdę bardzo pożądałam. Po co ma leżeć? No ale jakbym nosiła, to spod ziemi bym wytrzasnęła na nią pieniądze.

Uprawnienia umieszczania postów