-
Chustoholiczka
Problem jest pewnie bardziej zlożony.
1. tetra i izolacja wilgoci - uwazam, ze gorsze były ceratowe gacie nakladane na tę tetrę.
Po co zakladamy dzieciom pieluszki? to jest najwazniejsze pytanie
wydaje mi sie ze tylko i wyłącznie po to, żeby nic nam nie pobrudzily, pomoczyły itd... nie ma to zadnego innego celu, jak sama napisalas - wydaje nam się, ze wiekszość innego świata (poza Europą i innymi zachodami) wysadza dzieci, tak po prostu uzywa spodenek z dziurką (chińskie spodenki) - im pieluszki nie są potrzebne, nam też - wystarczy kawałek materiału, prawda?
Pieluszki jednorazowe stały się symbolem luksusu, wygody, paradoksalnie naczynia niekiedy też - fast food to także taki american dream, nieprawdaż? na szczęście jednak bardziej (mam na myśli taki nieoreślony ogół) zdajemy sobie sprawę jak nie ze szkodliwości, to przynajmniej z niezdrowości fastfoodztwa. Tak ja też lubię hamburgera czasem zjeść, zdarza mi się założyć dziecku jednorazówkę - stawiam to na równi - szybko wygodnie, byle z glowy, prać i gotować nie muszę, np na wakacjach, ale jakbysmy wyglądali jedząc tylko frytki, pomijam kwestie smaku...
Jak nie rozwiewa Twoich wątpliwości ten film ( i wątek)- to załóż sobie podpaskę, zwykłą (też ma całą te chlonącą wilgoć chemię) i nie chodź do toalety - tak mniej wiecej przez 2-3lata, zmieniaj ją sobie co kilka godzin (tak, tak niestety ludzie uwazają, ze pieluszki to zbiornik na nieczystości i zmieniają ja dziecku co kilka godzin - mam na mysli co 4-5, a nawet 6, bo przecież i tak jest sucho, a to tyle kosztuje...a przecież nocna jednorazowka ma wytrzymac kilkanaście godzin, żeby zapewnić NAM, bo nie dziecku spokojny sen)
Spróbuj tak wytrzymać JEDEN DZIEŃ... najlepiej teraz, jak temperatura grubo przekracza 20 stopni.
Truscaffkowa Marzenka 
starszy i młodszy .... bardzo mi urośli
Uprawnienia umieszczania postów