Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 128

Wątek: 2 lata chustowania. chusta uskrzydla (DUŻO NOWYCH FOTEK POST 94)

Mieszany widok

Chustoguru Awatar sylvetta
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Uwaga - pisze na poważnie! kopara opada....Pokaże dzis memu Męzowi te foty - bedzie mu łyso...Bo on tak jeszcze ostroznie z chustowaniem....(ale jest na tak i bardzo mu sie podoba i jak juz Blanke zamota to dumny jest jak paw). Ale ja sie ostatnio łatwo wzruszam - i jak dwa ostatnie zdania przeczytałam, to az mi sie zasmarkałam (płacząc oczywiście). Święta prawda mucha!!! Chustowanie to błogosławieństwo!
    Aaaa!!! BYm zapomniała - zdjęcie w motylkach - SZALEŃSTWO - mucha nie siada

Chustoholiczka Awatar MartaS
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jasnie Pani :) Zobacz posta
    Kamuszyca ciachnela dredy????
    To zdjęcia sprzed dredów. Taką właśnie kamile pamiętam Mucha fajna historia chustowania
    Ala i Hania 2009, Ewa 2012

Chusteryczka Awatar lori

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jasnie Pani :) Zobacz posta
    Kamuszyca ciachnela dredy????
    też mnie zemdlało...uffff
    Mucha - czad;0
    choć -przyznam cichutko, że mój Sz. nie mniejszą galerią mógłby się pochwalić
    http://milimoistudio.pl/ - Mili Moi Studio - fotografia rodzinna, dziecięca, portret
    https://milimoiwbeskidzie.wordpress.com/ - nasze przygody w Beskidzie

F 2008 L 2010 K 2013 I 2015

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Piękne zdjecia. Muszę pokazać mojemu mężowi. Może też przekona się do chust.
    Pięknie ci w motylach
    Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

Chustofanka Awatar sylabelle
    Miejscowość
    Poznań/Luboń

Domyślnie

Bardzo miło oglądało mi się tą historię, mucha Brawo dla taty
    Julka (VII 2009), Kornelia (V 2013), Konstanty (IX 2014)

Mój blog szydełkowy: sylabelle.blogspot.com
    FB: https://www.facebook.com/sylabellesylabelle

Chusteryczka Awatar rosass
    Miejscowość
    Góry izerskie

Domyślnie

wlasnie sie tez o kask zapytac sie mialam....
    a Kamuszycy zdjecia przepiekne robisz!
    GAJENKA-23.12.08
    Certyfikowany Doradca noszenia ClauWi®

Chustopaleozoik Awatar qqrq5
    Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

zazdroszcze takiego chustotaty, sama chciałabym bedac mała tak byc noszona
    musze pokazac mezulkowi niech patrzy i nosi
    [*] i
    Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013

Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter

Chustomanka Awatar anitanelka
    Miejscowość
    Konin

Domyślnie

CZAD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Chusteryczka
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Joania Zobacz posta
    a czemu ty miałeś kask a dziecko nie hę/
    O to, to, to.

Chustoholiczka Awatar brikola
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Mucha, I love you!!! Kamuszyca, tylko nie bij

rewelka te zdjęcia, serce kwitnie

ChustoTata Awatar mucha
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

znalazłem właśnie na forum dowód na moją teorię z aniołem i jego skrzydłami (na fotce mąż sylvetty)

Ostatnio edytowane przez mucha ; 04-05-2010 o 10:54
    http://www.leniwiec.eu strona mojego zespołu
    http://www.kamilamuczynska.blogspot.com blog z fotkami moich córek

Doradca po kursie zaawansowanym Die Kinderwagenvernichtungsschule Dresden® (Drezdeńska Szkoła Unicestwiania Wózków®)

