jak patrzę na Wasze foty to mnie aż skręca za świeżynką......
jak patrzę na Wasze foty to mnie aż skręca za świeżynką......
Cudne zdjęcie, cudny synio, milusia energetyczna chusta. Aż ciśnie się na usta "jak mu tam dobrze"(wiem, powtarzam się, sama to tyle razy słyszałam).
wspanialy koloreki jak malemu fajnie, taki wtulony i spokojny
milych spacerkow
)
Hej
Dołączam sie do tematu, bo zaczelam nosic wczoraj dosłownie i JUŻ jestem zachwyconaMała zasypia w chuście jak aniołeczek
Na razie opanowuję kieszonkę - i mam nadzieję, ze robie ja w miarę prawidłowo i nie robię małej krzywdy... Cóz, zweryfikuje to na jakimś spotkaniu chustowym... Mam jednak dwa problemy... Raz - zastanawiam sie czy Mala zasypiając w dzien prawie tylko w chuście nie zacznie miec problemów z zasypianiem wieczornym w łóżeczku, albo w nocy po karmieniu.... Wiem, wiem, że warto nosic, ze dziecko ma się czuc bezpiecznie itp itd, ale trudno mi się wyzbyc chocby cienia wątpliwości... I dwa - jak mam małą w chuście, mimo cieniutkiej odzieży strasznie się od siebie grzejemy i pocimy.... Gdy Małą wyciagam z chusty jest cała pomięta i mokra... Czy innym chustomamom nie przeszkadza to jakoś?? Czy ja mam może jakieś zwiekszone pocenie.... ?.... Ale tak poza tym chusta to CUDOWNA rzecz!!!! A, jeszcze jedna wątpliwośc... Mam duży biusty i przy pochyleniu do przodu cyce mi sprężynują nieco i mała troszke odstaje mimo mocnego dociągnięcia - czy jest na to jaka rada?.... (nie wiem czy wyrazilam się jasno...)
Krzysztof Marek 20.01.2008.
Amelia Małgorzata 14.04.2010.
Michał Józef 02.01.2013
Kubutkowa, wyglądacie cudnie
sygita, być może to kwestia twoich hormonów po porodzie. Ja pamiętam też się strasznie pociłam, ciągle było mi gorąco. Z czasem wszystko się unormowało i teraz zdarza nam się spocić, ale tylko jak jest wyjątkowo ciepło... Jeśli nosisz córcię po domu, to możecie się w sumie wiązać na gołe ciało...
Julka (VII 2009), Kornelia (V 2013), Konstanty (IX 2014)
Mój blog szydełkowy: sylabelle.blogspot.com
FB: https://www.facebook.com/sylabellesylabelle
ja tez potwierdzam - noszenie w chuscie dziala
od 9 dni nosze mojego prawie czterotygodniowego synka glownie w chuscie tkanej, czasem tez w kolkowej i juz nie wyobrazam sobie funkcjonowania bez chusty
jest to tez bezcenna pomoc gdy ma sie jeszcze pod opieka niewiele wiekszego starszaka (jego nie nosilam niestetyyyy, no ale ciesze sie, ze tym razem polknelam bakcylatylko jeszcze musze sie mocno doksztalcic w temacie)
pozdrawiam wszystkie chustomamy i dziekuje za to forum
Musia i Tusia* V 2007 ... Franuś VIII 2008 ... Antoś IV 2010 ... Karolek VII 2013
* Mamusia i Tatuś wg 2,5 letniego Karolka
lubimy wielorazowe pieluszki używać i czasem szyć
Śliczne zdjęcie. Aż żal, że moje to już takie wielkoludy. Miłego chustowania.
wpaniale sie prezentuje Twoje maleństwo i kolor chusty mnie urzekł![]()
No i super!!! Świetne zdjęcie)
Przypomina mi się jak ponad rok temu też wszystko w domu robiłam z małą zamotaną w kołyskęa ona cały czas słodko spała
) Teraz u nas już końcóweczka noszenia z tym dzieckiem - w każdym razie w tym sensie, że nie nosimy się już non stop bo świat na dwóch nóżkach jest równie ciekawy...
Buziaki dla Was :*
Starszy Syn (VIII.2006), Córka (I.2009) i młodszy Syn (XI.2011)
http://moje-dzieciaki.blogspot.com/
We are what we think. All that we are arises with our thoughts.
With our thoughts we make the world. Buddha
kubutki - pozdrawiam Was i moją pierwszą chustę
ojjj, az sie teskni za takim maleństwem![]()
po prostu CUDOWNY widok!!!
[CENTER]szara codzienność? nie u nas![]()
FRANCISZEK (2005),
IGNACY (2007),
HELENA (2009),
ANIELKA (2012),
BASIA (2014)
KRZYSIO(2019)
,MACIEK (2023)
CENTER]
widać, że mu dobrze...))
dołączam się z podziękowaniami tym, którzy "wymyślili" chusty, tym, co sprawili, że udało mi się natknąć na informacje o chustach w internecie i mężowi, który w chwili mojej desperacji, bo maluch płakał, a ja nie dawałam rady już tulić w ramionach, pojechał i kupił pierwszą chustę, a po mocno skróconym szkoleniu pomógł mi nauczyć się wiązać![]()
Piękne zdjęcie!![]()
Zuzu (styczeń 2010), Kalina (wrzesień 2012)
Doradca Akademii Noszenia Dzieci, Instruktor masażu Shantala. Bliskość na starcie - ja w sieci![]()
W Poznaniu też nosimy
..
Ostatnio edytowane przez dargoma ; 18-09-2010 o 01:17