Pokaż wyniki od 1 do 20 z 116

Wątek: Jednorazowki vs szmaciaki, czyli fakty, badania, statystyki...

Mieszany widok

Chustoguru
    Miejscowość
    Sydney

Domyślnie

Nie pamietam, czy juz tu pisalam
    ale nawet jakby koszty byly podobne badz nieco wieksze, to aspekt ekologii mnie osobiscie jest bliski, zeby chos troche ograniczyc te sterty smieci, tak czy siak produkuje ich sporo i nie zawsze jestem uwazna w tym temacie. Nawet jesli teraz od jakiegos czasu uzywam jedno (ludzac sie, ze lada moment juz bedzie "po") to mimo wszystko warto.
    Jesli chodzi o zdrowotnosc, to moje dzieci maja dupki z zelaza nic im nie szkodzi, ze dwa-trzy razy odparzyli sie, ale to byly inne czynniki zamieszane w to (np. kupsko jeden walnal i nic nie powiedzial, a bylismy na plazy i sie pluskali w wodzie, no i wiadomo, slona woda wyzarla troche).
    Daniel Ikenna 30.05.2010, Obinna Samuel 18.11.2011, Celestin Ejike 01.08.2014

Chustonówka Awatar smerfna
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

U mnie pierwsza córa chodziła w pampersach, bo zdawało mi sie że tak wygodniej - nie trzeba prać itd. Zmieniasz - wyrzucasz i po sprawie. Drugą już chowam na materiałowych pieluszkach, dopiero teraz doceniłam wiedzę i doświadczenie naszych mam i babć. Nie ma nic lepszego dla skóry dziecka jak materiałowa pielucha! Papki mam owszem, ale to na awaryjne sytuacje, gdy gdzieś jedziemy.

Uprawnienia umieszczania postów