ChustoTata Awatar mucha
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

no a miało być tak miło.nie zauważyłam tego zdania wcześniej ,pewnie się skupiłam na pięknych zdjęciach
    dlaczego ty musisz zawsze tak dowalić/ w jakim celu/
    chcesz powiedzieć że ja nie czuję w pełni macierzyństwa bo nie miałam chusty, bo to co czuje jak mam swoje dziecko w ramionach to jest tylko połowiczne,nie prawdziwe.Że miłość która mnie wypełnia to tylko iluzja bo mam wózek.
    Bądźmy najlepszymi rodzicami dla swoich dzieci i nie wartościujmy swego rodzicielstwa poprzez posiadanie chusty czy wózka,Bo to tylko narzędzia którymi się posługujemy a miłość jest w naszych sercach, duszach,ciałach.
    bardzo lubię chusty i jak dane mi będzie mieć drugie dziecko to będę je nosić w chuście,mt,pouchu . Wózek jest mi potrzebny choćby wtedy kiedy robię zakupy.
    i proszę nie obrażaj ludzi którzy nie mają chusty taką oceną.Jeśli jesteś takim miłośnikiem i wielbicielem chusty postaraj się raczej pokazać i zachęcić kogoś ,bo postawa taka jak Twoja może przynieść raczej odwrotny skutek.Gdybym nie znała chust wcześniej , albo nie byłą przekonana do chust to po twojej wypowiedzi bym raczej już nigdy do tematu nie wróciła.
    no ciśnienie to podniosłeś mi tak, że kawy już nie potrzebuję
    Cytat Zamieszczone przez gema Zobacz posta
    każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie, ale nie osąd. czyli można powiedzieć np "uważam że nie mógłbym prawdziwie przeżyć tych pierwszych lat dzieciństwa własnych dzieci bez noszenia w chuście", ale nie powinno się już mówić bezpodstawnie "uważam że nie da się prawdziwie przeżyć tych pierwszych lat dzieciństwa własnych dzieci bez noszenia w chuście". Jest wiele mam, które stwierdzą, że da się. Jak to, co ja tu robię? Zdobywam doświadczenie. Myślałam, że to forum jest otwarte dla żółtodziobów, ale Ty swoim postem wcale mnie nie zachęcasz do udzielania się tutaj i wymiany poglądów. Moje postępy z nosidełkiem można obserwować, a za wszelkie rady (nie osądy) będę wdzięczna. To tu jeszcze robię. Ja się tu nie chwalę nowym kolorem szmatki pasującym do torebki i butów! Ja tu chcę się nauczyć nosić poprawnie moje dziecko.
    Cytat Zamieszczone przez gema Zobacz posta
    no to na dzień dobry podniosło mi się ciśnienie czytając Twoje słowa. są dla mnie bardzo przykre. mija piąty miesiąc odkąd nie mogę "porozumieć się" z chustą (a raczej mój synek nie może z nią się pogodzić). Teraz próbujemy z nosidłem, z którego Ty zresztą także korzystałeś patrząc po zdjęciach i nie uważam, że jest ono w czymś gorsze od chusty, a tym bardziej, że nie pozwala nam ono "prawdziwie przeżyć tych pierwszych lat dzieciństwa własnych dzieci". Twoje przekonania są chyba zbyt radykalne, a opinia krzywdząca.

A zdjęcia śliczne. Tylko dlaczego przy Wodospadzie Kamieńczyka tylko Ty masz kask zabezpieczający, a dziecko ma odsłoniętą główkę?
    Gratuluję udanych chustolubnych dzieci.
    Gema - noszenie w chuście i w np manduce ma takie same uczuciowe efekty uboczne więc tym się nie martw tylko bierz się za noszenie.
    Jestem przekonany, że praktycznie wszyscy na tym forum uważają, że noszenie w chuście (lub noszenie na przemian z wożeniem) jest lepsze od wychowania bez chusty. Nie trzeba być gigantem logiki by napisać: skoro noszenie jest lepsze dla dziecka i dla rodziców to brak chusty jest dla nich gorszy. Tu wcale nie chodzi o to, że ktoś jest złym rodzicem bo nie nosi. Może jest znacznie lepszym rodzicem niż ja ale jeśli zacznie nosić to będzie jeszcze lepszym niż jest. Pisałem już o tym w wątku Kocham bo noszę więc pozwolę sobie to wkleić poniżej.
    Na forum zobaczyłem u jednej z dziewczyn w sygnaturce NOSZĘ, BO KOCHAM. Fajne i prawdziwe. Myślałem o tym trochę i wyszło mi na to, że u mnie jest również odwrotnie – KOCHAM, BO NOSZĘ. Część kobiet pewnie tego nie zrozumie, bo od początku ma nieustanny kontakt z dzieckiem. Jednak, jako ojciec, byłem (i teraz jestem znowu po urodzinach drugiej córki) w całkiem innej sytuacji, niż matki.
    Sen + praca zabiera 16. godzin. Zostaje 8., ale z nich i tak większość to karmienie piersią, sen/usypianie. Zostaje tyle czasu co nic. Pamiętam, że dopiero po kilku miesiącach (gdy Helena jadła już znacznie rzadziej) dostałem od żony nowe zadanie. Codziennie po pracy miałem nosić Helenę w chuście tak długo, jak się da. Mój rekord to 4,5 godziny. A wszystko po to, by żona mogła odpocząć. Helena na przemian spała i oglądała świat i mnie, a we mnie rodziła się miłość do niej. To jasne, że kochałem ją od początku. Jednak dopiero te codzienne godziny przytulania się, patrzenia na siebie, ta pełna odpowiedzialność za nią, to ciepło… Dopiero to sprawiło, że miłość gwałtownie wybuchła. Myślę, że “kocham, bo noszę” a przynajmniej “kocham aż tak bardzo, bo noszę”.
    Wiem, że część osób odpowie mi:
    - “jesteś radykalny”,
    - “a mnie rodzice nie nosili, a się kochamy”,
    - “a mój mąż nie nosi, a świata poza dzieckiem nie widzi”.
    Ja wiem, że można bardzo kochać dzieci i ich nigdy nie nosić. Jednak ja pokochałem dzięki noszeniu znacznie mocniej. Myślę, że inni ojcowie też mogliby tego doświadczyć. Ja nikomu tego nie nakazuję, ja zwyczajnie wszystkim tego życzę.

