Pokaż wyniki od 1 do 20 z 116

Wątek: Jednorazowki vs szmaciaki, czyli fakty, badania, statystyki...

Mieszany widok

Domyślnie Konsumencki test jednorazówek

Witam,

wklejam linka ze strony Federacji Konsumentow, bo to tez jakas wiedza. Zwracam uwage na tabelke dotyczaca metali ciezkich w pieluchach.

http://www.federacja-konsumentow.org....php?story=503

To, co mnie osobiscie zabolalo (jako konsumentke jeszcze niestety jednorazowek), to ich sklad chemiczny, ale o tym piszecie czesto Dziewczyny. Ranking podany na koncu uznaje (wobec tego kryterium) za kompletna porazke.

Chustofanka Awatar Pastela
    Miejscowość
    lubuskie

Domyślnie

chętnie poczytałabym coś więcej nt. szkodliwosci pampersów poniewaz po otrzymaniu promocyjnej przesyłki nowych Pampersów Care 1 i powąchaniu ich mało co się nie udusiłam /mam astmę/ i wtedy dotarło do mnie, jak bardzo są naszprycowane chemią... dotarłam tu na forum i zaczęłam kompletować wyprawkę wielorazową...

a i jeszcze zastanawiam się nad odpowiednimi materiałami przy pupce w pieluchach wielo i zastanawiam się czy pieluchy tzw. chińskie są tak samo 'zdrowe' jak te oryginalne? Bo na razie kompletuję pieluszki niby sprawdzonych firm, ale sama nie wiem, czy te materiały nie są takie same... Bo pewnie najzdrowsza jest bawełna, polar jest sztuczny, ale daje uczucie suchości.
    Wiktor lipiec 2007r. i Zosieńka 11 marzec 2011r.

Chustomanka

Domyślnie

Mnie też zawsze odrzucał na kilometr chemiczny nieprzyjemny zapach pampków. A w zacytowanym przez coliander artykule pisze, że zgodnie z polską normą pieluszki higieniczne nie powinny zawierać obcych nieprzyjemnych zapachów

Uprawnienia umieszczania postów