Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Wątek: Chustomamy! Jaką chustę wybrać?:)

Chustonówka

Domyślnie Chustomamy! Jaką chustę wybrać?:)

Cześć! Za 2 miesiące mam termin porodu Przeglądam i zastanawiam się jaka chusta była by najlepsza dla nas. Chciałabym ją nosić głównie od narodzin, żebym potrafiła ją wiązać i żeby była w korzystnej cenie. Czy w chuście elastycznej można nosić już noworodka? Proszę o pomoc i cenne rady Pozdrawiam

Chustoguru Awatar Dagmara
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

Witam elastyk jak najbardziej dla noworodka podobnie jak tkana. Z tymże za 2 miesiące w elastyku może Wam być potwornie gorąco bo to trzy warstwy. Ja w elastyku noszę po domu głównie, kupiłam z ciekawości bo z pierwszym dzieckiem nie miałam i zdecydowanie wolę tkaną. Poza tym tkana chusta jest uniwersalna i na dłużej.
    Nie wiem skąd jesteś ale mamy chustowe są niemal wszędzie i na pewno uda się znaleźć kogoś kto Ci pomoże,a jak nie to są instrukcje, filmiki i tu można zdjęcia wstawiać i podpytać.
    Polecam Nati, fajne cenowo, spory wybór i co chwila Natalia jakąś piękną nowość serwuje
    Konstanty 16.04.2014
    Lilianna 7.04.2010
    Kacper 29.07.2007

Chusteryczka

Domyślnie

Wiesz co... takich odpowiedzi było już baaaardzo dużo tu, możesz wyszukać sobie....
    z tego co wiem ja... można w elastycznej nosić malutkie niemowlęta. Wiązań musisz się pouczyć, w przyklejonym wątku są filmiki instruktażowe, albo wybierz się na spotkanko chustowe gdzieś w swojej okolicy Ja swoją kruszynkę noszę w tkanej od kiedy skończyła miesiąc, wcześniej z 4 razy włożyłam ją do elastyka, ale ten pierwszy miesiąc to jest taki ... na poznanie i ja osobiście nie widziałam potrzeby długiego w chuście noszenia. Wystarczyło mi kangurowanie, czyli wspólne odpoczywanie z małą na brzuchu W korzystnej cenie są chusty używane. Masz jeszcze DWA miesiące, więc na pewno do tego czasu zdążysz się przygotować i wyszukasz interesujące Cię odpowiedzi, bo na tym pytaniu się na pewno nie skończy pozdrawiam.
    synek 2007 córol 2010 ​proszę nie cytuj moich zdjęć taka podstawa autonommii.

Chustonówka

Domyślnie :)

Wielkie dzięki To poszukam i poczytam

Chustonoszka Awatar kwiathek
    Miejscowość
    Łódź/Ksawerów

Domyślnie

No Nati pokochałam od pierwszego wejrzenia
    Jedna jedyna jak na razie.
    Jednak żałuję, ze nie miałam elastyka a teraz to juz za pożno - dziec za ciezki.
    Ale wiązana chyba najbardziej bo przyszłościowo

Chusteryczka Awatar Mika
    Miejscowość
    Wa-wa Jelonki

Domyślnie

oki, podłączam sie bo będę prezent robiła fakt że to dopiero w styczniu ale sama zaczęłam od tkanej , no ale dla osoby pierwszy raz i noworodek zimowy to z tego co wyczytalam elestyczna ? Czy od razu na głeboką i tkana ?

Chustofanka Awatar gema
    Miejscowość
    Sokółka

Domyślnie

ja mam złe przejścia po tkanej... i chociaż nie mam doświadczenia z elastycznej, to ją polecę... ja chciałam od razu tkaną z oszczędności niby, że na dłużej starczy, bo ciężkie dziecko w elastyku może się opuszczać czy coś, ale z perspektywy czasu żałuję, że nie wybrałam na początek elastyka...
    mama Mikroba, żona delfina
    Michulec cycusiał 1 rok 3 miesiące i 2 tygodnie.

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

W dobrym elastyku nic się nie opuszcza. Tylko nie polecam "zaoszczędzenia" na samoróbce elastycznej. Miałam na chwilę i masakra to była. Nie dość, że rozciągnieta to jeszcze strasznie gruba.
    Najlepiej kupić złamaną tkaną. Wtedy wiązanie to łatwizna.
    I warto spotkać się z doradcą. Pokaże co i jak.
    Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

Chustomanka Awatar Dharma

Domyślnie

Kupiłam tkaną jeszcze w ciąży i ... trudno mi ją było wiązać przy noworodku, chociaż od początku samo chustowanie polubiłam. Na allegro w 2-mcu życia mojej córy znalazłam elastyka "pentelka" za jakieś grosze i kupiłam - z ciekawości i z uwagi na małe ryzyko cenowe.Teraz się z tą chustą nie rozstaje - jest idealna, gdy mała chce się poprzytulać, gdy ja chcę mieć wolne ręce, gdy młodej jest dobrze, gdy młodej jest źle i marudzi, gdy chcemy gdzieś pójść, albo przeciwnie - jesteśmy w domu - słowem na wszelkie okazje. Ja polecam ci jakiegoś prostego, taniego elastyka - proste wiązanie,niewielki wydatek. później jak już z dzieckiem będziesz w domu siedzieć i wciągnie cię forum zdecydujesz czego wam na prawdę potrzeba.

Chustoguru Awatar Winoroslinka
    Miejscowość
    miejsce wymarzone

Domyślnie

Ja miałam napierw elastyczną, dopiero potem tkaną. Wydaje mi sie teraz ze tkana jest łatwiejsza, ale to pewnie dlatego ze poćwiczyłam na elastycznej. Mimo wszystko elastyka nie kupiłabym dla dziecka urodzonego na wiosne lub lato, bo to naprawde jest kilka ciepłych warstw - ciezko to wytrzymać. Ale dla dziecka zimowego mozna tak zacząc. Ja bym sie bała zaczac od tkanej, jakos latwiej jest oswoic sie w elastyku z wiązaniem, ale podejrzewam że kazda z nas moze mieć inaczej.. Trzeba sie odwazyc i od czegos zaczac i juz
    E. 2009

"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

tkaną

Uprawnienia umieszczania postów