Pokaż wyniki od 1 do 19 z 19

Wątek: Noworodek i cesarka

Mieszany widok

Domyślnie Noworodek i cesarka

Witajcie
    tak się złożyło że będę musiała sama sobie poradzić z przetransportowaniem noworodka i wszystkich bambetli szpitalnych do samochodu, a będę po cesarce. Jakie wiązanie byłoby dla nas w takiej sytuacji najlepsze? Podpowiedzcie, najlepiej z linkiem do instrukcji. Bo z fotelikiem samochodowym na pewno nie dam rady.
    Pozdrawiam

Chusteryczka Awatar bubusita
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gdzie-idziesz Zobacz posta
    Witajcie
    tak się złożyło że będę musiała sama sobie poradzić z przetransportowaniem noworodka i wszystkich bambetli szpitalnych do samochodu, a będę po cesarce. Jakie wiązanie byłoby dla nas w takiej sytuacji najlepsze? Podpowiedzcie, najlepiej z linkiem do instrukcji. Bo z fotelikiem samochodowym na pewno nie dam rady.
    Pozdrawiam
    A skad jesteś???? Jak z Krakowa, czy okolic, to ja bym Ci chętnie pomogła i się zabrać i zebrać .
    Co jest najśmieszniejsze w ludziach: Zawsze myślą na odwrót: spieszy im się do dorosłości, a potem wzdychają za utraconym dzieciństwem. Tracą zdrowie by zdobyć pieniądze, potem tracą pieniądze by odzyskać zdrowie. Z troską myślą o przyszłości, zapominając o chwili obecnej i w ten sposób nie przeżywają ani teraźniejszości ani przyszłości. Żyją jakby nigdy nie mieli umrzeć, a umierają, jakby nigdy nie żyli.
    *Paulo Coelho*

Chustoholiczka Awatar Biedronka
    Miejscowość
    Sobótka/Wrocław

Domyślnie

Z Wrocławia jest

gdzie-idziesz mysle że z wiązaniem po cesarce bedzie troche cięzko .Rana boli , wszystko generalnie boli
    Zresztą targac też nie możesz (ciuchy w torbach itp.)
    Myśle że najlepszym rozwiazaniem bedzie poproszenie kogoś z personelu aby pomogli ci zapakować się do auta
    w którym szpitalu bedziesz rodzic?
    moje stado : Janiu 09.11.2005 Dymek 19.05.2008 i Mąż Mateusz
    Doula - wsparcie w okresie ciąży i podczas porodu WROCŁAW
    http://centrumrodzicielstwa.pl we Wrocławiu ( kiedyś www.szkolarodzenia-natura.pl )

Chustoguru Awatar yanettee

Domyślnie

popieram Biedronkę, koniecznie poproś którąś pielęgniarke o pomoc a nic sama nie targaj
    ja miałam męża do ponocy, a położna sama od siebie przyszła pomóc młodego do fotelika zapakować.
    Sama nie dzwigaj, jeszcze sie malucha nanosisz. Rana boli, ciągnie. A bambetli jest dużo.
    No i nie wiem jak z jazdą autem, ja bym nie dała rady jechać, też miałam cc. I zanim prowadziłam auto to dużo czasu upłynęło. Ale może będziesz sie lepiej czuć. Ja bym wzieła taxi gdybym nie miała kim jechać.
    Szkoda ze nie z Krakowa bo bym Ci tez chętnie pomogła
    Mama Kubusia i Basi

Domyślnie

Dzięki babeczki
    Nie będę próbować z chustą, poproszę kogoś o pomoc.
    Problem jest tego rodzaju że kochani teściowie wyjechali na wakacje a wcześniej zdeklarowali się że się moją Alą zajmą w razie czego. Nikogo innego nie ustawiłam, mama nie da rady wziąć urlopu, jakoś musimy sobie poradzić sami. Najgorszy będzie ten powrót, ale może starszą mąż zostawi w szpitalu na izbie przyjęć i tylko poleci po nas, bo w regulaminie szpitala przeczytałam że dzieci poniżej 12 lat nie wpuszczają.

Chustoholiczka Awatar Biedronka
    Miejscowość
    Sobótka/Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gdzie-idziesz Zobacz posta
    Dzięki babeczki
    Nie będę próbować z chustą, poproszę kogoś o pomoc.
    Problem jest tego rodzaju że kochani teściowie wyjechali na wakacje a wcześniej zdeklarowali się że się moją Alą zajmą w razie czego. Nikogo innego nie ustawiłam, mama nie da rady wziąć urlopu, jakoś musimy sobie poradzić sami. Najgorszy będzie ten powrót, ale może starszą mąż zostawi w szpitalu na izbie przyjęć i tylko poleci po nas, bo w regulaminie szpitala przeczytałam że dzieci poniżej 12 lat nie wpuszczają.
    napisz mi prosze w jakim szpitalu bedziesz rodzic .
    Co do odbioru mamy z maleństwem to mozna wchodzic na oddział z dzieckiem .Musza miec tylko te foliowe worki na butach .
    Nic sie nie stresuj !
    Normalnie maz idzie z Ala po Was na oddział .potem razem idziecie do auta .Ew. popros połozną /pielegniarkę/studentkę aby Wam pomogła zapakowac się do auta
    moje stado : Janiu 09.11.2005 Dymek 19.05.2008 i Mąż Mateusz
    Doula - wsparcie w okresie ciąży i podczas porodu WROCŁAW
    http://centrumrodzicielstwa.pl we Wrocławiu ( kiedyś www.szkolarodzenia-natura.pl )

Uprawnienia umieszczania postów