Pokaż wyniki od 1 do 20 z 23

Wątek: dlaczego przesikuje wielo?

Mieszany widok

Chustomanka Awatar blabla0
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie dlaczego przesikuje wielo?

Od niedawna testuje wielo, jednak zniechęciłam się bardzo. Moja mała za każdym razem przesikuje pieluchę bokiem, niezależnie od tego czy leży na plecach czy na boku
    Po założeniu ma pieluszke na sobie zaledwie kilka minut i mam do prania całe ubranko i czasem także "siebie" jeżeli ją w tym czasie trzymam na kolanach
    Malutka ma dopiero miesiąc i waży 4 kg
    Testowałam kieszonki i flip. Czy to jest za wcześnie na te pieluszki dla niej? Czy może coś źle zakładam?

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

albo jest zle zapieta, albo zle dopasowana, ewentualnie bardzo zatłuszczona
    moj na pocztaku przesikiwał w mig jedna pieluchę, po prostu byla zle dopadowana na niego
    musisz zobaczyc czy nie jest za luzno przy nogach, czy przy brzuszku

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

Chyba są jeszcze za duże. Fran na początku tez przesikiwał. Teraz ma ok 4,5kg i wiekszość kieszonek pasuje i nie przecieka. Jednak HH, które są większe nadal często puszczają bokiem.

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

najprawdopodobniej są za duże,najlepiej by było jakbyś miała rozmiarowy otulacz np. 3-6 kilo i tetrę,myślę,że wtedy wycieki by były tylko jakby tetrę zasikała totalnie.
    przy noworodku większość onesize i kieszonek lub AIO bez falban jest za duża bądź bokiem przepuszcza.kieszonki u takiego maluszka są ciut bez sensu,bo drogie,najczęściej w godzinę mokry wkład i bokiem leci.lepiej dopasowany otulacz,tetra i wkładki z polarku.pupa jest mniejsza a w nocy i tak trzeba często zmieniać czy wielo czy jednorazówkę u noworodka.polarek też kupę zatrzyma i łatwiej sprać

Chustofanka Awatar mama-japonka
    Miejscowość
    Kudowa-Zdrój

Domyślnie

Spróbuj najpierw włożyć przy pupie tetrę w otulacz, ale też w kieszonki (potraktuj je jako otulacz) i napisz, jak ci się udaje.

Chustomanka Awatar blabla0
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

tetra jakoś mi nie leży :/ i chyba zbyt wygodna jestem... zwątpiłam... cóz może za jakis czas przyjdzie mi natchnienie jak mała troche podrośnie. pieluszki są rzeczywiście troche za luźne przy nózkach i tamtędy wycieka. poza tym są nowe i nie maja jeszcze chłonności na to wychodzi

Chustomanka Awatar ewinka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blabla0 Zobacz posta
    tetra jakoś mi nie leży :/ i chyba zbyt wygodna jestem... zwątpiłam... cóz może za jakis czas przyjdzie mi natchnienie jak mała troche podrośnie. pieluszki są rzeczywiście troche za luźne przy nózkach i tamtędy wycieka. poza tym są nowe i nie maja jeszcze chłonności na to wychodzi
    Nie zniechęcaj się! Pomyśl, jaką masz alternatywę:
    - bardzo drogie jednorazówki ekologiczne
    - zwykłe jednorazówki, które zawierają bardzo szkodliwe substancje dla Twojego Dziecka - czy tego chcesz dla swojego Skarbu?

Lepiej kup kilka małych, rozmiarowych formowanek (na bazarku zawsze taniej ) i otulaczy ewentualnie kieszonek (ale kieszonki zawsze droższe, choć wygodniejsze w użyciu) - jak zobaczysz, że to działa, bo jak pielusia dopasowana, to nie przelatuje nic, to szybko się przyzwyczaisz i nie będzie takie uciążliwe

Powodzenia!

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blabla0 Zobacz posta
    wiesz,wygoda i lenistwo=droższe pieluchowanie
    czyli jak nie tetra,tylko kieszonki to trzeba kupić kieszonki rozmiar S.
    wina w chłonnośći by była gdyby pielucha po pół godzinie była cała mokra i wtedy przepuszczała mocz nie gdy pielucha jest prawie sucha a wraz wylatuje siusiu.

Uprawnienia umieszczania postów