Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: Pomóżcie wybrać nosidło- po raz II

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paskowka Zobacz posta
    Ale klusiecka pisała pierwszy post na początku maja, pewnie synek jest juz większy/cięższy Ale fakt, na drobne dziecko panel w M jest za szeroki.
    No fakt, nie zauwazylam kiedy watek zalozony. Klusiecka juz pewnie wybrala nosidlo w takim razie, to napisze bardziej obrazowo tak: Manduca jest super nosidlem - uciagnie nawet bez wiekszych szkod moja 18 kg starszaczke, ale przymierzalam w tamtym tygodniu do niej moja 8,5 kg malizne, ktora nosi ubranka na 68/74 juz i panel dla niej za szeroki jeszcze.

Zosia Samosia Awatar JJ
    Miejscowość
    Nibylandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jasnie Pani :) Zobacz posta
    ... Z Tuli nie mialam stycznosci, wiec niewiem.
    Jasnie Pani moge Ci pozyczyc Tuli jak chcesz sprobowac w pazdzierniku najlepiej

klusiecka - fajnie by bylo gdyby Ci sie udalo isc na spotkanie chustowe i sobie na zywo poprzymierzac
    ja moge tylko Tuli polecic bo innych nie testowalam leciutkie jak piorko

Chusteryczka

Domyślnie

Post napisałam dawno, ale nadal myśle i nosidła brak.
    Młoda jest baaardzo drobna, sam dół siatki i mając 8 miesięcy waży 7 kg ( nosi ubranka 68 czasem 74), siedzi, nie siada, pełza do tyłu.
    Zapisałam się na testy i czekam
    Na spotkania chustowe mam daleko, poza tym w weekendy też często pracuję, dlatego myślałam że uda mi się dobrać nosidło idealne przez neta, z chustą się udało i mam chustę idealną ( kolejne były już nieidealne więc odsprzedałam)

Czyli zostaje storcz i tuli i nubigo ( duuuuuuuuuuuży plus- jako jedyne ma porządne zdjęcie tyłu nosidła) hmmm
    Ostatnio edytowane przez klusiecka ; 07-07-2010 o 22:35

Chusteryczka Awatar m.m.

Domyślnie

przemyśl jeszcze nubigo od gosi, bo w nim panel będzie rozmiarowo taki jak potrzebujesz. po zawiązaniu w chustę zmierz odległość od jednego podkolanka do drugiego(szerokość panela) i wysokość do karczku to będziesz wiedzieć czego szukac
    Duży 12.06.2000 i Malutka 09.09.2008.

Chustomanka Awatar Wlaszczka
    Miejscowość
    Trójmiasto

Domyślnie

No więc ja już noszę tydzień i moge powiedzieć więcej - nosidło Tuli dla mnie idealne!
    - pas biodrowy ma klamrę z boku, dzięki czemu nie wpija mi się w oponki,
    - pas piersiowy regulowany, więc go sobie ustawiam wysoko i nie robi mi rokkokowego dekoltu tak jak to było w innych nosidłach,
    - w porównaniu z manducą, i storczem Tuli ma grube pasy więc jest w nich bardzo wygodnie,
    - kolory moje więc tym cudowniej mi się nosi,
    - ponieważ są wakacje to zaczęliśmy nocne eskapady z synem, który zasypia sobie na plecach, a my nie mamy problemu z zamotaniem 5 m chusty...

Co do wielkości dziecka to mój ma 74/80 i nosidło jest ok. Później - tak twierdzi koleżanka doradca, nie jest ważna długość podkolankowa. Proponuję zapytać producentkę jak się ma nosidło dla mniejszych dzieci.

Uprawnienia umieszczania postów