no widzisz każdy jest inny,ja przeważnie omijam muchowe wątki , albo czytam i się nie wypowiadam,ale tu mnie szlag trafił, poza tym nie jestem typem po którym wszystko spływa.
    większość moich wątków jest o uwielbieniu noszenia, o fajnych stronach dzieciństwa, o humorystycznych zdarzeniach... Bardzo słusznie, że je omijasz jeszcze byś przeczytała, że np Mucha lubi pieluszki wielo a od tego to fatycznie może szlag trafić.
    Cytat Zamieszczone przez MamUsza Zobacz posta
    tak mi sie foty spodobały aż w inym wątku je pochwaliłam

Tak więc: Piękny pamiętnik! A malutka Helenka- serducho aż ściska.
    Gdzie ten czas tak ucieka ?

Ps. A text o aniołku sobie pożyczyłam
    to miłe. a gdzie poszedł tekst o aniołku?

Cytat Zamieszczone przez brikola Zobacz posta
    Mucha, I love you!!! Kamuszyca, tylko nie bij
    wysyłam całusa. Takiego przez chustę by kamuszyca nie była zazdrosna
    http://www.leniwiec.eu strona mojego zespołu
    http://www.kamilamuczynska.blogspot.com blog z fotkami moich córek

Doradca po kursie zaawansowanym Die Kinderwagenvernichtungsschule Dresden® (Drezdeńska Szkoła Unicestwiania Wózków®)

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

b. ładne zdjęcia ale to w większości zasługa żony

Chustomanka Awatar MamUsza
    Miejscowość
    Bolesławiec

Domyślnie

a text poszedł na razie na Mateuszowego bloga- co bym nie zapomniała a z czasem trafi do specjalnego albumu
    Cafe Draże Lubań- Zajęcia dla dzieci i rodziców | Nasza kreatywna codzienność - Tuqtu | moja fotografia

Chustomanka Awatar busia
    Miejscowość
    Dublin

Domyślnie

zdjęcia super, mucha bardzo ładnie się prezentuje znam te miejsca bo mój mąż pochodzi z Przesieki. Karkonosze są piękne, pochodze prawie z Bieszczad a one równie piękne!
    Beata, mama Zosi (15.02.2009) i Mikolaja (6.01.2011) , żona Łukasza

Chustomanka Awatar vatanaya
    Miejscowość
    Tricity

Domyślnie

MUCHA JAK ZWYKLE POWALIŁ WSZYSTKIE MAMY NA KOLANA......

Chustonoszka Awatar aga4444

Domyślnie

REWELACJA!!!! jestem pod ogromnym wrażeniem wszystkich zdjęć a jak dla mnie zdjęcie Woodstock wymiata

Chustonówka

Domyślnie

A ta uroczo kolorowa chusta na cieplickim deptaku (Niunia słodko śpi zatkana smoczkiem z żółtym kółkiem) to co?
    Ostatnio edytowane przez dargoma ; 18-09-2010 o 00:52

Uprawnienia umieszczania postów